Home + Ben jij als zzp’er goed verzekerd?

Ben jij als zzp’er goed verzekerd?

Als je voor jezelf aan de slag gaat, brengt dat een aantal verantwoordelijkheden met zich mee. Ten eerste moet je zorgen dat je voldoende klanten weet binnen te halen zodat je een inkomen kunt genereren. Vervolgens moet je zorgen dat je je werk naar behoren doet. Je moet echter ook zorgen dat je niet in de problemen komt wanneer er onverhoopt iets gebeurt dat je niet verwacht had. Je kunt namelijk altijd een geschil krijgen met je klanten, met een leverancier of welke andere partij dan ook. Juridische vraagstukken kunnen veel tijd vergen en daarmee ook veel geld. Niet iedere zzp’er heeft voldoende buffer om dergelijke tegenslagen op te vangen. Vandaar dat het goed is om een verzekering te nemen waarmee je dit soort situaties kunt opvangen.

Kies een rechtsbijstandverzekering

Krijg je te maken met juridische problemen, dan kun je een rechtsbijstandverzekering speciaal voor zzp’ers nemen. Met deze verzekering heb je altijd iemand nabij die je kan helpen om je problemen op te lossen. Je kunt op heel veel redenen een beroep doen op een jurist. Denk hierbij bijvoorbeeld aan problemen rondom je bedrijfsvoering. Het kan zijn dat je een contract moet ondertekenen waarvan je niet helemaal weet of het wel correct is of dat er misschien addertjes onder het gras zitten. In dat geval staat er altijd snel een jurist voor je klaar die even naar je contract kijkt en je advies geeft over wat je kunt doen. Zo voorkom je dat je dingen ondertekent waar je spijt van krijgt en weet je goed waar je aan begint.

Je verzekering regelt je incasso

Een andere reden waarom veel zelfstandig ondernemers voor een zakelijke rechtsbijstandverzekering kiezen, is omdat zij dan altijd een incassohulp achter de hand hebben. Niets is namelijk vervelender dan klanten die niet op tijd betalen. Dit kost veel tijd want je moet ze weer benaderen, wachten en misschien nogmaals benaderen. Met een rechtsbijstandverzekering kun je dit uit handen geven. Dat legt ook meer druk op je debiteuren en de kans is groter dat zij sneller zullen overgaan tot betaling. Zo kun jij je blijven richten op je bedrijf en wordt je niet afgeleid door dergelijke kwesties.

Schade aan motorrijtuigen

Voor een zzp’er is het voertuig vaak een van de duurste bedrijfsmiddelen. Gebeurt hier dus een keer iets mee, bijvoorbeeld een aanrijding, dan wil je de schade kunnen verhalen. Met een rechtsbijstandverzekering kun je de jurist inschakelen die zich op deze zaak zal storten. Deze gaat voor jou de procedures voeren die nodig zijn om jouw probleem op te lossen. Zo blijven de kosten hopelijk beperkt tot een minimum en leidt een ongelukje niet tot de ondergang van jouw bedrijf. Wil jij een verzekering afsluiten? Kijk dan even op de site van Univé om dit vandaag nog te regelen.

liefs

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *