Home + Privé doelen voor 2017

Privé doelen voor 2017

Zo aan het einde van het jaar blikken we niet alleen terug of het afgelopen jaar, maar we kijken ook vooruit. Nu heb ik al mijn blogdoelen voor 2017 met jullie gedeeld, maar privé heb ik ook nog wel wat wensen. Tijd om die eens op een rijtje te zetten!

Ik geloof erin dat iedereen wel doelen nodig heeft. Of dat nu op het gebied van werk, scholing, relaties, kinderen of wat dan ook is, stilstaan is voor mij achteruit gaan. Met doelen heb je iets om naar toe te werken, maar ook iets om naar uit te kijken.

En dat is precies de reden waarom ik ieder jaar nieuwe doelen formuleer. Ik zal ze vast niet allemaal behalen, maar het houdt mij wel scherp en geeft mij dus weer iets om aan te werken.

Doel #1: Een nieuwe opleiding

Ik hoop in dit jaar nog een opleiding te gaan doen. Het is best een kostbare opleiding dus ik ben aan het kijken hoe we dat zouden kunnen regelen. De wens is er zeker en ik hoop dat het lukt. Het is een korte opleiding en de rest houd ik nog even voor mijzelf. Het is in ieder geval een opleiding waarvan ik de kennis kan inzetten op mijn werk, maar ook voor de blog.

Doel #2: Financiële onafhankelijkheid

Daarmee bedoel ik niet dat ik onafhankelijk wil zijn van Patrick, maar door meer zelf te verdienen met de blog en freelance klussen geeft dat privé financiële onafhankelijkheid. Met dat geld willen we sparen en beide huizen gaan opknappen.

Doel #3: Ontspullen

Ontspullen is een een trend en we zijn er een paar weken geleden mee begonnen. We hebben al flink wat zakken en dozen weggebracht en we zijn er nog niet. Alle kasten zijn nu netjes en veel mappen met papieren zijn uitgezocht. Binnenkort volgt ons zoldertje nog en daarna moeten we vaker wat weggooien als er weer iets nieuws komt. Dit om te voorkomen dat de kasten weer volstromen.

Doel #4: Genieten!

Vooral ik moet meer genieten van het hier en nu in plaats van te denken aan de mega lange to-do lijstjes. We ondernemen veel, maar ik maak mij altijd zorgen om van alles en nog wat. Daar moet ik vanaf. Het leven is immers veel te kort en ik krijg er gezondheidsklachten van. Makkelijker gezegd, dan gedaan…

Doel #5: Gezond zijn en blijven

Een beetje een inkoppertje, maar we willen toch allemaal gezond zijn en blijven? Ik hoop dat ik dit jaar minder last krijg van allerlei ontstekingen en wil nog meer op goede voeding letten en lekker blijven sporten natuurlijk!

Dit waren mijn 5 hoofddoelen, maar we hebben natuurlijk nog wel wensen en persoonlijke dingen waar we tegenaan lopen met mensen in onze omgeving. In 2017 moeten we dat vooral loslaten. Als iemand het zo wil is het prima, dan kunnen ze het zo krijgen. Het kost anders alleen maar energie en die kunnen we beter ergens anders in steken toch?

Ik wens dit jullie natuurlijk ook allemaal toe en hoop van harte dat 2017 alles is waar jullie op hopen! Wat zijn jullie privé doelen eigenlijk in 2017? Laat het me weten in de comments hieronder.

Liefs, Marisca

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *