Home + Hoe belangrijk is quality time met één van de kinderen?

Hoe belangrijk is quality time met één van de kinderen?

We doen heel vaak leuke dingen met het hele gezin, maar vinden het minstens zo belangrijk om juist één op één iets met de jongens te gaan doen. Zo gaan Patrick en Milan binnenkort weer samen op ‘Mannenweekend’. Ze overnachten dan in een hotel, gaan zwemmen, bowlen, eten bij de MacDonalds (iets wat wij zelf eigenlijk nooit doen) en Milan krijgt alle aandacht. Ze hebben weer een hotel geboekt en Milan heeft er nu al heel veel zin in. Ik ga dat weekend lekker alleen op pad met Floris en ben afgelopen weekend met Milan naar de schouwburg geweest. Maar waarom is die één op één quality time met je kinderen zo belangrijk?

Hoe belangrijk is quality time met één van de kinderen?

We gaan vaak mee in de waan van de dag en worden opgeslokt door van alles en nog wat. Best raar, want als we aan het einde van de dag de balans op zouden maken, zouden we ons realiseren dat de helft van die dingen eigenlijk helemaal niet zo belangrijk waren. Onze kinderen zijn dat wel, maar we moeten ook de aandacht verdelen. Dat gaat op zich prima, maar eerlijk is eerlijk, dat kan echt wel beter. Als ik met Milan praat, word ik vaak toch weer afgeleid door Floris en voor ik het weet is het gesprek over. Dat is menselijk, maar niet de bedoeling. Juist daarom vinden wij het zo belangrijk om met één van de kinderen op pad te gaan zodat we deze alle aandacht kunnen geven zonder afgeleid te worden.

Dit lukt het beste als we in een andere omgeving zijn en daarom gaan de mannen nu ieder jaar samen een weekendje weg. Het kan ook kleiner. Zo zijn Milan en ik afgelopen zondag samen naar de schouwburg geweest. Ik wist dat Milan graag naar ‘De Sprookjessprokkelaar’ wilde en als verrassing had ik kaartjes geregeld. We hebben het samen echt heel erg leuk gehad!

Als ik aan Milan vraag waarom hij het zo fijn vindt om even alleen met papa of mama weg te gaan antwoordt hij het volgende;

 • We worden niet afgeleid door Floris
 • Hij bepaalt wat we gaan doen zonder rekening te houden met de leeftijd van Floris
 • Er is oprechte aandacht voor hem
 • Bijna alles mag; lekker gek doen, even op bed springen etc.

Samen naar de Sprookjessprokkelaar!

Ik kan mij voorstellen dat dat heel fijn is voor hem. Hij scheelt tenslotte ook 7 jaar met zijn kleine broertje. Toch vinden wij het ook heel erg fijn en wel hierom;

 • Er ontstaan goede gesprekken. Zo weten we wat er echt in hem omgaat
 • Het is natuurlijk heel gezellig en dat geeft energie
 • Het is best relaxt om met één kind op pad te gaan in plaats van met twee 😉 Wij hoeven nu ook de aandacht niet te verdelen

Zodra Floris wat ouder wordt gaan wij dit soort dingen ook met hem doen. We weten alleen nog niet hoe we het mannenweekend dan vorm gaan geven; gaan Pat en de jongens dan met zijn drietjes of gaat hij twee keer een weekend weg?

Wij besteden er in ieder geval veel aandacht aan en vinden het ook heel erg leuk. Hoe doen jullie dat? Gaan jullie bijvoorbeeld ook weleens een weekendje weg met één van de kinderen? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Christine
  28 maart 2019 / 06:38

  Dit soort quility time is inderdaad goud waard!!
  Dat laatste – hoe je het mannenweekend vorm zou gaan geven -: als wij twee jongens zouden hebben sowieso geen weekend met beide jongens. Zie de eerste drie punten van Milan..
  Dan zou ik voorstellen om het af te wisselen met jou: het ene jaar gaat Floris met zijn vader en het andere jaar met jou als moeder, terwijl Milan het ene jaar dus met jou en het andere jaar met z’n vader gaat!