Home + 5x daarom is musicalles goed voor je kind (en jezelf)

5x daarom is musicalles goed voor je kind (en jezelf)

Vandaag gaat Milan beginnen met musicalles. Er zijn meer jongens en meiden van school die erop zitten en voor de zomervakantie heeft hij meegedaan met een proefles. Ik kon toen helaas niet mee, maar Patrick gelukkig wel. Hij maakte een filmpje zodat ik het ’s avonds toch nog kon zien. Ik werd heel blij van wat ik zag. Ogenschijnlijk eenvoudige oefeningen, maar ze doen echt wat met de kinderen. Ik zag op het filmpje al dat verlegen kinderen uiteindelijk fanatiek meededen, ontzettend leuk! Het uiteindelijke doel is een voorstelling in de schouwburg, maar musicalles doet nog veel meer.

Zo zag ik gisteren in een programma een item over pesten en daar kwam iemand aan het woord die door theater veel meer zelfvertrouwen kreeg en uiteindelijk stopte het pesten. Zo simpel als het hier staat was dat natuurlijk niet, maar het droeg er wel aan bij. Gelukkig is dit niet de reden waarom Milan erop gaat, maar dat was wel de inspiratie voor dit artikel. Er zijn namelijk nog meer redenen waarom musicalles goed is voor je kind. En vooruit, dan is het uiteindelijk ook goed voor jezelf 😉

Bron afbeelding: Shutterstock

5x daarom is musicalles goed voor je kind

 1. Vergroot het zelfvertrouwen
  Je kind leert zich uiten in een groep, en uiteindelijk doen alle kinderen in de groep dit dus het is niet gek. Hier groeit een kind echt van! Je kind leert uit zijn of haar schulp te kruipen.
 2. Even lekker uitleven
  Voor kinderen is het heerlijk om zich helemaal uit te leven en lekker gek te doen. Na dat uur zijn ze hartstikke moe en heb jij even rust 😉 Althans, dat hoop je dan haha.
 3. Je kind leert samen te werken
  Er wordt vaak gezegd dat een teamsport een kind socialer maakt, maar dat geldt ook voor musicalles. De kinderen hebben elkaar nodig om een musical in elkaar te zetten, moeten vertrouwen op elkaar en werken samen naar iets toe.
 4. Vergroot de creativiteit
  Musical is creatief en er komt veel meer bij kijken dan alleen maar “een rolletje” spelen. Verschillende typetjes spelen, het decor bouwen en de techniek. Je kind krijgt het allemaal mee en wordt spelenderwijs alleen maar creatiever.
 5. Het ontspant
  Omdat je kind zich lekker uit kan leven en in de rol van iemand anders kruipt ontspant het. Je kind kan er daarna weer tegenaan.

Ik ben heel benieuwd naar het komende jaar en kijk nu al uit naar de voorstelling in de schouwburg. Heeft jouw kind ook weleens iets met theater en musical gedaan? Herken jij je in deze voordelen? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *