Home + Kinderwagen kopen? Hier moet je op letten

Kinderwagen kopen? Hier moet je op letten

Oké, je moet natuurlijk helemaal niets ☺️, maar een een kinderwagen kopen doe je niet zomaar, want het is een behoorlijk dure aanschaf. Je gaat dus niet voor de eerste de beste, maar je neemt de tijd om te testen en misschien lees je ook nog eens ontelbare reviews. En dan heb je ook nog je persoonlijke smaak, want je wilt het liefst een mooie kinderwagen die bij jullie past. Kortom, er is genoeg om over na te denken. Om je een beetje op weg te helpen vind je hieronder de dingen die wij destijds belangrijk vonden toen we de kinderwagen voor Floris uitzochten.

Kinderwagen kopen: budget

Een belangrijk onderwerp op Mamablogger en in ons huishouden, want we zijn ons heel goed bewust van wat we uitgeven en voor grote uitgaven moet worden gespaard. Een kinderwagen valt daar ook onder als je zwanger bent. Althans, bij ons wel. Bepaal daarom van tevoren wat je uit kunt en wilt geven aan een kinderwagen. Het helpt vaak om een uitzetlijst te maken met daarop wat je nodig hebt en wat je denkt eraan uit te geven. Tel die bedragen vervolgens bij elkaar op en je weet wat je nodig hebt voor de kleine wordt geboren. En de sport is dan natuurlijk om onder dit bedrag te blijven 😉

Comfort gecombineerd met een stijlvolle kinderwagen

Dit vonden wij ook heel belangrijk. We wilden een praktische en comfortabele kinderwagen die je bijvoorbeeld klein in kon klappen zodat we nog wat ruimte over zouden houden in de kofferbak. Ook vonden we het belangrijk dat hij niet te zwaar zou aanvoelen. Op andere handigheidjes kom ik zo nog even terug. Tegelijkertijd wilden we ook een mooie kinderwagen. Tenminste, één die wij mooi vonden en die bij ons paste qua stijl en smaak. Gelukkig gaat dat steeds meer samen en zijn merken er steeds meer op gericht deze twee elementen te combineren in de perfecte kinderwagen voor ouders. ANEX is daar een voorbeeld van. Een merk die misschien niet als eerste bij je op komt, maar die zeker de moeite waard is om uit te proberen. Zo is de reiswieg gemakkelijk afneembaar en zitten er zelfs geheugenknoppen op om de positie van kap van de reiswieg te behouden zoals gewenst.

Veiligheid

Het belangrijks van alles! Denk hierbij aan goede schokdempers en ventilatie in de reiswieg. Vraag hiernaar in de winkel of bij het merk dat je wilt kopen en laat je hierover goed informeren. Ook het lezen van reviews helpt hierbij.

Praktische handigheidjes

Als het goed is doe je een tijd met de kinderwagen. Als het je eerste kindje is, is de kans groot dat je de wagen ook nog wilt gebruiken voor een tweede kindje. Dan is het fijn als de wagen ook gewoon praktische handigheidjes biedt waar je veel aan hebt. Denk bijvoorbeeld aan een ruime boodschappenmand onder de wagen, wielen die 360 graden kunnen draaien of een verstelbaar handvat. Het is fijn als de wagen mooi blijft en toch tegen een een stootje kan zodat je er daadwerkelijk een aantal jaren plezier van hebt.

Dit waren voor ons de belangrijkste zaken om op te letten. Het moet ook gewoon goed voelen en in veel winkels heb je een testparcours waar je met de wagens op verschillende ondergronden kunt rijden. Ideaal! Had hadden wij destijds met Milan nog niet. Gelukkig is er een hoop verbeterd al is Milan natuurlijk ook gewoon groot geworden.

Wat waren of zijn voor jullie belangrijke dingen om op te letten bij het kopen van een kinderwagen? Klets mee in de comments hieronder.

liefs

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *