Home + Geld & Budget | Geld besparen rondom en tijdens de feestdagen

Geld & Budget | Geld besparen rondom en tijdens de feestdagen

Yes, december is aangebroken! Dat betekent dat de feestdagen er weer aankomen, lange dagen vol gezelligheid. Ook al is dit jaar december anders dan normaal, het blijven bijzondere dagen die we graag (klein) vieren. Een nieuwe outfit, uitgebreid koken en dineren en cadeautjes voor de mensen om je heen: de feestdagen kosten altijd meer geld dan je denkt. Ben je benieuwd hoe je in deze dure maand geld kunt besparen? Ik geef je een aantal handige tips.

Geld besparen op je kleding

Tijdens de feestdagen wil je er vaak extra mooi en feestelijk uitzien. Maar: feestelijk hoeft niet duur te zijn. Door tweedehands kleding te kopen, bespaar je veel geld. Bovendien is dit minder schadelijk voor het klimaat. Hoe? Kijk op websites als Vinted of Marktplaats. Misschien iets langer zoeken, maar de prijs is het waard. Als je liever niet op internet winkelt, kun je in tweedehands winkels of kringlopen kijken. Des te leuker als je na even zoeken iets vindt dat helemaal bij je wensen past. En heb je zelf kleding in je kast hangen, die je niet meer draagt? Organiseer een kledingruil met vrienden. Zo kom jij gratis aan je kerstoutfit én krijgt jouw kleding een tweede leven.

Geld besparen op het eten en drinken

Rond de feestdagen wordt er vaak uitgebreider gekookt. Meerdere gangen en luxere producten. En het liefst ook goede wijn. Wist je dat je ook hier op kunt besparen? Doe om te beginnen je boodschappen op de markt of bij de groenteboer, dit is vaak veel goedkoper dan in de supermarkt én je steunt je lokale ondernemer. Als je toch dingen uit de supermarkt nodig hebt, kijk dan of je producten ergens in de aanbieding zijn. En wil je je laten verrassen? Kijk dan op Too Good To Go! Via deze app kun je eten en drinken uit winkels en restaurants dat anders weggegooid zou worden, kopen voor een prikkie. Op die manier bespaar je niet alleen, maar ga je ook voedselverspilling tegen.

Geld besparen in huis

December is de meest knusse maand van het jaar. Lekker veel thuis, met familie of vrienden. En het liefst dan met allemaal gezellige lichtjes en kaarsjes. En een versierde kerstboom natuurlijk. Helaas zijn die vaak niet goedkoop: gemiddeld kosten deze bomen 40 euro. Wil je graag een kerstboom, zonder hier al te veel aan uit te geven? Adopteer dan een boom, dit is (op 10 euro statiegeld na) gratis! Bovendien is dit ook beter voor het klimaat, dan wanneer je elk jaar een nieuwe boom koopt. En ook op je energierekening kun je besparen: steek kaarsen aan in plaats van een lamp, dit draagt ook bij aan een gezellige kerstsfeer. En verlaat je een kamer? Doe de lichtjes dan uit.

Geld besparen op cadeautjes

In deze tijd van het jaar geven we vaak cadeautjes aan onze dierbaren. Met sinterklaas, kerst, oud en nieuw of gewoon zomaar. Niets leuker dan de mensen om je heen verrassen en laten weten dat je aan ze denkt. Maar wanneer je voor iedereen een cadeautje wil kopen, ben je al snel veel geld kwijt. Shop je cadeautjes dus slim, en bespaar hier geld op. Kijk in je kasten of je nog ongebruikte dingen hebt liggen, waar je een ander blij mee kan maken. Een spel dat jij stom vindt, kan voor een ander heel leuk zijn. Doe hetzelfde met ongebruikte vaasjes, kandelaars of andere dingen die nog de moeite waard zijn. Heb je niks om weg te geven? Kijk dan tweedehands, online of in de winkels. Vaak vind je daar geweldige items voor een kleine prijs. Daarnaast kun je ook een ervaring cadeau geven, dit hoeft helemaal niet (veel) geld te kosten. Denk aan een lekker etentje bij jou thuis, een door jou georganiseerde wijnproeverij of een mooie strandwandeling met meegebrachte lunch.

Dyme huishoudboekje app

Benieuwd hoe je nog meer geld kunt besparen? De app van Dyme helpt je hier graag bij! Door de app te downloaden krijg je een financieel overzicht; je ziet precies wat je waar aan uitgeeft en hoeveel er binnenkomt. De app geeft aan waar jij op kunt besparen en helpt je bij het opzeggen van ongebruikte abonnementen. En is er een optie om minder te betalen? Dyme onderhandelt dan voor een lager tarief met jouw provider. Daarnaast kun je ook spaardoelen instellen, zodat je niet alleen geld bespaart maar ook spaart. Het enige dat jij hoeft te doen is de app te downloaden, zij doen de rest!

Probeer jij geld te besparen tijdens de feestdagen? Zo ja, waar let jij dan op?

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *