Home + Geld & Budget | Hoe belangrijk is geld binnen ons gezin?

Geld & Budget | Hoe belangrijk is geld binnen ons gezin?

Een keer in de zoveel tijd hoor je deze vraag weer: “maakt geld gelukkig?” Ik denk er dan over na en heb nooit echt een eenduidig antwoord. De ene keer vind ik namelijk van niet en de andere keer denk ik “ja, natuurlijk maakt geld in zekere zin wel gelukkig.” Maar wat nu als we de vraag iets anders stellen? Hoe belangrijk is geld binnen ons gezin? Dit is mijn eerlijke antwoord…

Hoe belangrijk is geld voor mij?

Even bij het begin beginnen. Ik vind geld namelijk heel belangrijk. Misschien geen populair antwoord, maar dat komt wel ergens vandaan. Ik weet helaas als geen ander dat gezondheid het allerbelangrijkste is. Mijn vader is jong overleden en er is geen geld in de wereld wat tegen dat gemis en verdriet (zeker op die leeftijd) op kan. Maar hoe moeilijk het ook is, het leven gaat door. Je wordt volwassen, gaat samenwonen en de rekeningen moeten betaald worden. In ons geval kwamen er kinderen en het leven wordt duurder. We hebben het toen een lange periode financieel niet gemakkelijk gehad door dubbele woonlasten en gewoon heel veel pech in ons huidige huis. Het spaargeld vloog er doorheen en op een gegeven moment was er geen spaargeld meer. En toen werd het lastig…

Ik heb daardoor een aantal jaren lang iedere maand opgezien tegen het doen van de administratie. We hadden echt veel zorgen en dat hakt erin. Je bent je er iedere dag bewust van en dat drukt een zware last op je schouders. We hebben onze schouders nooit laten hangen, maar het was altijd aanwezig. Met geld heb je die zorg simpelweg niet en met geld kun je leuke dingen doen die het leven leuker maken en waarmee je mooie herinneringen maakt. Ik vind geld daarom wel belangrijk, maar weet ook dat je daar gewoon keihard voor moet werken. Het gaat dus niet om het kopen van dure dingen, maar wel om het kunnen doen van leuke dingen.

Hoe belangrijk is geld binnen ons gezin?

We hebben inmiddels twee kinderen en de kleding wordt duurder. Ook had Milan schoolspullen en een nieuwe fiets nodig, zit hij op musicalles en sparen we voor de jongens. Hier heb je geld voor nodig en het is fijn dat het er is en we het de jongens kunnen bieden zonder problemen. Het zijn dingen die erbij horen als je kinderen hebt. Ook een dagje weg wordt steeds duurder, maar dat doen we wel graag. Al met al denk ik dat geld best belangrijk is binnen ons gezin, maar we praten er niet veel over. Wel voeden we Milan financieel op en zijn er afspraken met betrekking tot het geld dat hij spaart. Ook hij moet leren dat geld niet aan de bomen groeit.

Als ik al het geld van de wereld had

Dan zou ik niet perse gelukkiger zijn dan nu denk ik. Als je maar genoeg hebt om van te leven en wat overhoud voor leuke dingen. Als ik al het geld van de wereld zou hebben zou ik wel een groter huis kopen en eindelijk die Mazda CX5 😉 Verder zou ik veel opzij zetten voor de jongens. Ik zou blijven werken, want ik zou niet zonder collega’s kunnen, maar misschien zou ik wel wat minder gaan werken. Ik wil het Noorderlicht nog een keer zien, wil naar New York, kerstshoppen in Londen, rondrijden in Scandinavië en meer van dat soort dingen. Dat zou dan allemaal kunnen. Zoveel mogelijk leuke dingen doen met familie, want daar draait het allemaal om. De rest is niet zo belangrijk.

Hoe belangrijk is geld voor jullie en binnen jullie gezin? Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar jullie antwoorden. Kletsen jullie mee in de comments hieronder?

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 14 september 2019 / 07:39

    Eigenlijk sta ik er hetzelfde in als wat jij aangeeft in je blog. Geld is belangrijk in de zin van dat je vooral moet kunnen doen wat je wil qua leuke uitstapjes, spullen kopen die nodig zijn etc. Ik ga liever vaak dagjes op pad dan dat ik een grote luxe auto voor de deur heb staan. Maakt geld mij gelukkig? Nee, maar het zou me wel heel ongelukkig maken als ik mijn kind niet kan geven wat ik zou willen.

    • 15 september 2019 / 07:33

      Precies, daarmee sla je de spijker op zijn kop. Je wilt je kind een onbezorgde jeugd geven en mooie herinneringen maken.