Home + Help, wat kiezen we als eerste pakje?!

Help, wat kiezen we als eerste pakje?!

We komen er niet uit, wat kiezen we als eerste pakje voor de baby? Veel moeders zijn er volgens mij al snel uit, maar ik vind het gewoon lastig. En daarom heb ik jullie hulp nodig. Ik heb wat items uitgezocht in maatje 50 die je met elkaar kunt combineren. De vraag is alleen welke combi we ervan maken.

De items zijn van Noppies en Z8, maar ik wilde niet de standaard newborn pakjes van Noppies kiezen die je nu heel veel ziet. Ik vind ze onwijs tof, maar voor het eerste pakje wilde ik toch wat anders. Verder gaat mijn voorkeur toch naar iets met mint (daar hebben we die kleur weer!) en streepjes. Milans eerste pakje had ook streepjes en het is toch leuk als we dat terug kunnen laten komen in het pakje van zijn broertje? Misschien wat te ver gezocht dus daarom heb ik niet alleen maar streepjes gekozen. Zelfs Patrick vindt het lastig en ook hij is nog niet heel enthousiast dus helpen jullie ons mee?

De opties

Ik heb wat setjes gemaakt, maar er zijn meerdere combinaties mogelijk. Het voelt een beetje als een schoolopdracht; welke woorden kun je maken met deze letters? Toch heb ik het bewust beperkt tot deze kleertjes, want hij heeft nu al zoveel dure kleertjes dat we het zonde vinden om er nog meer bij te kopen, speciaal voor dat eerste pakje.

Ik neig nu heel erg naar een combi die niet op de foto staat: het donkerblauwe effen broekje met het ‘baby, grow up slowly’ shirtje en daarop het mint/wit gestreepte vestje. Dat vestje is heel dun en soepel dus niet te warm denk ik. Ook doen we die dan niet dicht. Ik vind het wel een lief en stoer pakje voor jongens, maar ik geloof niet dat Patrick nog heel erg overtuigd is haha. Wat vinden jullie?

In ieder geval zijn alle suggesties van harte welkom en ben ik heel benieuwd waar jullie voor zouden gaan. Laat het me weten in de comments hieronder.

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 Reacties

 1. 5 oktober 2017 / 07:22

  Ik vind het 1e setje ook erg leuk. Kan me voorstellen dat het lastig kiezen wordt. De combi die jij omschrijft ook leuk.

  Genoeg leuke kleertjes!

 2. 5 oktober 2017 / 07:49

  Hallo Marisca,
  Ik snap je dilemma, want ik zit ook te puzzelen! Het zijn stuk voor stuk allemaal erg leuke kleertjes en ze zijn ook te combineren, maar het whoop whoop gevoel ontbreekt een beetje. (Niet vervelend bedoeld.)
  Ik zou zoiezo voor het wit mint gestreepte vestje gaan! En er dan bij de Hema (niet zo duur, maar wel fijne kwaliteit) een wit broekje bij kopen. Je hebt dan mooie lichte kleuren en dat vindt ik bij een newborn altijd erg mooi. Het witte shirt met opdruk kun je hier denk ik goed mee combineren.
  Hoop dat je hiermee toch een beetje geholpen bent en succes met de keuze! Ik ben benieuwd!
  Groetjes Jolien.

  • 11 oktober 2017 / 10:07

   Dankjewel Jolien! Zodra we de eerste foto laten zien weet je het 😉 En dat whoop whoop gevoel hadden wij dus ook niet. Het is een luxe probleem met een kast vol kleertjes, maar juist voor dat eerste pakje wil je iets speciaals.

 3. Linda
  5 oktober 2017 / 07:59

  Ik vind dat mint gestreepte vestje met het donkerblauwe broekje erg lief maar toch ook stoer!
  Ik denk dat een romper met lange mouwen, een shirt en dan nog het vestje een beetje te veel laagjes is… Je komt natuurlijk amper buiten met je kleintje die eerste dag, als je überhaupt al meteen naar huis mag. Maar goed dat is mijn mening en zo zullen er nog wel meer meningen zijn 🙂
  In ieder geval veel succes met uitkiezen en met de laatste loodjes!!

  • 11 oktober 2017 / 10:05

   Dank! Dat vestje wordt het sowieso, we zijn er inmiddels wel uit. Denk ik…

 4. Carolien
  5 oktober 2017 / 08:09

  Ik zou gaan voor het mint overslag shirtje met het z8 streepjes broekje en dan sokjes in mint of wit. Heb zelf heel bewust alleen maar overslag in 50 em vooral wit en licht grijs. Hou van kleurloos de eerste weken. Ze worden al zo snel groot haha. Vond bij mn eerste overslag zo veel makkelijker dat ik alleen overslag rompers heb tm 56 en dus ook vooral overslag shirt en boxpakjes. Ben er zelf ook nog niet uit wat t eerste pakje gaat worden maar heb nog kleine 3 maanden dus komt goed;)

 5. Joyce
  6 oktober 2017 / 08:56

  Het overslag vestje met donkerblauw broekje, super cute! Voor newborn zou ik kiezen voor effen, rustig, zonder tekst. Maar alles is zo persoonlijk!