Home + Gezonde maaltijden bereiden als drukke moeder

Gezonde maaltijden bereiden als drukke moeder

Bij alles wat we doen lijken we ons bewuster te gedragen. We scheiden ons afval en letten erop wat we precies eten. Zeker dit laatste is steeds belangrijker geworden. Mensen onderkennen het belang van gezond eten om zo langer goed te kunnen leven.

Obesitas ligt nadrukkelijk op de loer en daar is relatief gemakkelijk iets aan te doen. Als drukke moeder heb je soms weinig tijd om boodschappen te doen en om te koken. Hoewel de verlokkingen groot zijn om elke dag gemakkelijk en vaak ongezond te eten, kun je wel degelijk gezond eten zonder daar al te veel onnodige tijd aan te besteden.

Hulp om gezonder te eten vind je op internet

Internet is gewillig als je besluit om voortaan gezond te eten en zeker één pizza per week te cancelen. Op internet vind je tal van websites die je kunnen helpen om gezonder te eten. Aan informatie in elk geval geen gebrek. Nadeel daarvan is echter dat het je nogal wat tijd kan kosten om de voor jou perfecte, gezonde maaltijd te vinden. Zeker als je pas een kindje hebt gekregen, houd je soms weinig tijd en energie over om voor jezelf te koken. Alle online recepten ten spijt, er is een betere manier om gezond te eten en daarbij weinig tot geen voedsel te verspillen.

Steeds meer mensen kiezen voor het gemak van een maaltijdbox

Niet voor niets maken steeds meer mensen gebruik van aanbieders van maaltijdboxen namelijk. Je krijgt dan eens per week een box met gezonde recepten thuis geleverd. Uiteraard wordt dan gebruik gemaakt van verse ingrediënten en alleen gezonde producten. Met deze ingrediënten en met behulp van een speciale receptenkaart kun je vervolgens aan de slag. Voordeel is dat sprake is van afgemeten hoeveelheden. Je krijgt dus steeds precies genoeg voor een perfecte maaltijd. Een groot voordeel; want op die manier wordt een ander groot probleem in de wereld – voedselverspilling – namelijk tegengegaan. Bovendien is dit ook prettig als je wilt afvallen. Je kunt precies aangeven voor hoeveel personen je eten wilt bestellen.

Gemak dient nou eenmaal de mens

Het mooie van de maaltijdboxen is wel dat je met behulp van de receptenkaart vaak al binnen dertig minuten een prima en vooral gezonde maaltijd tot je kunt nemen. En dat dus zonder dat jij je eerst in moet lezen via internet en dat je in de supermarkt op zoek moet naar allerlei gezonde ingrediënten. En omdat gemak nou eenmaal de mens dient, is de populariteit van de maaltijdbox snel verklaard. Niet voor niets zie je de auto’s en busjes van de aanbieders steeds vaker in ons land rijden.

Werken, snel en gezond eten en vervolgens weer verder

Wat zeker opmerkelijk is, is dat de aanbieders van een maaltijdbox de prijzen relatief laag weten te houden. Nog een reden dus om voortaan op die manier gezonder te gaan eten. Behalve dat bespaart het je tijd en ook de gedachte dat je weet dat er na een lange werkdag altijd een gezonde maaltijd op je staat te wachten is iets wat steeds meer moeders echt aanspreekt. Zij willen na een lange dag van hard werken snel eten om vervolgens tijd over te houden voor andere verplichtingen en hun hobby’s.

liefs

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *