Home + Geld & Budget | Dit hielden we over van onze budgetten in april 2023

Geld & Budget | Dit hielden we over van onze budgetten in april 2023

Goedemorgen! Een nieuwe maand en dat betekent een kleine financiële terugblik op de vorige maand. Geen spaarblog dit keer, al kreeg ik wel veel reacties of deze echt niet kan blijven. Ik twijfel daar nog een beetje over, maar ik heb wel een heel leuk alternatief: wat houden we over van onze budgetten? Lees je mee?

Zoals je misschien weet hebben wij een boodschappen– en weekbudget voor onszelf vastgesteld. Niet omdat dat moest, maar juist om meer grip te houden op onze uitgaven en zo meer te sparen. Tenminste, dat is het doel en we doen we ons best zoveel mogelijk over te houden. We zijn ons nu veel meer bewust van wat we uitgeven en waaraan. Daarom blik ik terug op april 2023 en vertel ik wat we over hielden van onze budgetten.

Budgetten per week

Week 1

We beginnen in de laatste week van maart, maar voor ons begint qua financiën de nieuwe maand al. Dit omdat onze salarissen in die laatste week worden gestort. We worstelen vooral met de dure boodschappen, kijken er heel kritisch naar, maar toch vind ik dat we iedere week te weinig overhouden van dat budget. We deden die week niet veel geks, maar toch ging het hard. We tanken, kopen een cadeautje voor een kinderfeestje, halen een patatje etc. Al met al tikt het lekker aan.

Over van boodschappenbudget: €18,85
Over van weekbudget:
€29,01

Week 2

Deze week gaan we op visite bij mijn nichtje en halen we een bos bloemen, verder ga ik uit eten met twee vriendinnen en laat ik mijn nagels doen. Dat is een flinke aanslag op het budget, maar het is zo fijn dat daar over nagedacht is en dat van tevoren is gebudgetteerd. De boodschappen zijn helemaal duur deze week, haha.

Over van boodschappenbudget: €0,09
Over van weekbudget:
€50,45

Week 3

We hadden deze week een auto-event in Amsterdam. De tickets hiervoor hadden we al betaald, maar de parkeerkosten waren wel vrij hoog. We betaalden voor een halve dag maar liefst €27,50! Dat weet je van tevoren, maar toch voel het een beetje als weggegooid geld. Ook kwam onze huishoudelijke hulp deze week. Zij komt drie uur en we betalen haar €15,- per uur. Ook dit betalen we van het weekbudget en budgetteren we dus van tevoren.

Over van boodschappenbudget: €9,86
Over van weekbudget:
€40,80

Week 4

Deze week wil ik de hand op de knip houden. We hebben relatief weinig kosten, maar er komen altijd dingen tussendoor die je niet perse verwacht. Deze week zijn het de schoolfoto’s van Milan die we bestellen. We houden deze week wat betreft weekbudget het meest over.

Over van boodschappenbudget: €5,31
Over van weekbudget:
€90,98

Totaal over van de budgetten

Totaal over van het boodschappenbudget: €34,11
Totaal over van het weekbudget:
€211,24

We merken dat we van het weekbudget veel meer overhouden dan van het boodschappenbudget terwijl we er echt op letten. De boodschappen zijn flink duurder geworden en het lijkt wel alsof de prijzen nog steeds stijgen. Dat zal waarschijnlijk ook wel. Toch blijven we, inclusief de koopzegels, binnen budget en dat is fijn.

Het geld dat overblijft verdelen we over onze verschillende spaarpotjes. Deze maand storten we extra in het potje voor de horren en zonwering die we hebben besteld. Deze bedragen kunnen we iedere maand extra storten bovenop hetgeen we al sparen. Dat is mooi meegenomen!

Dit was april 2023. Werken jullie ook met budgetten? Zo ja, is het voor jullie ook een sport zoveel mogelijk over te houden? Klets mee in de comments hieronder.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *