Home + Must Do in de vakantie | Review Irrland in Duitsland (net over de grens)

Must Do in de vakantie | Review Irrland in Duitsland (net over de grens)

Toen ik de 42 gratis en low budget uitjes van 2019 publiceerde kreeg ik echt honderden reacties. Per mail, op de blog, op Facebook en via Messenger. Veel leuke reacties, maar ook tips voor een eventuele volgende lijst. Een van die tips was Irrland. Geen uitje in Nederland, maar in Duitsland. Een paar minuten over de grens dus dan mag het nog toch? We namen een kijkje op de website en besloten hierheen te gaan. Afgelopen dinsdag reden we erheen en de hele dag flitste het woord “bizar” door mij n hoofd. Bizar leuk, bizar divers én bizar goedkoop. Daarom wil ik deze tip uitlichten, want Irrland is echt een aanrader!

De boerderij-avonturenoase

Irrland noemt zichzelf een boerderij-avonturenoase. Ook best een gekke naam, maar dat past helemaal bij dit park. Echt een paar minuutjes vanaf de grens rijd je een grote parkeerplaats op. Parkeren is overigens gratis. Vanaf de parkeerplaats zie je al wat van het park waaronder een aantal grote vliegtuigen. Je hebt geen idee wat je kunt verwachten, maar de eerste indruk is goed. We liepen met de menigte mee naar binnen en wat opviel was dat de meeste mensen zelf een bolderkar mee hadden genomen die vol zat met koelboxen. We hadden toen nog geen idee waarom, maar dat werd later pas duidelijk.

Mocht je zelf ook een bolderkar willen dan kun je die huren voor €3,- (je betaalt ook nog €10,- borg, maar die krijg je na het inleveren weer terug). Het is niet nodig een bolderkar te reserveren, want ze hebben er 2000 staan.

We betaalden voor vier personen €30,- entree, dus €7,50 per persoon. Binnen moet je alles contant afrekenen dus je kunt extra bijpinnen bij de kassa. We hadden nog wat contant geld bij ons, maar besloten er toch nog €20,- bij te pinnen. Achteraf bleek dat echt genoeg, maar daar kom ik zo nog op terug.

Omdat het warm was besloten we eerst wat te drinken en wat te snacken te halen. Alles kost in bij de kiosken van Irrland €1,- , €1,50 en €2,-. Drinken kost €1,- net als ijsjes. Voor een patatje betaal je €2,- en voor een zakje chips bijvoorbeeld weer €1,-

Voor warm eten betaal je wat meer, maar dan betaal je voor een pizza alsnog €3,50.

Wij hebben dus uitgebreid kunnen lunchen voor €11,50! Dat is toch bizar?!

Wij kwamen binnen bij het Colosseum met daarin een mega springkussen. Daaronder is een soort waterdisco in het donker met muziek, lichteffecten en dus water. Hier werd overigens ook duidelijk waarom mensen met bolderkarren en koelboxen rondliepen. Overal zijn picknicktafels met dakjes erboven (lekker in de schaduw zitten) en bij iedere picknicktafel staat een barbecue. Deze mag je gratis gebruiken! Zelf moet je even barbecuebestek meenemen en houtskool is te koop bij de kiosken voor maar €3,50. Veel mensen waren dus lekker aan het barbecuen!

Spelen met water en heel veel te doen

Overal waar je kijkt is wel wat te doen. Van spelen met water tot gigantische speelschuren, van een maïbad tot aan klimmen tot grote vliegtuigen (met glijbanen) en van de grote speelschuren tot aan knuffelen met dieren.

Overal waar we kwamen hebben we onze ogen uitgekeken en nu ik dit typ besef ik mij dat ik eigenlijk veel te weinig foto’s heb gemaakt. We waren vooral druk met spelen en genieten. De jongens hebben de hele dag met een glimlach van oor tot oor gelopen daar.

Ik zou nog zoveel meer willen laten zien, maar je moet het eigenlijk met eigen ogen zien, ook het maïsbad. Uiteindelijk waren wij voor deze hele dag €50,- kwijt. Dat was inclusief entree en twee keer drinken en wat lekkers halen. Je kunt hier echt de hele dag vertoeven en de kinderen vermaken zich prima. Mocht je nog iets bijzonders willen doen deze vakantie, dan is Irrland echt een aanrader! Check hier de website van Irrland.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Wendy
    7 augustus 2019 / 22:45

    Klopt. Echt super super leuk uitje. En inderdaad spot goedkoop.