Home + Back to school DIY Budget | Rugtas met cactusprint!

Back to school DIY Budget | Rugtas met cactusprint!

Vorig jaar kocht ik voor Milan een nieuwe rugtas bij Action. Het was niet mijn eerste keus (een Paul Frank aapje), maar Milan vond hem geweldig. Gaandeweg het schooljaar ging de tas een beetje stuk en hoewel ik iedere keer aanbood een nieuwe te kopen, wilde Milan daar niets van weten. Hij vond hem mooi en die tas mocht echt niet weg! Jammer voor mij, want ik irriteerde mij echt aan die tas…

Uiteindelijk spraken we af dat hij die tas mocht houden tot aan de het einde van het schooljaar, maar daarna moest hij echt weg. Na de laatste schooldag ging dat ding de container in en begon de zoektocht naar een nieuwe rugtas. Ik zag onwijs gave tassen, maar even serieus, degenen die ik tof vond kostten gewoon tussen de €50,- en €70,-! Ben ik de enige die dat dus belachelijk vindt voor een rugtas voor een zesjarige? Het kind zit op de basisschool! Denk aan wat er allemaal in gaat; lekkende bekers, plakkerige resten van een traktaties en andere dingen die erin worden gepropt. Dan is zo’n dure tas toch zonde? Ik geef dit dan liever uit aan kinderkleding 😉

Maar goed, ik houd wel van mooie spullen dus bedacht ik iets anders. Ik kon zelf ook toch een tas maken met een stoere print? Deze tas kost uiteindelijk maar €4,-!

DIY | Rugtas met cactusprint!

Ik kocht bij Wibra deze army groene rugtas voor maar €3,99. Ik tekende thuis zelf een cactus op een papiertje (om te gebruiken als mal), sneed deze uit en pakte een watervaste stift. Met die stift zou ik de cactussen op de tas tekenen.

Ik tekende de cactusprint alleen op de voorkant en tekende ook halve cactussen tegen de rand aan. Ik maakte er niet teveel, want anders werd het te druk. De cactussen zijn tussen de twee en de drie centimeter groot.

Nadat er er allemaal op stonden heb ik ze allemaal nog even overgetrokken met de stift en verder heb ik ze zo gelaten. Ik wilde ze in eerste instantie zwart maken, maar vond dit toch leuker. Al kun je het ook allebei doen natuurlijk.

Je er nog voor kiezen om hem in te sprayen zodat hij waterdicht blijft. Dat wil ik ook nog even doen voor het schooljaar begint.

Milans rugtas is klaar en over ruim 1,5 week begint school weer, time flies!

Wat vind je van de tas? Welke print zou jij er op maken? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 Reacties

 1. Elise
  8 augustus 2017 / 07:01

  Mee eens hoor! Die vijftig euro zou ik dan liever uitgeven aan een goed paar schoeisel of kleding o.i.d. (heb nog geen kinderen hoor haha). Een tas heeft ook nog eens de neiging om een keer achter te blijven op een schoolplein of speelveldje of iets dergelijks..

  • 8 augustus 2017 / 08:48

   Haha ook dat! Ik koop lieve stoere Dr. Martens voor hem dan een peperdure rugtas 😉 Dank voor je reactie!

 2. 8 augustus 2017 / 07:22

  Deze tas is leuk! Ik geef ook geen 50euro voor een tas uit hoor!
  Dochterlief gaat na de zomervakantie naar gr3 dus ook een tas nodig voor gymspullen. We gaan eens op zoek.

  • 8 augustus 2017 / 08:48

   Dankjewel! Die voor de gymspullen hebben we nog, maar die andere werd te klein en was echt aan vervanging toe (en ik vond hem niet leuk haha). Misschien heb je wat aan deze tip. Wens je dochter veel plezier in groep 3!

 3. Ciska
  8 augustus 2017 / 09:18

  Dit is zo gaaaaaaf

 4. Joke
  8 augustus 2017 / 09:26

  En deze is uniek want Milan is de enige met zo’n tas. Hoeft hij niet bang te zijn dat een ander hem per ongeluk verwisseld.

 5. Marloes
  8 augustus 2017 / 10:46

  Mag ik vragen waar je de tas gekocht hebt?

 6. 9 augustus 2017 / 08:37

  De tas ziet er superleuk uit! De print maakt hem helemaal af. Hier heb ik wel geinvesteerd in een iets duurdere tas. De jongens hebben ieder een kleine Eastpak en deze was rond de 30 euro. Hiervoor ook goedkopere tassen gehad en die gingen telkens zo snel stuk, wwat mij mateloos irriteerde. Deze tassen gaan nu al 3,5 jaar mee dus heb de investering er wel al uit. Elke vakantie gaan ze ook even in de wasmachine!