Home + Help, mijn peuter is wéér verkouden | Over weerstand opbouwen, beslisbomen en wel of niet thuis houden

Help, mijn peuter is wéér verkouden | Over weerstand opbouwen, beslisbomen en wel of niet thuis houden

De ‘r’ zit weer in de maand en de kinderen zijn welgeteld vier weken naar school geweest. Blijkbaar zijn dat dé twee ingrediënten om verkouden te worden. Althans, dat is bij Floris wel het geval. Ruim 1,5 week geleden werd hij verkouden en een dag later begon hij erbij te hoesten. Normaal gesproken vind je dat vooral vervelend voor hem, maar denk je ‘ach, zo lang hij nog lekker speelt, bouwt hij weerstand op’. Niets is echter meer normaal, want afgelopen week bestudeerde ik de beslisboom van school omdat ik mij afvroeg of hij wel naar de peuterspeelzaal mocht. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het allemaal behoorlijk ingewikkeld vind hoor. Inmiddels zijn de richtlijnen weer aangepast. Toch willen we ook niet iedere maand hiermee in de weer zijn en dus proberen we de weerstand van de jongens, en die van onszelf natuurlijk, wat te verhogen.

Weerstand. In mijn beleving is dat iets wat kinderen op moeten bouwen. Waar Milan zelden tot nooit verkouden is en zelden de griep krijgt, is dat bij Floris helaas anders. Hij is wat vatbaarder, wordt snel verkouden en gaat een paar dagen erna steevast hoesten. We weten niet beter en tot begin dit jaar was dat ook geen probleem. We weten inmiddels allemaal wat er is veranderd en ik vind het ingewikkeld.

Dus pakte ik de beslisboom van de peuterspeelzaal erbij, want mocht hij nu wel of niet naar school? Uiteindelijk mocht hij toch naar school en verwachtte ik een telefoontje om hem alsnog op te komen halen. Dat telefoontje bleef uit, maar hij is nog steeds verkouden.

We zijn al dagen druk in de weer met neusspray, Luuf, neuzen snuiten, handen wassen en ga zo maar door. We hopen dat de verkoudheid snel over is en wij er geen last van krijgen. Zodra we last krijgen laten we ons uiteraard testen, maar we hopen dat het niet zo ver hoeft te komen. En dus proberen we onze weerstand te verhogen. Hoe? Door allemaal aan de Omega-3 visolie te gaan.

De ‘r’ in de maand, dus Omega-3 visolie

Eerder dit jaar vertelde ik dat we een half jaar Möllers Omega-3 visolie hebben gebruikt. Ik was enorm te spreken hierover en heb na de samenwerking die ik met hen had, de andere flessen gewoon zelf gekocht. Inmiddels dit de ‘r’ weer in de maand en is het tijd om nieuwe flessen te openen: één voor Pat en mij en één voor de jongens (met tutti frutti smaak), want Floris mag er nu ook aan beginnen. En dat allemaal in de hoop de weerstand te verhogen. Die van ons allemaal, juist in deze tijd.

Wat doet Omega-3 visolie voor je?

Je hebt misschien weleens gehoord van levertraan en visolie capsules. Dat is nagenoeg hetzelfde, maar in deze flessen zit vloeibare visolie met een verbeterde smaak. Je kunt het met een lepel innemen, maar wij doen het door het drinken ’s morgens. Dan hebben de jongens het niet zo goed door en stiekem vind ik het toch lekkerder dan op een lepel. In deze visolie zit een natuurlijke hoeveelheid vitamine A, D en E.

Vitamine D is de vitamine die helpt de weerstand verhogen en deze hebben we dus nodig om onze gezondheid op peil te houden.

Voor mij betekende het gebruik ervan dat ik mij minder moe voelde. Ik werd uitgerust wakker wat mij ook scherper maakte. Ik werd overigens wel verkouden, maar veel minder lang en ik voelde mij alsnog best oké. Dat is uniek, want normaal voel ik mij best lamlendig als ik flink verkouden ben.

Wat we hiermee willen bereiken is een goede start van het nieuwe schooljaar, voor ons én voor de kinderen, en onze weerstand verhogen. Juist in deze periode.

Terug naar de beslisboom en verkouden kinderen

Ik vind het dus lastig en weet soms niet meer zo goed waar we nu goed aan doen. Als Floris verkouden is, is hij dat gerust twee á drie weken. Moet ik hem zo lang thuis houden? Moeten wij dan ook thuis blijven? Afgelopen week heb ik hierover contact gehad met de GGD. Floris mocht naar de peuterspeelzaal en wij mochten werken mits hij koorts zou krijgen of wij klachten zouden krijgen.

Kortingscode

Ben je enthousiast geworden en wil je een fles Möllers Omega-3 uitproberen? Met de code MAMABLOGGER20 krijg je maar liefst 20% korting op een fles! Dat is zeker het proberen waard! De kortingscode is geldig op de gehele bestelling.

Wat vinden jullie hiervan en vinden jullie het net zo lastig als ik? Laat het me weten in de comments hieronder, op Facebook of op Instagram.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Priscilla
  24 september 2020 / 06:32

  Mis ik de link waar je het met korting kan bestellen?

  • 24 september 2020 / 06:48

   Hi!

   De link zit al eerder in het artikel, maar dat is inderdaad verwarrend. Alle gele teksten zijn linkjes. In dezelfde alinea is de tekst ‘Möllers Omega-3’ de link naar de website. Hier kun je met de kortingscode de flessen bestellen.

   Groetjes,
   Marisca

 2. Christine
  24 september 2020 / 19:28

  De vitaminepillen zijn bijna op en de jongste is vaak verkouden, dus ik heb een flesje Tutti Frutti besteld.. toch maar eens proberen na je eerdere positieve recensie én het feit dat een verkoudheid bij de kids nu een stuk vervelender is (mede doordat ik ook vaak mee aangestoken word, en ik er nu ook thuis voor moet blijven terwijl je anders al snotterend gewoon doorwerkt).. ben benieuwd!