Home + Update | Hoe bevalt het om 32 uur te werken?

Update | Hoe bevalt het om 32 uur te werken?

Geen flauwe grappen vandaag, dat heb ik van de week al gedaan 😉 Vandaag een serieuze update. Precies een maand geleden was ik 12,5 jaar in dienst én ging mijn nieuwe contract in. Ik ging van 20 uur naar 32 uur per week werken en ik heb er toen al veel over geschreven. Ik kreeg toen de vraag of ik na een tijdje ook wilde schrijven over hoe het bevalt. Het kan natuurlijk dat het enorm tegen valt. Je kunt je van tevoren van alles bedenken, maar je moet het toch echt eerst zelf ondervinden. Daarom maak ik nu na een maand de balans op; hoe bevalt het om 32 uur per week te werken naast mijn gezin én dagelijks bloggen?

Even wennen…

De eerste week moest ik enorm wennen. Ik voelde mij ontzettend schuldig tegenover de jongens en heb me een paar keer afgevraagd waar ik aan was begonnen. De week vloog echter wel voorbij en na die eerste week maakte ik in het weekend de balans op. Omdat Patrick op de donderdag en vrijdag al heel veel heeft gedaan in huis hebben we in het weekend opeens meer tijd. In de ochtend werk ik vooruit voor Mamablogger en zoals je kunt zien in de weekendvlogs hebben we daarna alle tijd voor leuke dingen.

Meer rust en structuur

Hierdoor ontstond er veel meer rust en structuur. Voorheen werkte ik twee hele en twee halve dagen. Op de dagen dat ik maar een ochtendje werkte had ik juist het gevoel alsof ik dubbel zo hard werkte. Dit omdat ik daarna alleen maar van de ene plek naar de andere fietste of liep, daarna nog wat werk deed voor de blog en vergeet alle huishoudelijke klussen “tussendoor” niet. Er kwamen kinderen spelen en ik wilde Floris ook de volledige aandacht geven. De kinderen gaan immers voor. Voor mijn gevoel liep ik constant achter de feiten aan.

Nu ben ik vier dagen aan het werk en één dag vrij. Die dag is dan ook helemaal voor de kinderen. Milan zit op school en merkt het niet zo erg dat ik langer door werk. Ik race niet meer van plek naar plek, er is structuur voor iedereen en de weekenden zijn ook écht vrij, net als de avonden trouwens. Dat klinkt heel gek, maar door de structuur moet ik veel strakker plannen en loopt het veel beter.

Ouderschapsverlof

Patrick heeft twee dagen in de week ouderschapsverlof en heeft het die dagen heel druk, maar hij geniet volop. Hij is meer betrokken bij school, vind het leuk om te koken en toetjes te maken 😉 en ziet vooral de jongens vaker. Dat laatste is natuurlijk het voornaamste en ook één van de redenen voor deze constructie.

Salaris

We hebben nu ook de eerste salarissen gehad en ik kan zeggen dat we er niet op achteruit gaan in deze nieuwe constructie. Dat hadden we natuurlijk wel voorgerekend, maar het is fijn om de bedragen zo onderaan de streep te zien staan.

Kortom, het bevalt goed! Hoe gek het ook klinkt, ik heb veel meer tijd voor de jongens en het gezin in het weekend!

 

 

Bron afbeelding: Shutterstock

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Ciska
    1 april 2018 / 21:39

    Goed gedaan pat en maris

  2. Ciska
    1 april 2018 / 21:40

    Goed gedaan pat en maris geniet er van