Home + Geld & Budget | Dit hebben we gespaard in september 2022

Geld & Budget | Dit hebben we gespaard in september 2022

September 2022 was een maand waarin we aan de slag gingen met de financiële ‘In Control’ cursus van PorteRenee en waar we alvast financieel vooruit planden voor de komende maanden. Hoe dat precies zit en wat we deze maand hebben kunnen sparen, lees je hieronder.

Financiële planning voor de komende, dure maanden

Wat ons betreft is dit de gezelligste tijd van het jaar, maar het is ook de duurste tijd van het jaar. Voor ons een beetje extra, want beide jongens zijn ook nog eens jarig in oktober. Dat betekent dat we in september de cadeaus al kopen en alvast geld opzij zetten voor de verjaardagen, bijvoorbeeld voor de taarten en de boodschappen. Zo ook afgelopen maand. Dit deden we met geld dat we in Peaks hadden gespaard.

Voor de feestdagen maken we ook een planning. Met de koopzegels sparen we voor de cadeaus voor Pakjesavond en van mijn eindejaarsuitkering (die in november al komt), betalen we alles rondom Kerst. Ook als we besluiten nog weg te gaan tijdens Kerst kan dat van de eindejaarsuitkering. Rondom al deze feestjes willen Pat en ik ook nog iets voor elkaar kopen met Kerst en hebben we nog een aantal verjaardagen. Daarom begin ik in de zomer al met een financiële planning en maak ik hiervoor potjes in de bankieren app. Ik moet zeggen dat dat wel rust geeft, al kan ik mij helemaal voorstellen dat het voor veel mensen nu op zijn zachtst gezegd een uitdaging gaat worden om iets opzij te zetten voor de feestdagen.

Cursus ‘In Control’ van PorteRenee

Tegelijkertijd merken wij ook dat het geld er harder uitvliegt dan een paar maanden geleden en dat gebeurt vooral in de weekenden of wanneer ik doordeweeks even de stad in ga voor wat boodschappen. Ik doe het zelf, maar ik koop altijd meer dan de bedoeling was. Hierdoor verliezen we soms het overzicht en daar wilden we vanaf. Daarom schreven we ons een tijdje geleden in voor de cursus ‘in control’ van PorteRenee en vorige week zijn we begonnen. Pat en ik doen dit samen en het geeft al wat meer inzicht. Ik maak iedere maand wel een begroting, maar het zit hem juist in die kleine uitgaven gedurende de week. Ook die lopen hard op, nu helemaal. Nu hebben we het er iedere week over in plaats van iedere maand. Ik ben benieuwd wat de cursus ons nog meer brengt.

Overzicht september 2022

Oké, dan is het nu tijd om de balans op te maken…. *tromgeroffel*

Totaal naar de spaarrekening in september 2022: €165,-

Totaal naar de beleggingsrekening: €150,-

Saldo Peaks app: €49,33. Vorige maand was dat €217,55. We hebben deze maand €190,- voor de verjaardagen van de jongens. We sparen met Peaks voor korte termijn doelen. Op die manier plannen we financieel lekker vooruit. Er bleef toen rond de €27,- over. Uiteindelijk hebben we er dus weer €22,33 bij gespaard, maar ik denk niet dat ik dat echt mee kan rekenen.

Saldo spaarzegelboekjes Albert Heijn: €277,70. Vorige maand was het saldo €133,60. Dat betekent dat we afgelopen maand in totaal €144,10 hebben gespaard. Met Albert Heijn Premium gaat dat lekker snel! Toch denk ik dat we dit komende maand op gaan nemen, want hiervan willen we de Sinterklaascadeaus van de jongens kopen. Schoencadeaus hebben we al, maar de cadeaus voor pakjesavond moeten nog.

Totaal gespaard in september 2022: €459,10

Dit was onze spaarmaand. Ik ben benieuwd of de ‘in control’ cursus iets op gaat leveren en het lukt komende maand iets meer te sparen omdat we, hopelijk, iets minder impulsaankopen gaan doen.

 

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *