Home + DIY budget | Superhelden avondvierdaagse traktatie!

DIY budget | Superhelden avondvierdaagse traktatie!

Over minder dan een maand loopt Milan voor het eerst de avondvierdaagse en dat is nu al een hele happening. De groepjes zijn al gevormd, de ouders hebben zich al opgegeven om mee te lopen (ik ga ook twee dagen mee) en in de winkels zie je de eerste traktaties al verschijnen. Aangezien ik de laatste tijd heel wat tijd doorbreng op Pinterest besloot ik ook eens wat inspiratie op te doen voor de avondvierdaagse. Ik zag twee leuke traktaties en heb daar een combinatie van gemaakt.

Eerder dan verwacht, maar toen ik met Milan een paar boodschapjes haalde zag ik al het één en ander liggen en besloot het maar meteen mee te nemen. Dan heb ik er de tijd voor en ik denk dat de medailles de winkels wel uit vliegen als de avondvierdaagse dichterbij komt.

Superhelden traktatie

De kinderen in Milans klas lopen de avondvierdaagse voor het eerst en dat is al een prestatie op zich. Daarbij zijn superhelden helemaal terug van weggeweest dus de keuze voor een superhelden traktatie was al snel gemaakt.

Dit heb je nodig:

 • 1 pakje van 50 doorzichtige zakjes met plakstrip (€1 per 50 stuks bij Wibra)
 • Medailles (€1 per 8 stuks bij HEMA)
 • Superheldenmaskers (€1 per 8 stuks bij HEMA)
 • Gekleurd papier of papier met print (Bij Action, ik kocht daar twee blokken met geprint papier, ik weet alleen niet meer wat ze kosten)
 • Watervaste stift
 • Perforator
 • Snoep naar keuze, wij kozen voor Smarties

En zo maak je het

Als het geprinte of gekleurde papier niet in het zakje past, knip je er wat af zodat het wel past. Op de achterkant van het papier schreef ik ‘Supergoed gedaan! Groetjes van Milan’. Doe het papier in het zakje.

Schrijf op de voorkant van het zakje met watervaste stift ‘Het is mij gelukt! #superheld’

Daarna doe je het masker en het snoep erin (zorg dat de kleur van het masker past bij het papier, is net wat leuker).

Plak het zakje dicht met de plakstrip en maak vervolgens bovenin gaatjes met de perforator.

Doe de medaille door de gaatjes en klaar ben je!

De voordelen van deze traktatie

 • Het is makkelijk te maken
 • Het is goedkoop
 • Kinderen vinden het super
 • Kinderen hebben nog iets om mee te spelen, want ze krijgen al zoveel snoep
 • Het is licht en dat is fijn, want al die zware spullen om die nekjes loopt niet lekker
 • En wat je over houd kun je eventueel nog gebruiken voor iets anders.

Daarnaast is dit ook een leuk idee voor een verjaardagstraktatie. Je hoeft dan alleen maar de tekst te veranderen.

Wat vind je van deze avondvierdaagse traktatie? Ik hoop dat je hem leuk vindt en neem het idee vooral over!

 

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. 19 april 2017 / 19:52

  Ik vind het een hele leuke traktatie geworden! Daar zullen straks heel veel kindjes trots mee rond lopen.