Home + Low budget uitje | Ga thuis en buiten op pad met het CODA Museum!

Low budget uitje | Ga thuis en buiten op pad met het CODA Museum!

Een uitstapje met het hele gezin waar je niet de hoofdprijs voor betaalt en waar je geniet van het buiten zijn, het samenzijn én waar je lekker bezig bent in de natuur? Ik denk dat ik dat uitje voor je heb gevonden! Het CODA Museum in Apeldoorn heeft namelijk een supertoffe kidsroute uitgestippeld. Vind je dat te ver rijden? Bestel dan nog het ‘Familiedag voor thuis-pakket’ zodat jullie er op uit kunnen in jullie eigen omgeving!

Mijn hart verpand aan de Veluwe

Als je mij al even volgt weet je dat wij onze harten hebben verpand aan de Veluwe dat we regelmatig naar ons favoriete hotel in Apeldoorn gaan. We vinden het een heerlijke stad en de omgeving is er prachtig. We wandelen er graag en komen er echt tot rust. Als we de stad in gaan, parkeren we meestal bij de parkeergarage bij het CODA Museum. We zijn er al heel vaak voorbij gelopen en worden iedere keer getriggerd door de bijzondere dingen die we van buiten al zien. We zijn het museum dus gaan volgen en hebben nu iets super leuks ontdekt voor jullie: de Kidsroute Tour de Forêt en een CODA Museum familiedag voor thuis!

Kidsroute Tour de Forêt

Ik begin bij de Kidsroute. Hierbij ontdek je al fietsend en lopend de Veluwe en ik kan je vertellen dat deze prachtig is. En nee, voor kinderen is deze route helemaal niet saai (wat Milan weleens zegt als wij zeggen dat we willen wandelen). Tijdens jullie familietocht ga je namelijk verzamelen! Voor je op pad gaat, ga je natuurlijk eerst langs het CODA Museum in Apeldoorn. Hier krijg je een linnen verzameltas met een afbeelding van een specht erop, inclusief natuurbingokaart én een verzameldoosje, koop je voor € 2,50 bij de balie van CODA Museum (Vosselmanstraat 299).

Je kunt de bingokaart ook downloaden en bijvoorbeeld een oude eierdoos gebruiken als je dit in je eigen omgeving wil doen, want dat kan namelijk ook. Op de bingokaart vinden jullie allemaal dingen die je onderweg tegen kunt komen. Vervolgens maak je er een challenge van; wie als eerste de bingokaart vol heeft, heeft gewonnen!

Wat ik leuk vind aan deze route is dat je leert kijken naar de natuur door de ogen van een kunstenaar. Er is immers zoveel te ontdekken. Wandelen en de natuur is helemaal niet saai en juist superleuk, zeker de Veluwe, die is adembenemend mooi. Wedden dat de kinderen na het doen van deze tour daar ook van overtuigd zijn? ?

CODA Museum familiedag voor thuis

Wil je het toch liever wat dichter bij huis houden? Ook dat kan, want speciaal daarvoor heeft het museum de speciale Familiedag voor thuis ontwikkeld. Je bestelt van tevoren het speciale ‘Familiedag voor thuis-pakket’ en laat deze bij je thuis bezorgen. Deze bestaat uit de volgende items:

  • Linnen verzameltas met een afbeelding van een specht
  • Materiaal (papier, elastiek) + instructies voor vier dierenmaskers: vos, hert, wolf en zwijn
  • Materiaal (vilt) + instructies voor pootjes-memory
  • Natuurbingokaart
  • Fiets- en wandelkaart met kidstour: Tour de Forêt
  • Opdrachtenboekje Animalia voor thuis: maak een verrekijker en dierendagboek

Dit pakket bestel je voor €12,50 inclusief bezorgkosten. Na betaling ontvang je het pakket gewoon thuis! Je kunt deze dag dus van tevoren plannen, handig!

Vindt jouw kind het heerlijk om te knutselen en speel het graag buiten? Welk kind niet zou je bijna zeggen. Dan is dit uitje wat je thuis organiseert echt ontzettend leuk. Jullie gaan de natuurlijk in jullie eigen omgeving verkennen (of bewaar het pakket voor de vakantie of een weekendje weg) en ga thuis aan de slag door te knutselen.

Ook hier leren de kinderen ontzettend veel van en het feit dat jullie met elkaar op pad gaan en de buurt verkennen is echt een heel erg leuk uitje. Je hoeft niet ver weg te gaan of ontzettend veel geld uit te geven om het leuk te hebben met elkaar.

Kortom: wil je, net als ik, graag naar de Veluwe? Dan is de kidstour een onwijs gaaf en budgetproof uitje. Houd je het liever wat dichterbij huis? Dan plan je gewoon een familiedag voor thuis!

Alvast veel plezier!

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *