Home + Hoe maak je een babybedje op?

Hoe maak je een babybedje op?

We hebben er eigenlijk nog best lang mee gewacht. Ik heb het over beddengoed kopen voor de baby. Geen idee waarom, maar iedere keer dacht ik ‘dat komt nog wel’. Maar met nog 11 weken te gaan wordt het toch echt weleens tijd om alles bij elkaar te shoppen. So far, so good, maar hoe maak je eigenlijk een babybedje op en wat heb je allemaal nodig? Voor mij is het wel heel lang geleden, dus ik moest mij er echt even in verdiepen haha.

Volgens de verschillende uitzetlijsten heb je het volgende nodig:

 • Een goed matrasje
 • 2 (molton) bedzeiltjes
 • 3 molton hoeslakentjes
 • 3 bovenlakentjes
 • 3 hoes-/onderlakentjes
 • bedzeiltje (klein)
 • 2 dekentjes

Een goed matrasje voor je baby

Het begon met de zoektocht naar een goed matras, want serieus, de keuze is enorm groot! Zelf hebben we vorig jaar alle drie een nieuw matras gekregen. Patrick en ik kregen van ‘eve Sleep’ echt een fantastisch matras waar we nog iedere dag blij mee zijn. Een maand later kreeg Milan zijn nieuwe bed en kochten we ook een goed matras voor hem. Hij wordt groter en dus zwaarder en dit matras moet nog een tijd mee kunnen. Matrassen zijn niet goedkoop, maar je gebruikt hem wel dagelijks een aantal uren en het moet gewoon goed zijn. Je moet er uitgerust op wakker worden en er geen klachten van krijgen. Maar hoe weet je dan wat comfortabel is voor je baby?

Ik ben mij gaan verdiepen in de verschillende soorten matrasjes en de prijzen totdat ik zag dat ‘eve Sleep‘ nu ook matrassen heeft voor baby’s en peuters! Dan gaan we maar uit van onze eigen ervaringen toch? We kozen voor het babymatras van 60 x 120 cm.

Dit waren voor ons de doorslaggevende voordelen:

 • Het matras is 10 cm dik dus behoorlijk stevig
 • Heeft een 100% waterdichte beschermingslaag (handig met ongelukjes!)
 • Is uitgebreid getest en er is geen gebruik gemaakt van giftige stoffen etc.
 • De hoes is wasbaar en gemaakt van een ademende stof en reguleert 400 keer beter dan reguliere matrashoezen
 • Warmte wordt goed verdeeld waardoor de lichaamstemperatuur van je baby goed blijft

Hij voelt heel fijn en we zijn er dan ook heel blij mee.

Budget baby beddengoed

Ik vind dat je op een matras niet moet bezuinigen, maar wat betreft baby beddengoed kun je best op de prijzen letten, want zoals je zag in het lijstje hierboven heb je best wat nodig. Bij toeval kwamen we mintkleurige baby beddengoed tegen bij Zeeman en ik kocht het volgende om te proberen:

We kochten een ledikant molton, een ledikant hoeslaken, een ledikant laken- en deken en een extra fleece deken voor ongeveer €18,- bij elkaar!

Hoe maak je een ledikantje op?

Om het matras deed ik eerst de molton, daarna deed ik het hoeslakentje erover. Ik maakte het bedje kort op met het lakentje en maakte het af met het dekentje. Als de baby er echt in gaat liggen leggen we uiteraard nog een hydrofiel luier onder zijn hoofdje. Het fleece dekentje hebben we niet gebruikt, maar is altijd handig om in huis te hebben.

Verder maken we het nog gezellig met een mobiel erboven. Iemand nog tips? Ik vind een gehaakte wel leuk met mint, grijs en okergeel bijvoorbeeld.

Ook hebben we bij Milan uiteindelijk nog een handdoek bij het hoofdeind onder het matras gelegd. Zo lag hij iets schuiner vanwege de reflux.

Het begin is er! We zijn heel blij met het matras en van het beddengoed kopen we er nog wat bij. Het geld dat we overhouden steken we in de andere spullen die we nog nodig hebben 😉

Het matras hebben we gekregen. Het beddengoed hebben we zelf gekocht.

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. 9 augustus 2017 / 13:24

  Leuk setje! Past heel mooi bij de muren van de babykamer.
  Wij hebben de mobiel boven het park gehangen en niet boven het bedje. Zag het niet zitten om dat elke keer weer af te breken als ik de lakens verschoonde. Heb liefst ook zo weinig mogelijk drukte in de slaapkamer. Maar dat is persoonlijk.
  Ik wist zelfs niet dat ze zulke leuke dingen hadden bij Zeeman. Moet ik toch nog eens grondig gaan speuren in de onze.
  Ik vind babybedjes ook altijd zo kaal. Maar hoe minder er in ligt, hoe beter natuurlijk.

  • 10 augustus 2017 / 17:06

   Klopt, ik zie weleens de bedjes vol liggen met knuffels. Moet ieder voor zichzelf uitmaken natuurlijk, maar ik vind het wel gevaarlijk.

 2. Nicole
  15 augustus 2017 / 12:35

  Ik vind de topper van earosleep toch een echte ssnrader! Ik trof vandeweek mijn zoontje op zun buik aan.. perongeluk omgerold in zun slaap.. hij lag gewoon nrt zun neus in het matras.. gelukkig kan ie door die topper gewoon heen ademen.. snachts kun je nou eenmaal niet iedere 10 minuten kijken