Home + Hoeveel geven wij uit aan kinderkleding?

Hoeveel geven wij uit aan kinderkleding?

In een begroting houd je altijd rekening met uitgaven als kleding, cosmetica en cadeautjes. Dat zette mij aan het denken over kinderkleding, want wat geven we daaraan uit en wat is eigenlijk normaal? En koop je dan de kinderkleding van de kinderbijslag of maakt je dat niets uit?

De kinderbijslag zetten wij niet apart, maar gaat eigenlijk gewoon op ” de grote hoop”. Dat wil zeggen dat het mee gaat in het budget en we niet alleen tijdens die maanden kleding of schoenen kopen. Ik kijk wel per seizoen wat Milan nog past en wat er weg kan. Dan kijk ik wat hij nog nodig heeft en dat kopen we erbij.

Ik ben langs mijn uitgaven gegaan van het afgelopen jaar en het viel mij reuze mee. Ik heb dit jaar minder geld uitgegeven aan kinderkleding dan vorig jaar en dat had verschillende oorzaken:

Bloggen

Ik heb dit jaar kleding mogen ontvangen voor Milan voor de blog en daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Dat zijn de kersen op de taart en ik blijf het zeggen, maar het went nooit. Ik weet dat ik er hard voor werk, maar omdat het niet zo voelt, voelen dit soort dingen als cadeautjes en dat voelt soms heel gek.

Tweedehands shoppen

Ik heb dit jaar een ontzettend toffe tweedehands winkel gevonden waar ik te gekke merkkleding voor Milan heb gevonden voor bijna niets en datzelfde geldt voor de kinderkledingbeurs met alleen maar dure merkkleding waar ik heel veel heb geshopt voor heel weinig geld. Het ziet er nog steeds uit als nieuw. Als je dan ziet wat je allemaal hebt gekocht voor een fractie van de winkelwaarde ben je nog blijer met wat je hebt gekocht.

Budget shoppen

Verder is het een sport geworden om leuke en originele outfits te shoppen in de winkels voor een schijntje. Hieruit is de rubriek ‘Milans budget outfits’ ontstaan. Een outfit inclusief de schoenen voor maar €50.

Ja, maar wat heb je nu uitgegeven dit jaar?

Het is even een ruwe schatting, maar ik schat dat we dit jaar rond de €550 hebben uitgegeven aan kinderkleding inclusief de schoenen. Ik heb geen idee of dat veel is of juist niet, mij lijkt het niet veel. En dan heeft Milan een flink gevulde kledingkast. Klik hier voor een kijkje in zijn kledingkast.

Heb jij enig idee wat jullie dit jaar hebben uitgegeven aan kinderkleding? Of doen jullie dat bijvoorbeeld wel van de kinderbijslag? Laat het me weten in de comments hieronder.

Liefs, Marisca

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. 16 december 2016 / 09:10

  Poeh ik heb geen idee. Denk wel minder. Heb namelijk niet zoveel gekocht voor de kleine meid. Ze kon veel aan van vorig jaar nog en heb inderdaad ook tweedehands gekocht hele pakketten voor weinig. En ook kleding gekregen van familie etc.

 2. 16 december 2016 / 09:52

  Fijn is dat he, als je zo’n budgetwinkel ontdekt! Wij hebben er hier ook eentje met echt hele leuke dingen.
  Ik ga het ook eens optellen. Ik denk dat ik dit jaar onder de 550 zit per kind, maar ik heb er ook wel eens boven gezeten.

 3. 16 december 2016 / 15:24

  Pff ik heb echt werkelijk geen idee wat ik uitgeef aan de kinderkleding van mijn kids, maar het is nooit veel. We zijn gezegend met familie die hun kleding nog wel eens door wil geven en krijgen de kinderen ook af en toe een leuk setje van hun oma. Heerlijk zo’n fijne tweedehands winkel.

 4. 16 december 2016 / 16:09

  Ik heb eigenlijk geen idee… Maar wij krijgen ook nog wel eens tweedehands kleding van anderen. Dat scheelt een boel.

 5. 16 december 2016 / 16:11

  Pff ik heb geen idee wat ik uitgegeven heb. Ik moet zeggen dat beide oma’s ook een paar keer met kleding zijn aangekomen.
  Daarbij ook tweede hands wat dingen gekocht.
  Maar de schoenen voor dochterlief zijn hier het duurste. Ik kom daarom denk ik wel boven de 550 euro uit. Want haar winterlaarsjes waren al 100 euro en haar zomerschoenen ( 2 paar) ook zeker samen 100 euro.
  Maar verder eigenlijk totaal geen idee wat wij jaarlijks uitgeven.

 6. 16 december 2016 / 19:40

  Netjes gedaan, helemaal als ik je schoenenpost van laatst erbij in gedachten heb. Door de blog heb ik ook minder zelf hoeven aanschaffen, maar ik gok dat ik voor mijn dochters samen echt wel richting het dubbele ga. Ze gaan nu weer naar een dubbele maat, waardoor ik kleding niet door kan schuiven naar de jongste en schoenen wil ik voor beiden nieuw kopen en ik ga sinds het verdwijnen van budgetwinkels én het bloggen nu voor duurdere merken dan vroeger. Zal eens checken op mijn afschriften hoeveel het ongeveer was. Heb wel minder hitgegeven dan voorgaande jaren, omdat ze niet meer zo hard groeien