Home + Diary | Van Sinterklaas naar Kerst!

Diary | Van Sinterklaas naar Kerst!

Wat een heerlijke week was dit weer! Ouderwets gezellig. We vierden Pakjesavond en zetten voor het eerst in jaren weer eens een kerstboom op. Kijk je mee?

Maandag

Goedemorgen! We zijn heel vroeg wakker dus blijven nog even in bed liggen.

Het broodje carpaccio is broodje van de week op mijn werk. Dat zijn de cadeautjes hoor 😊

Dinsdag

Ik kijk welke kleding ik vandaag aan wil. Ik zie een patroon ontstaan in mijn kast 😅.

Tijd voor het ontbijt! Ik ontbijt altijd met magere yoghurt met muesli en een cracker met wat erop.

Deze foto maak ik ’s avonds pas weer. Dit magazine hebben we gekocht voor Milan en geven we met Sinterklaas. Ik pak hem in en stop hem erbij in de zak.

Woensdag

Eerste stop van vandaag is de huisarts. We moeten erheen voor Floris en kunnen er gelukkig al vroeg terecht. Milan blijft vanochtend ook thuis en gaat mee. Hierna gaan we namelijk kijken naar een mogelijke nieuwe school voor beide jongens.

We hebben een goede indruk gekregen van de school en zijn best enthousiast. Daarna rommelen we lekker in huis en plak ik dit gluurpietje op het raam.

En we maken de surprise van Milan af door de poppetjes op de klimmuur te zetten en het gedicht aan de achterkant te plakken.

En onze houten jaloezieën van Raambekleding Nederland komen binnen! We hebben deze gekregen en konden niet wachten tot ze er waren!

’s Middags drink ik thee bij vriendinnetje Chantal en daarna rijden we weer naar huis. Het is tijd om te eten en daarna weer naar het zwembad te rijden.

Eenmaal thuis wordt dit pakketje gebracht. Het zijn de pull back auto’s van Bumba en aangezien Floris al naar bed is, zetten we ze neer voor de volgende dag.

Donderdag

De houten jaloezieën hangen! Wat zijn ze mooi! We zijn er zo ontzettend blij mee 😍.

Als ik thuis kom staat er een mooie bos bloemen op mij te wachten van Patrick ❤️.

Ik ben bezig met een e-book en hoewel ik weinig tijd heb vordert het wel goed. Toch kan ik wel wat hulp gebruiken wat betreft planning en zijn er nog een aantal dingen die ik uit wil zoeken. Ik heb daarom deze stationery besteld bij ‘Het boek project’. Superhandig!

Pat en ik zijn aan het kijken voor meubels voor mijn werkplek. Ik ga waarschijnlijk voor het onderste bureau van IKEA en de kast ernaast van Kwantum. Al moet ik zeggen dat het bovenste bureau ook heel mooi is en goed past bij de kast.

Waarom zit mijn haar nou nooit de hele dag zo? Nu zit het zo als ik naar bed ga. Als het zo zou zitten zou ik het vaker los dragen.

Vrijdag

De laatste dag van de week! Ik fiets weer naar mijn werk.

En ik begin met een kopje koffie.

Mijn collega en ik nemen vandaag een kerstboodschap op voor de medewerkers. Wordt leuk!

Als ik thuis kom staat Thuisbezorgd voor de deur. Pat heeft voor mij deze paste besteld en die is zo lekker!

De pull back auto’s van Bumba zijn een grote hit hier in huis. We spelen zelfs met zijn vieren races. Die dingen kunnen namelijk behoorlijk hard rijden. Cadeautip voor de Kerst misschien?

Zaterdag

Vandaag gaan we nog niet door van Sinterklaas naar Kerst, maar dompelen we ons onder in Sinterklaas.

Met ons eigen, kleine Pietje 🥰.

Van Ibi Kidzz ontvangen we twee te gekke sweaters voor Milan en Floris. De kleding is gemaakt van 100% biologisch katoen. Alle verpakkingen zijn vrij van plastic en van ieder verkocht item gaat 10% naar de Ibi Foundation. Deze foundation zet ik in voor schone zeeën en stranden, vrij van plastic. Zo kan de natuur zich herstellen en kunnen de dieren in het water weer vrij leven zonder dat zij verstrikt kunnen raken in plastic. Dat is toch een prachtig doel?

Aan het begin van middag gaan we naar Museum Gouda om Sinterklaas te bezoeken. Floris vond het zo onwijs leuk en wat is Milan een fantastisch lieve grote broer.

Eenmaal thuis maken we het vast gezellig voor Pakjesavond.

Met lekker eten en deze Sinterklaastaart.

En natuurlijk de cadeautjes! Het is een gezellige avond en de jongens zijn superblij met hun cadeautjes. Daarna is het toch echt tijd om Sinterklaas uit te zwaaien…

Zondag

Vandaag gaan we van Sinterklaas naar Kerst en ik vind het heerlijk!

Gisteravond heb ik alle Sinterklaasversiering al weggehaald dus we kunnen in één keer door. De jongens mogen hun eigen boom versieren.

We gaan naar de Intratuin om van alles te halen. Zo hadden we geen kerstboom meer en niets om hem mee te versieren. We hebben dus een flinke boodschappenlijst.

We kiezen voor deze besneeuwde kerstboom met aardetinten.

Ook de tafelklem mag niet ontbreken en natuurlijk krijgt mijn collectie notenkrakers ook een plekje. Als die staan voelt het echt als Kerst. Ik zal snel het definitieve eindresultaat met jullie delen.

En zien jullie de gele sweaters van de jongens? Dat zijn de prachtige sweaters van Ibi Kidzz. De stof is prachtig en wat zijn de kleuren mooi. Aanrader dus!

Hoe verliep bij jullie de overgang van Sinterklaas naar Kerst?

Kerst 2020Kerst 2020

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.