Home + Hebben wij een gedurfd interieur?

Hebben wij een gedurfd interieur?

Een donkergroene muur, groene eettafel stoelen, een bloemetjesstoel en een grote, fluwelen cognackleurige bank. Dat zijn behoorlijk uitgesproken kleuren en als ik de opsomming zo zie denk ik zelf ook wel “jeetje, dat is best heftig.” Sterker nog, als iemand mij zou omschrijven hoe zijn interieur eruit ziet en dit op zou noemen, zou ik niet meteen enthousiast zijn. En toch hebben wij het zelf in huis en zijn wij degenen die dit interieur hebben. We krijgen dan ook regelmatig de opmerking dat we best een gedurfd interieur hebben en mensen vinden het “knap” dat we het gewoon doen en wel zien wat het wordt. Zien we dat zelf ook zo?

Experimenteren met kleur

Ik ben altijd al aan het experimenteren geweest met kleur. Met mijn kleding en ook met mijn haar bijvoorbeeld. Het heeft alle kleuren van de regenboog al gehad, maar zoals ik het nu heb is het mijn eigen kleur. Ik zou graag asblond willen overigens, maar durf dat toch nog niet. Ook verfde ik regelmatig mijn kamer, het liefst in twee kleuren. Dan was de ene kant kuikentjes en de andere kant mintgroen, of de ene kant was rood en de andere kant roze. Toen we verhuisden werd het overigens roze met limegroen en toen Pat en ik net samenwoonden hebben we zelfs nog een oranje slaapkamermuur gehad (what was i thinking?!). Ik vond het leuk om te spelen met kleuren en als we het niet mooi vonden zat er zo weer een andere kleur op.

Naar mate we ouder werden, werden de kleuren wat rustiger. Ook zijn onze woonkamers altijd rustig geweest. Zo hebben we bijvoorbeeld nog een heel lange Riviera Maison periode gehad. Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan en wilde ik juist geen “13 in een dozijn” interieur meer. We wilden een unieke stijl waarin industrieel en vintage met elkaar gemixt zijn. Verder moest het tijdloos en netjes zijn.

Tot slot begonnen we ooit met heel veel interieur accessoires, maar daarvan hebben we er al een hoop weggedaan. In plaats daarvan hebben we één van de muren knalgroen geverfd en de rest daarop afgestemd. De basiskleuren zijn nu zwart (komt vooral terug in de poten van de tafels en stoelen) en groen. Om het te breken combineren we dat met de cognac kleurige bank, die kleur past bijvoorbeeld ook weer bij onze antieke houten kast. Zo komen de kleuren overal in terug en is het veel beter in balans.

Gedurfd of over nagedacht?

Zelf vind ik het niet heel gedurfd, maar dat heeft meer te maken met het feit dat je zo weer een andere kleur op de muur kunt doen. De bank is een ander verhaal, maar cognac is een kleur die makkelijk te combineren is. Ik vind het wel belangrijk dat alles bij elkaar past en de kleuren op elkaar zijn afgestemd. Dat geeft in ieder geval rust ook al zijn de kleuren druk. In dat opzicht is er zeker over nagedacht. Ideeën komen spontaan, zoals met de antieke kast, maar de rest wordt erbij bedacht en gezocht.

Wat vinden jullie ervan? Is het gedurfd? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. 29 maart 2019 / 07:07

  Ik vind het tof, warmte en sfeer. Een beetje gedurfd wel maar een leuk geheel.
  Ik mag bij ons thuis nog wel wat experimenteren met meubels en meer kleur.

  • 29 maart 2019 / 08:08

   Dankjewel, lief van je! En gewoon doen! Als je het niets vindt zit er zo weer een andere kleur op 😉

 2. L. Blonk
  29 maart 2019 / 08:06

  Zou je zo los durven laten in mijn huis! Echt heel leuk.

  • Anne
   29 maart 2019 / 11:32

   Ik vind het helemaal niet zo gedurfd….?en juist zoals iedereen het heeft, of ben ik nou onaardig?
   Ik vind het mooi hoor maar niet vernieuwend of anders dan je in de boekjes ziet.
   Trouwens mijn slaapkamer is oranje!

   • 30 maart 2019 / 09:32

    Hoi Anne,

    Nee hoor je bent helemaal niet onaardig. Ik zeg zelf ook dat ik het niet zo gedurfd vind 😉 Wat betreft het overal zien, daar ben ik het dan minder mee eens, want ik zie deze combinatie niet zo vaak.