Home + Hoe overleef ik de ochtendspits?!

Hoe overleef ik de ochtendspits?!

De ochtendspits is voor veel moeders het drukte moment van de dag. En dan moet je dan nog beginnen! Je hebt er dus al voor je gevoel een hele dag op zitten terwijl je nog geen voet over de drempel van je werk hebt gezet, of de supermarkt of wat je dan ook moet doen.

Terwijl je met je stijltang je haar probeert te stijlen haal je nog kunstjes uit waar een acrobaat jaloers op zou zijn omdat je ook nog even snel de broodtrommels in de tassen stopt.

En terwijl jij je fatsoenlijk aan probeert te kleden krijgen de kinderen ruzie en verander je van liefhebbende moeder in een strenge politieagent met blote benen. Herkenbaar?

Ik sta altijd vroeg op en kom op de één of andere onverklaarbare manier altijd tijd te kort. Nou ja onverklaarbaar, dat is het ook niet helemaal. Ik wil dan nog even snel die foto op Instagram zetten, nog heel even de real time bezoekers op deze blog checken omdat ik net een post heb geplaatst, een mooie outfit foto van M maken, nog even kijken naar Jan de Hoop (ja, ik ben fan) en dan kom ik erachter dat ik ook nog mijn fietsband op moet pompen.

Maar sinds kort is het rustiger, want ik doe aan voorwerk. Wat nou ochtendspits?! Ik ben nu ’s morgens heel zen. Bijna…

Met voorwerk bedoel ik dat ik ’s avonds al een hoop dingen doe. De aardappels schil ik al (geen zout erbij doen!), het brood staat al gesmeerd in de koelkast en ik zet de ontbijtspullen ook al klaar. Dit scheelt echt al een heel stuk. Ook zet ik de tassen al klaar en zorg ik dat mijn blog gepland staat. Ik hoef hem dan alleen nog maar te delen.

Verder is er ’s morgens nog genoeg te doen, maar ik heb een soort schema en dat werk ik gewoon af. Op een vaste tijd ontbijten en aankleden en de klok een paar minuten vooruit zetten werkt hier heel goed 😉

Hoe gaat het ’s morgen bij jullie? Ook zo’n drukke ochtendspits? Laat het me weten in de comments hieronder.

Liefs, Marisca

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 26 mei 2015 / 11:33

    Ik bereid alles de avond van te voren voor, zodat ik ’s ochtends niet hoef te stressen!

  2. 26 mei 2015 / 13:42

    (nog) geen last van. Wij hoeven ’s morgens nergens heen, dus we doen lekker rustig aan 😀