Home + Budget uitje Gelderland | CODA Museum Apeldoorn

Budget uitje Gelderland | CODA Museum Apeldoorn

Budget uitjes is één van mijn favoriete onderwerpen om over te schrijven. Tel daarbij op dat dit uitje zich bevindt in een stad waar wij heel graag komen én graag overnachten bij ons lievelingshotel, en je snapt dat deze niet meer stuk kan 😉 Even zonder gekheid, dit uitje is echt heel erg leuk én uniek en daarom breng ik deze graag onder jullie aandacht. Ik heb het over het CODA Museum in Apeldoorn dat dit jaar voor de elfde keer de tentoonstelling ‘CODA Paper Art’ organiseert. Een heel bijzondere tentoonstelling om met de kinderen heen te gaan.

Tijdens CODA Paper Arts laten 22 kunstenaars uit binnen- en buitenland zien wat je met papier allemaal kan maken. En dat is een stuk meer bijzonder dan je denkt! Van mode tot sculpturen, collages en nog veel meer. Het is echt ware kunst dat zij maken en een inspiratie voor kleine knutselaars (of kunstenaars zoals Floris zichzelf noemt haha) thuis. Hij houdt enorm van knutselen en kunst dus voor hem zijn dit soort tentoonstellingen heel interessant en een inspiratie.

Wat is er te doen voor kinderen?

Wij vinden een museumbezoek altijd leuk, maar het is wel fijn als het een beetje interactief is wanneer je met je kinderen een bezoek brengt. Wat is er nu precies te doen voor kinderen? Ik heb het hieronder even op een rijtje gezet:

Tour de Papier voor kids

Leren over de geschiedenis van papier? Een leuke natuurbingo doen? Of zelf aan de slag met papieren insecten en sieraden maken? Voor het hele gezin zijn activiteiten ontwikkeld om aan de slag te gaan met papier! Kijk snel op www.coda-apeldoorn.nl/kidstourdepapier. 

CODA ExperienceLab, Junior & Atelier
Combineer een museumbezoek met een maakmiddag in CODA ExperienceLab of de juniorafdeling van CODA Bibliotheek. Iedere woensdag van 14.00-16.00 uur kunnen kinderen (7+) gratis in het ExperienceLab van CODA aan de slag met innovatieve apparatuur tijdens de Werkplaats Woensdag (open inloop) en meebouwen aan kartonnen stad Kartopia. Op hetzelfde tijdstip is er voor kinderen van alle leeftijden een knutselmiddag in de bibliotheek.

Opdrachtenboekje
Koop ook de catalogus voor € 4,50 of het interactief opdrachtenboekje Speelschrift voor € 2,50 (combiprijs € 5,95) in CODA Winkel. 

Praktische informatie

CODA Museum is gratis te bezoeken voor kinderen t/m 15 jaar en houders van een Museumkaart.

Tip! Met kortingscode PAPIER50 kunnen museumtickets voor volwassenen worden gekocht op www.coda-apeldoorn.nl/tickets. Dat maakt dit uitje wel heel voordelig! 

Bij de tentoonstelling is een uitgebreid activiteitenprogramma georganiseerd. Als je je gewenste bezoekdatum invult op coda-apeldoorn.nl/agenda, ontdek je welke activiteiten er op die dag zijn.

De tentoonstelling duurt tot en met 12 november 2023.

Parkeren kan in de naastgelegen parkeergarage.

liefs

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *