Home + Het is herfst! Binnen en buiten genieten met je huisdier

Het is herfst! Binnen en buiten genieten met je huisdier

Het is bijna oktober en dat betekent wat mij betreft dat de feestdagen al een beetje beginnen: wij beginnen met de verjaardagen van de jongens, daarna Halloween (dat wordt hier in de wijk groots gevierd), vervolgens de Sinterklaasintocht en daarna begint de feestmaand echt. Maar er is nog een dag die wij nooit vergeten: namelijk dierendag. We hebben nog één kat en hoewel we weleens grappen dat het hier iedere dag dierendag is, doen we die dag altijd iets extra. Sowieso in de herfst, want dan is ‘ie ook vaker binnen. Gezellig!

Gezelligheid in huis met je huisdier

Ik heb afgelopen week al meerdere keren de kaarsen aangehad ’s avonds. Er staat een herfststukje op tafel en ik heb nieuwe kussens gekocht voor op de bank. In tegenstelling tot vorig jaar heb ik juist extra zin in die gezelligheid. Binnen voelt het veilig en proberen we het gedoe van het leven even te blokkeren, dat idee.

Zo’n hoekje kun je natuurlijk ook creëeren voor je hond of kat. Denk aan een fijne hondenmand met bijvoorbeeld een extra deken. Zo ligt de hond van mijn zus en zwager altijd in zijn mand bij de houtkachel. Dat maakt het plaatje wel compleet als het buiten donker en guur is.

Fijne herfstwandelingen

Met een kat wordt dat wat lastig, maar als je een hond hebt is de herfst misschien wel de mooiste periode om een lekkere wandeling te maken. Allebei lekker buiten en in beweging. De kleuren van de bomen, de geuren en een warme kop chocolademelk in het vooruitzicht.

Traktaties voor je huisdier

Dierendag is een mooi moment voor een extra traktatie voor je huisdier. Iets lekkers of iets nuttigs als een speeltje. Er is zoveel leuks te vinden, bijvoorbeeld bij PetsGifts. Samen spelen is overigens niet alleen gezellig, maar bevordert ook de band tussen jou en je huisdier.

Samen ontspannen

De herfst is een geweldige tijd om te ontspannen en tot rust te komen, zeker in de herfstvakantie. Je huisdier kan je hierbij helpen. Samen op de bank liggen terwijl je luistert naar het geluid van de regen op het raam, of gewoon onder een dekentje op de bank terwijl je een film kijkt. Bijvoorbeeld tijdens een regenachtige zondag. Knus!

In deze tijd van het jaar draait alles om warmte, comfort en gezelligheid met je gezin waar ook je huisdier deel van uitmaakt. Dus, geniet van al het moois dat dit seizoen te bieden heeft, breng je huis in herfstsfeer, en deel alle speciale momenten van knusse gezelligheid met je trouwe metgezel. Sluit de wereld lekker buiten en geniet van het gezin!

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *