Home + 10x dit gaan we heel erg missen aan en in ons huidige huis

10x dit gaan we heel erg missen aan en in ons huidige huis

Over ongeveer een week krijgen we de sleutels van ons nieuwe huis en gaan we langzamerhand beginnen met klussen, inpakken en verhuizen. We hebben deze beslissing weloverwogen genomen en zijn helemaal verliefd op ons nieuwe huis, maar we gaan uiteraard ook dingen missen aan ons huidige huis. Niet alleen onze leuke buren met wie we vorige week voor de laatste keer in onze tuin hebben gebarbecued, maar ook dingen in en rondom ons huis. Welke dat zijn, vertel ik je in deze post.

1. De tegels in de gevel die mijn opa schilderde

Mijn opa was een plateelschilder en schilderde onder andere voor een heel bekende plateelfabriek. Ook schilderde hij Delfts Blauw op verschillende items. Van vaasjes tot kerstballen, ik heb het in mijn jeugd allemaal voorbij zien komen en heb urenlang naast mijn opa gezeten om te kijken hoe hij deze items beschilderde. Toen mijn zus en zwager in de jaren ’90 in dit huis gingen wonen, schilderde opa de tegeltjes. Een hoop van deze tegeltjes zijn in de loop van de tijd verloren gegaan, maar boven de voordeur zitten ze er nog. Gelukkig! Mijn opa overleed in 2000 dus dit is altijd een mooie herinnering.

2. De gezellige woonkamer

Hij is lang en smal, maar wat vinden we hem gezellig. Sterker nog, onze nieuwe woonkamer is zelfs nog wat kleiner en het is nog maar de vraag of we onze fijne, grote eettafel er wel in kwijt kunnen. Zo niet, dan kopen we een kleinere en gaat deze tafel naar zolder als werk- en knutseltafel, maar hij gaat hoe dan ook mee 😉 In ieder geval gaan we het sfeertje van de woonkamer wel missen.

3. De lichtkoepel in de keuken

Het klinkt misschien gek, maar ook die gaan we missen. De lichtkoepel is best groot en zorgt voor heel wat extra licht. Dat is al heel erg fijn, maar wat nog lekkerder is, is als je de regen erop hoort tikken. Het geeft zo’n onwijs knus gevoel! Verder biedt een lichtkoepel nog meer voordelen: zo zijn deze er in verschillende formaten zodat er voor ieder dak een passende koepel is te vinden. Omdat ze veel licht doorlaten, lijkt de ruimte ook groter. In ons geval hadden we al een hoog plafond, maar maakt de lichtkoepel deze nog hoger. Dit geeft juist een heel ruimtelijk gevoel.
Lichtkoepels hebben we niet in het nieuwe huis en dus gaan we die ook behoorlijk missen.

4. Onze tuin

‘Oh, gaan jullie verhuizen? Maar je hebt pas nog heel je tuin gedaan en die is zo lekker groot!’ is een veelgehoorde opmerking de afgelopen periode. En ja, deze gaan we echt ontzettend missen. Je hebt er de hele dag zon en ondanks de grootte kun je hem toch heel gezellig inrichten. Deze ruimte gaan we straks zo ontzettend missen…

5. De nieuwe schuur met overkapping

De nieuwe schuur moest er echt komen, want de oude schuur was behoorlijk aan vervanging toe. Hij is zo onwijs mooi geworden en zo heerlijk groot! De bakfiets en containers passen erin en nog hebben we heel veel ruimte. Dit fijne plekje is met veel zorg ingericht en toen besloten we te gaan verhuizen. Konden we deze maar oppakken en meenemen.

6. De vaste kasten boven

Ons nieuwe huis is een stuk groter en met twee kinderen praktischer, maar in dit huis hebben we een aantal vaste kasten. Ideaal! In het nieuwe huis hebben we dit niet en dat betekent kasten kopen. Normaal natuurlijk, maar voor ons even wennen.

7. Zo de stad in kunnen lopen

We wonen aan de rand van de binnenstad. Vijf minuutjes lopen en we staan op de markt. Onze nieuwe wijk is letterlijk een nieuwe wijk die sinds drie jaar bestaat. Aan de rand van Gouda en dus niet meer zo dichtbij de stad. Ik ben opgegroeid rondom de binnenstad en weet niet beter dan dat we zo de stad in kunnen lopen. Dat gemak gaan we heel erg missen.

8. De reuring van de binnenstad en de rust er net buiten

Het voordeel van net buiten de binnenstad wonen is dat we wel de gezelligheid en de reuring ervaren als we er zin in hebben, maar ook de rust als we er geen behoefte aan hebben. Als we in onze tuin zitten voelt het alsof we in ons eigen parkje zitten en als de wind deze kant op staat, horen we de klokken van het stadhuis. Ook kunnen we hier veel beter parkeren. Wel de lusten, maar niet de lasten ?.

9. Het bad!

Ik lig best regelmatig in bad en in het nieuwe huis hebben we wel een fijne inloopdouche, maar geen bad. Ook de jongens gaan die erg missen. Het is zoveel gemakkelijker om Floris te wassen en zijn haren te wassen in bad, dan onder de douche. Hier moeten we wat op gaan verzinnen en ach, we wennen ook hier wel aan.

10. De evenementen

Wij hebben heel actieve buren die van alles organiseren in de straat. Zo organiseren zij ieder jaar op Tweede Pinksterdag een grote rommelmarkt, die steeds groter werd en nu een behoorlijk evenement is in Gouda. Ook begint de avondvierdaagse altijd voor de deur en is er één keer per jaar een warenmarkt voor de deur als de kermis op de markt staat en er daar geen ruimte is.

Als ik dit allemaal zo lees, vraag ik mij af waarom we eigenlijk gaan haha. Wat zou jij missen aan je huis als jullie zouden gaan verhuizen?

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

 1. Christine
  24 september 2020 / 20:03

  Eigenlijk dacht ik niet iets nieuws in dit artikel te lezen en dat klopte ook: 8 van de 10 bovenste feitjes kende ik als trouwe lezer al over je huis en je gevoelens bij Gouda ??

  Behalve dus 2 nieuwe dingen.. namelijk 3 en 6.. over beide was ik echt verrast toen ik het al op Funda zag en nu weer.. echt mooi, zo’n lichtkoepel en zoo gezellig lijkt me met regen!! Mijn droom is ook eigenlijk slapen onder een schuin dak met dakraam.. maar dat gaat niet gebeuren, want onze zolder heeft twee dakkapellen. Maar wie weet ooit in de uitbouw aan de woonkamer heerlijk in een hangstoel!!
  En die inpandige kasten.. ik wilde dat wij ze hadden! Alhoewel de Paxkasten van Ikea die we nu hebben ook fantastisch zijn, heb ze al een paar keer opnieuw ingericht en als er een nieuw onderdeel ontworpen wordt past het altijd, maar vaste kasten zijn ook heel handig en stylish meer geïntegreerd in een ruimte..

  Mijn man wil absoluut nooit meer verhuizen, dus voor ons blijft het bij dit huis en alhoewel ik dat eerst wel lastig vond (want: niet mijn gedroomde jaren dertig huis maar een jaren zestig huis), ben ik me nu inmiddels toch wel gaan hechten aan ons huis.. en elk jaar wordt het stapje bij beetje meer eigen met alles wat we erin doen en eraan laten doen!