Home + Lifestyle | Ik ga op vakantie en neem mee…

Lifestyle | Ik ga op vakantie en neem mee…

Als je op vakantie gaat zijn er veel zaken waar je aan moet denken. Of je nu in eigen land op vakantie gaat of de zon opzoekt in het buitenland, er moet van alles geregeld worden. Beschik je over een geldig reisdocument? Heb je vaccinaties nodig voor het betreffende land? Heb je een reis- en annuleringsverzekering afgesloten? Wat gaat er mee in de koffer? Dit zijn een aantal belangrijke vragen waar over nagedacht moet worden. Maar dit is niet het enige, er moet van tevoren veel geregeld worden zodat je zorgeloos op vakantie kan. Zodra je eenmaal aangekomen bent op de bestemming kan de vakantie beginnen en kan jij voor de volle 100% ontspannen en genieten.

Belangrijke (reis)documenten

Een belangrijk onderwerp om mee te beginnen is het paspoort. Heb je voor het land waar je naartoe gaat een paspoort nodig of is een identiteitskaart voldoende? In bepaalde landen moet je paspoort nog minimaal zes maanden geldig zijn. Check dit vooraf dus goed. Sluit een reisverzekering af, zodat schade opgelopen tijdens het reizen vergoed wordt. Gaat je reis niet door vanwege ernstige omstandigheden, bijvoorbeeld door een nieuwe uitbraak van het coronavirus, dan kan je verzekeraar je te hulp schieten. Neem je zorgpas altijd mee op vakantie, zodat je kan aantonen dat je verzekerd bent. Controleer de lijst van visumplichtige landen en nationaliteiten, zodat je weet of je een visum moet aanschaffen. Vergeet natuurlijk niet je bankpas, creditcard en de scanner om te kunnen internetbankieren. Let wel op dat je niet op een openbaar draadloos netwerk zit, zodat anderen jouw transacties niet kunnen onderscheppen.

Medicijnen

Een paracetamol of ibuprofen is snel gepakt. Gebruik je opiaten zoals sterke pijnstillers, slaapmiddelen of ADHD-medicijnen? Dan heb je een Schengenverklaring of een medische verklaring nodig. Regel deze verklaring op tijd en neem voldoende medicijnen mee. Je weet immers nooit wat er kan gebeuren.

Welke kleding gaat er mee?

Een bekend probleem: je stopt de koffer al snel vol met te veel kleding. Vervolgens draag je de helft van de kleding niet. Maar hoeveel kleding moet je dan wel meenemen op vakantie? Het beste is om eerst je reisschema na te gaan. Welke activiteiten staan er gepland? Hoe is de weersverwachting? Kijk voornamelijk naar kledingstukken die voor meerdere gelegenheden geschikt zijn en die niet te veel ruimte in beslag nemen. Natuurlijk kan je ook gewoon een chic jurkje of een mooi overhemd meenemen voor een romantisch avondje uit. Kies veelal voor neutrale kleuren zodat ze eenvoudig gecombineerd kunnen worden. Zorg er wel altijd voor dat je een jasje bij je hebt voor de koele zomeravonden. Een bijkomend voordeel: als je minder kleding meeneemt, heb je ook geen last van keuzestress.

Verzorging

Zit je niet te wachten op extra bagagetoeslag? Denk dan ook goed na over je toiletartikelen. Toiletartikelen zoals een tandenborstel, make-up, deodorant, nagelschaartje en zonnebrand zijn belangrijk op reis, maar zorgen ook snel voor een te zware koffer. Bedenk goed wat je wel en niet in het buitenland kan kopen en wat de prijs is van de betreffende producten. Als er geen tot weinig prijsverschil is, dan kan je ervoor kiezen om de producten in het buitenland te kopen. Dit bespaart je ruimte in de koffer.

Overige benodigdheden

Bij overige benodigdheden denken we aan een camera, tablet, oplader, externe opslagdrager, wereldstekker of een verrekijker. Foto’s zorgen voor een mooie herinnering aan je reis. Je wilt natuurlijk niet dat de foto’s verloren gaan. Zet ze daarom op een tablet of laptop. Ook kan je ervoor kiezen om er een back-up van te maken en ze op een USB stick te zetten. USB sticks zijn veilig en kunnen altijd worden gebruikt, zonder dat er een internetverbinding voor nodig is.

Begin op tijd met de voorbereiding. Maak een vakantie inpaklijst, zodat je niks vergeet. Zorg voor minder bagage en lichte koffers. De vliegtuigen verbruiken zo minder brandstof, wat goed is voor het milieu. Goed voorbereid op reis heeft verschillende voordelen.

Ben jij weleens wat vergeten mee te nemen op vakantie en wat mag zeker niet ontbreken?

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *