Home + Hiep hiep hoera, Milan is 9 jaar!

Hiep hiep hoera, Milan is 9 jaar!

Als je het over timing hebt zijn de verjaardagen van de jongens een goed staaltje timing. Nadat we gisteren de verjaardag van Floris hebben gevierd, vieren we vandaag de negende verjaardag van Milan. 9 jaar… Zijn laatste jaar in de enkele cijfers, vanaf volgend jaar hebben we een tiener (mag ik even in een hoekje gaan huilen). Onze grote jongen, maar gelijkertijd nog een echt kind. Ik schrijf de laatste jaren niet vaak meer over hem. Hij wordt uiteraard genoemd en is te zien op foto’s, dat vindt ‘ie ook leuk, maar echt persoonlijk over hem schrijven doe ik dus heel zelden. In overleg met hem mag ik op deze speciale dag een update plaatsen over hoe het met hem gaat.

Van fase 8 naar groep 5

Bij Milan op school werken ze in de onderbouw met faseonderwijs. Fase  1 t/m 8+ hebben we achter de rug en na de zomervakantie is Milan naar groep 5 gegaan. Veel mensen vragen zich overigens af of hij eens is blijven zitten, maar dat is niet het geval. Hij is van oktober en op school hebben ze de knip gelegd na de eerste week van oktober. Als hij een paar weken ouder was geweest had hij dus wel in groep 6 gezeten. Hij is overigens niet de oudste in de klas, want er zijn meer oktoberkinderen. Maar goed, groep 5 dus. Hij zit in een ander gebouw (mijn oude schoolgebouw waar zelfs mijn opa nog op school heeft gezeten) en wat is het leuk om daar weer terug te zijn. Voor mij voelt de sfeer heel vertrouwd en voelt toch anders dan in het andere gebouw. Milan heeft het hier ook onwijs naar zijn zin. Zijn klas is leuk, de juffen vindt hij fantastisch en afgelopen week kreeg hij zelfs voor het eerst huiswerk mee naar huis. We zijn weer in een heel andere fase (om maar even in die termen te blijven haha) terecht gekomen.

Hobby’s en interesses

Milan zit op musicalles, dit jaar is zijn derde jaar. Hij vindt het geweldig en het past heel goed bij zijn creativiteit. Hij schrijft en zingt graag liedjes, is thuis een goede acteur 😉 en kan overal wat van maken. Hij bouwt graag, heeft ruimtelijk inzicht en maakt graag van niets, iets. Sport boeit hem daarentegen een heel stuk minder, al vindt hij het wel leuk daarnaar te kijken. Kind van zijn moeder haha.

Inmiddels wint de tablet het steeds vaker van de LEGO, maar dat past natuurlijk wel een beetje bij zijn leeftijd. We hebben er nog weleens strijd om, maar dat is voor een volgende blog 😉

Karakter

Milan is ontzettend lief en zorgzaam. Hij heeft zijn woordje wel klaar, maar het liefst ontwijkt hij ruzie. Wat dat betreft hebben we wel hetzelfde karakter. We willen heel graag aardig gevonden worden, maar uit is ook echt uit. Gelukkig komt dat weinig voor.

Het is gewoon een heerlijk kind!

Allerliefste Milan, van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Zullen de volgende 9 jaar ook zo snel gaan? Floris, papa en mama houden zoveel van jou!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

  1. Christine
    18 oktober 2019 / 07:08

    Van harte gefeliciteerd voor jullie allemaal en een hele fijne verjaardag voor Milan!! Morgen lekker herfstvakantie, mooi verjaardagscadeau;) fijne schooldag, Milan, en veel plezier met trakteren!

  2. Yvonne
    18 oktober 2019 / 07:29

    Gefeliciteerd met beide jongens!