Home + Hoe combineer ik twee blogs?

Hoe combineer ik twee blogs?

Ik zie de vraag nog vaak voorbij komen in verschillende blogger groepen op Facebook: hoe vaak blog je? Ik blog dagelijks. Het komt een enkele keer voor dat ik in het weekend geen blog klaar heb staan en als we dan ’s morgens al vroeg op pad gaan komt er ook geen één online. Zeker niet als het dan mooi weer is. Jullie genieten dan hopelijk net zo hard van het mooie weer dus is een dagje overslaan echt geen ramp.

Toch is dagelijks bloggen soms best pittig en dan kwam ik ook nog op het idee om een tweede blog te beginnen. We zijn nu bijna een maandje verder en het leek mij daarom wel leuk om met jullie te delen hoe ik het vind om er nu nóg een blog bij te hebben en ik zal jullie ook vertellen hoe het met deze tweede blog eigenlijk gaat.

Een maand geleden kondigde ik dus aan met Legoblogger te starten omdat Milan zo’n beetje LEGO® ademt en wij het eigenlijk ook fantastisch vinden. Nu blogde ik wel vaker hier over LEGO®, maar is nog veel meer te vertellen en te laten zien en ik miste een Nederlands platform. Een platform voor hippe ouders van LEGO® fans. Zo zie ik het voor me. Niet alleen kijken of die ene set nu echt een leuk verjaardagscadeau is, maar ook meteen traktatie inspiratie opdoen. Dat dus ongeveer.

Ik gaf ook aan minimaal één keer in de week te zullen bloggen op Legoblogger. Leuk, maar ik blog er inmiddels al veel vaker op en het streven is om daar ook dagelijks op te gaan bloggen. De vraag is alleen of dat haalbaar is. Niet alleen wat betreft tijd, maar ook wat betreft nieuwtjes en ideeën. Toch zou het wel mooi zijn.

Maarrrrrrr op Mamablogger blog ik ook dagelijks en soms ook twee keer per dag. De afgelopen weken kwam het dus voor dat ik drie blogjes in totaal op één dag publiceerde. Ik deel deze altijd ’s morgens op mijn social media kanalen en in diverse Facebookgroepen omdat ik er verder weinig tijd voor heb en ik beleef veel pieken in bezoekersaantallen al vroeg in de morgen. Het is dan best even aanpoten om alles overal te delen en het huis aan kant te hebben, te ontbijten en fris en fruitig aan het werk en naar school te gaan.

Ik probeer daarom nu in het weekend al veel vooruit te schrijven. Sowieso al voor de eerste helft van de week. Dan heb ik wat betreft het schrijven al meer rust en kan ik als ik tijd over heb al gaan schrijven voor de tweede helft van de week. Hier begint dat nu wel een beetje een gewoonte te worden. In de weekenden blog ik dan wel redelijk ad hoc. Het is nu bijvoorbeeld zaterdagavond 19.10 uur en deze post komt morgenochtend vroeg (zondag) al online. Toch zit ik nu wel in een flow en heb ik veel ideeën en foto’s klaarstaan dus de kans is groot dat ik nu nog wel even doorga.

Dit doe ik dan wel naast mijn werk en freelance klussen. Alle andere grote dingen heb ik helaas moeten cancelen, want dat was niet haalbaar meer. Ook niet wat betreft gezondheid. Waarom dit wel lukt ligt simpelweg aan het feit dat ik redelijk makkelijk schrijf. Zodra ik de eerste zin heb getypt kan ik de rest binnen een half uur hebben geschreven. Daarnaast voelt dit nog steeds niet als werk of als een verplichting, dat helpt natuurlijk ook.

En hoe gaat het dan met Legoblogger? Het is heel lastig om op het woord LEGO® hoog te scoren in Google dus ik moet het van mijn andere SEO kwaliteiten hebben (ahum haha). Het is nog even zoeken, maar na drie weken zat ik op zo’n 1000 unieke bezoekers in totaal. Ik ben daar best tevreden over! Ik zal nog wel hier over LEGO® blijven bloggen ook als ik een set krijg om te reviewen. Is wel net zo eerlijk naar het betreffende bedrijf. Die wilt immers ook een zo groot mogelijk bereik. Ik plaats dan niet dezelfde post door, maar pas hem aan om duplicate content te voorkomen. Ietsjes meer werk, maar dat is niet erg. Dat komt vanzelf wel weer goed.

Dit is hoe ik nu twee blogs combineer. Herken je er iets in? Ik ben heel benieuwd hoe je dit vindt, laat het me weten in de comments hieronder.

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *