Home + Heimwee tijdens de eerste dagen van de vakantie

Heimwee tijdens de eerste dagen van de vakantie

Heimwee. Ik heb er jaren last van gehad en zo nu en dan steekt het alsnog de kop op. Niet tijdens een weekendje weg, maar wel tijdens een langere vakantie. Ik kijk dan enorm uit naar de vakantie en als we er eenmaal zijn denk ik ‘oké, leuk, maar nu wil ik weer naar huis’. Dit gevoel duurt niet langer dan een dag of twee, maar het is er nog altijd wel. Behalve nu. De eerste nacht van de vakantie zit erop en ik had nog helemaal niet vooruit gewerkt dus ik kan lekker actueel bloggen haha. Nu voelt het zo goed en hebben we het zo naar onze zin, dat ik helemaal negens last van heb.

Heimwee op latere leeftijd

Als kind zijnde had ik eigenlijk nooit last van heimwee. Schoolkamp was fantastisch en ik ging vaak logeren bij mijn zus en broer die al op zichzelf woonden. Soms zelfs voor een langere tijd tijdens de vakanties en ik vond het heerlijk. Ik kreeg er last van toen ik met een vriendinnetje mee ging op vakantie (ik was toen een jaar of 14/15) en daar opeens werd overvallen door heimwee. Binnen 24 uur stond ik weer voor de neus van mijn stomverbaasde ouders die aan de telefoon nog dachten dat ik Eem grapje maakte. Sindsdien heb ik regelmatig last gehad van heimwee en hoefde vakantie van mij niet perse.

Uitkijken naar de vakantie

Hoe anders is dat nu. Het heeft heel wat jaren geduurd, maar inmiddels kijk ik weer uit naar de vakanties en wil ik echt graag weg. Ik kan er weer van genieten al heb ik de eerste twee dagen vaak nog wel last van wat heimwee. Dat had ik tijdens deze vakantie ook wel verwacht, maar zodra we het park op kwamen gereden voelde het goed. Ik snakte echt naar deze vakantie en wat hebben we een geluk op dit park en met het prachtige huisje. Milan is al dikke vriendjes met het jongetje dat tegenover ons verblijft en Floris loopt de hele dag rond met een grote lach op zijn gezicht. We hebben al spechten gezien, gezwommen in het meertje op het park en vandaag maken we een klein uitstapje naar de speeltuin.

Voor de rest rommelen we lekker in en rondom het huisje denk ik.

Ik heb nu dus geen enkele last van heimwee en we genieten al volop van de rust en van elkaar. Ik ben zo blij dat dat vervelende gevoel er nu niet meer is en we écht volop kunnen genieten!

Hebben jullie weleens last (gehad) van heimwee?

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Wendy
  13 augustus 2020 / 11:05

  Leuk! Welk park zitten jullie? Ziet er mooi uit zeg! Fijne vakantie!

  • 14 augustus 2020 / 08:53

   Dankjewel! Wij zijn momenteel bij Droomparken Maasduinen in Noord Limburg. Echt een aanrader!

 2. Christine
  14 augustus 2020 / 09:05

  Wauw, het huisje ziet er prachtig uit!
  En ontzettend fijn dat je nu zonder heimwee kan genieten.. dat is je van harte gegund!