Home + Kijkles op school

Kijkles op school

Op de school van M kunnen ouders zich inschrijven voor een kijkles. Je mag dan een half uurtje in de klas meekijken. Vooral bedoeld om een goede indruk te krijgen van hoe het er in de klas aan toe gaat en hoe je kind zich in de klas gedraagt. Afgelopen week had ik voor de tweede keer een kijkles.

De eerste keer zat M net op school en was het voor mij meer een kwestie van kijken hoe het er op school aan toe gaat.

Nu is het al heel anders omdat M echt zijn plekje heeft gevonden. Ik keek er nu ook op een andere manier na. Ik had kijkles tijdens de kring dus toen ik hem op school bracht, bleef ik meteen en kon ik gewoon aanschuiven op een krukje.

Het was de schooldag na de meivakantie en dat betekende vertellen wat je tijdens de vakantie had gedaan. M vertelde dat hij wel twee keer in de achtbaan was geweest. Het viel mij op dat de kinderen juist de kleine dingen benoemden. Niet de vakanties, maar de ijsjes werden genoemd. Of het logeren bij opa en oma in plaats van een dagje uit. Ik vond dat wel heel positief.

Ook werd er een nieuw thema geïntroduceerd. Voor de vakantie was het nog lente en nu is het thema ridders en prinsessen. De huishoek was zelf omgetoverd tot een kasteel! Inclusief ridder- en drakenpakken! Dat worden leuke weken op school 😉 Daarnaast werden er liedjes gezongen (ook over de achtbaan), het verhaal gelezen van Joris en de draak, en moesten de kinderen tegen elkaar vertellen wat ze nog hadden gedaan in de vakantie. Dit ging in tweetallen en de ander moest het dan herhalen.

Ik weet niet hoe dit op andere scholen gaat, maar wij zijn er blij dat we zo nu en dan deze kijkles bij kunnen wonen. Het is leuk en M was erg trots dat zijn moeder bij hem bleef. Kortom, erg fijn dat dit kan!

Hoe gaat het bij jullie kinderen op school? Laat het me weten in de comments hieronder!

Liefs, Marisca

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *