Hoe vaak help ik nu echt op school?

Nog voor Milan op school zat nam ik mij voor om te helpen op school waar het kan. Ik vind het belangrijk dat je als ouder betrokken bent bij wat je kind op school doet. En ja, ik begrijp als geen ander dat ouders het druk hebben met werk (ik werk in totaal ook de tussen de 40 en 50 uur per week), sport, andere kinderen, etc., maar ik vind dat eerlijk gezegd geen excuus. Natuurlijk hoef je niet iedere week iets te doen en je overal voor aan te melden, maar is het echt teveel gevraagd om zo nu en dan iets te doen?

Ik merk aan Milan dat hij echt heel blij is als ik kom helpen op school. Kleine moeite (je weet het immers ruim van tevoren) en een ontzettend blij kind, fijn toch? Daarnaast levert het mij ook wat op, want ik let ondertussen een beetje op de groepsdynamiek, het ritme in de klas, hoe legt de juf bepaalde dingen uit etc. Je krijgt inzicht en ik begrijp dan beter waar Milan het soms over heeft.

Hoe vaak help ik nu echt op school?

Dat valt alles mee, maar omdat ik Milan iedere dag zelf naar school breng, hem ook drie dagen zelf ophaal en help waar ik kan, kan ik mijzelf wel betrokken noemen. Aanstaande vrijdag help ik bij de Koningsspelen, ik heb laatst nog geknutseld en binnenkort loop ik twee avonden mee met de avondvierdaagse.

Ik denk dat de juffen wel weten dat ze een beroep op mij kunnen doen als ik kan. Als ik vrij ben en ik kan, dan help ik graag mee. Het gaat ook vaak maar om een uurtje, hooguit twee.

Kies wat bij je past, maar help wel mee

Kijk, ik kan niemand verplichten mee te helpen op school, ik kan ook niet oordelen over iemands situatie, heb geen inzage in agenda’s, maar probeer één à twee keer per schooljaar mee te helpen op school wanneer er hulp wordt gevraagd. Het levert je ook genoeg op en als je dat blije snoetje ziet, is dat het toch helemaal waard?

Hoe vaak help jij mee op school? Wordt er überhaupt vaak om hulp gevraagd door de leerkrachten? Ik ben wel benieuwd hoe dat er bij jullie op school aan toe gaat. Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Bewaren

Bewaren

Volg:

2 Reacties

  1. Marjo
    19 april 2017 / 07:19

    Ik heb eigenlijk altijd. Maar ben ook altijd thuis. Nu had ik mij pas niet opgegeven en toen vroeg de Juf kan je toch helpen want niemand heeft zich opgegeven. Prima toen weer geholpen is altijd leuk! Ik help mee bij uitjes spelletjes op school overblijven en natuurlijk school schoonmaken. Na de zomer zitten ze alle 3 op school dus ben ik heel wat keren er te vinden.

  2. Rebecca
    19 april 2017 / 10:20

    Ik vind ook dat je gewoon tijd moet maken, zo af en toe. Gewoon omdat jouw kind daar naar school gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge