Home + Kos | Terug naar de plek waar we elkaar hebben ontmoet

Kos | Terug naar de plek waar we elkaar hebben ontmoet

De vakantie voelt alweer als een eeuwigheid geleden, maar wat hebben we genoten. We hebben het nog wekelijks over deze plek. Toch was Kos voor Patrick en mij niet helemaal onbekend, want ruim 19 jaar geleden leerden we elkaar kennen op Kos. Pat was er op vakantie met vrienden en ik was er met een vriendin. We logeerden in hetzelfde appartementencomplex en het klikte tussen iedereen onderling. Al snel trokken we de hele vakantie met elkaar op. Zo’n driekwart jaar later verhuisde Patrick van Groningen naar Gouda en inmiddels zijn we bijna 20 jaar verder en twee kinderen rijker. Eenmaal op Kos wilden we heel graag terug naar dat appartementencomplex waar we elkaar hebben ontmoet. Zou het er nog staan? We gingen op zoek en vonden de plek!

Zoektocht op Google Maps

Het begon ’s morgens vroeg met een zoektocht op Google Maps. We hebben inmiddels een huurauto dus we kunnen op pad. Ik weet nog ongeveer waar het complex lag ten opzichte van het centrum en in de buurt was een bank. Een voor een ga ik via Google Streetview de straten af en binnen een minuut of tien heb ik het gevonden. Althans, dat denk ik. Ik laat het aan Pat zien en ook hij denkt het te herkennen. Het enige nadeel is dat de Streetview foto’s al oud zijn dus de kans bestaat dat het complex alsnog is gesloopt.

Het is niet ver rijden van ons hotel en we willen er hoe dan ook een kijkje nemen. Op pad dus!

Lees ook: het verslag van onze vakantie op Kos

Terug naar de plek waar we elkaar hebben ontmoet

19 jaar geleden in 2004.

Nu in 2023… 

De eerste drie foto’s hierboven zijn gemaakt vanuit het Kos fotoboek uit 2004. Omdat er andere personen op staan dan ikzelf, heb ik daar maar kleine stukjes van kunnen fotograferen om jullie te laten zien. Dit was een soort eetcafé op de hoek van het appartementencomplex waar wij verbleven. Deze werd gerund door een Nederlandse vrouw en haar Griekse man. Ik weet nog dat hij ziek was en ze ons als klanten goed konden gebruiken. Ondanks alles waren ze zo aardig en hartelijk. Daarom besloten we daar iedere dag met zijn allen te ontbijten.

Op de eerste foto zie je een hoek van het terras met daarop een soort houten rek met daarnaast appartementen. Als je dan naar de foto’s kijkt van dit jaar, zie je heel goed dat het hetzelfde complex is en de houten rekken zitten nog steeds aan de gevel.  We weten nu zeker dat dit echt dé plek is waar we elkaar hebben leren kennen! Op de tweede foto uit 2004 zie je goed de houten balken over het terras en zie je een heel klein stukje van de stenen afscheiding bij de stoep. Ook die afscheiding zit er nog.

Op de foto’s uit 2004 zie je een stuk van de bar, maar wij denken dat deze eruit is gesloopt. Goed konden we dat echter niet zien, want de plek is inmiddels verlaten en het lijkt wel alsof iemand de deur achter zich dicht heeft gedaan en nooit meer terug is gekomen. We zijn zo benieuwd hoe het deze mensen is vergaan. Helaas zullen we daar nooit achter komen.

Het appartementencomplex

Dan het appartementencomplex waar wij destijds sliepen op Kos. Het bestaat nog steeds, maar is inmiddels flink verbouwd. De kamers met kakkerlakken waar wij sliepen, zijn nu mooie appartementen en beneden is nu een soort gezondheidscentrum gevestigd. Er zijn daarom meerdere ingangen gemaakt, waaronder één voor rolstoelen. De ingang en de trap zijn wel zoals in mijn herinnering, maar de bar is natuurlijk helemaal weg.

De schuine muren tussen de verschillende balkonnetjes staan er nog wel. Op de twee onderste foto’s hierboven zie je een balkon. Dat is het balkon van de kamer waar Patrick sliep. Er zit nu een extra trap, maar het was toch echt die kamer en dat balkon waar mijn vriendin en ik voorbij liepen en zij ons uitnodigden om wat te komen drinken. Dat was de eerste keer dat we echt kennis maakten met elkaar en de rest is geschiedenis…

Trip down memory lane

Toen en nu

Terwijl ik door het foto-album blader zie ik een foto van mij op een pier. We denken dat dat deze pier rechts op de foto is. Hier hebben we gewandeld met onze kinderen. Dat blijft bijzonder.

Waar we destijds uit gingen

 

Ook deze foto kwam ik tegen. De foto van dit jaar is niet gemaakt op dezelfde plek, maar wel in hetzelfde uitgaansgebied. Iedere avond waren we hier te vinden en gingen we zoveel mogelijk discotheken af. Laten we het erop houden dat we deze vakantie meer van het eiland hebben gezien dan toen 😉

Ik blijf het zeggen, maar ons verhaal is best bijzonder. Tenminste, dat vinden wij, haha. We hebben elkaar ontmoet op Kos en hoewel we op vakantie niets hadden met elkaar, staan we hier toch bijna 20 jaar later met onze kinderen. 19 jaar samen, 13 jaar getrouwd en twee prachtige zoons. En dat op onze leeftijd. Wie had dat destijds kunnen denken in dat appartementencomplex? Wij in ieder geval niet!

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *