Home + Geld & Budget | Dit hebben we gespaard in augustus 2021

Geld & Budget | Dit hebben we gespaard in augustus 2021

Augustus 2021 gaat de boeken in als een maand waarin we heel veel hebben gedaan, hebben beleefd en hebben gezien, maar deze maand gaat ook de boeken in als een dure maand. Een maand waarin we volop hebben genoten en op andere manieren hebben gespaard. Maar het was ook een maand waarin ik een iPad kocht, we kochten een nieuwe fiets voor Floris en we kochten voor beide jongens alvast nieuwe winterjassen. Tijd om de balans weer eens op te maken.

De spaarrekening

Daar kan ik kort over zijn, daar is geen euro heen gegaan. Ik moet wel zeggen dat ik daar enorm van baalde, maar toen ik het af ging zetten tegenover alles wat we hebben gedaan en hebben beleefd realiseerde ik mij dat ik dat voor geen goud had willen missen. Dan hadden we misschien wel wat meer op de rekening gehad, maar dan hadden we al die mooie dingen niet beleefd. Daarmee praat ik het niet goed, maar ik het is ook een luxe dat we al deze dingen hebben kunnen doen.

Daarnaast heb ik geïnvesteerd in een goede iPad voor mijn werk, we kochten een nieuwe fiets voor Floris en we hebben alvast nieuwe winterjassen geshopt voor de jongens.

Sparen op een andere manier

Oké, we boekten geen geld over naar de traditionele spaarrekening, maar we hebben wel op een andere manier gespaard. Ik vertelde eerder al dat we op vier verschillende manieren sparen. En op drie van die vier manieren hebben we deze maand wel flink wat geld gespaard!

Zo ging er weer €100,- naar onze beleggingsrekening van Meesman, spaarden we er weer koopzegels bij, maar het hardst ging het op de Peaks app. Daar hebben we echt veel bij kunnen schrijven. Dat had enerzijds te maken met de uitgaves die we deden. Op vakantie doe je er nou eenmaal meer en dat betekent meer wisselgeld om te beleggen. Daarnaast gebruiken een aantal mensen mijn Peaks code waarmee zowel zij als ik €5,- kregen! Superfijn, maar vooral ook leuk dat ik een aantal van jullie hiermee heb kunnen inspireren.

Tip: de tweede week van juli schreef ik uitgebreid over de Peaks app en vertelde ik hoe het werkt. Wil jij het ook uitproberen? Download dan de app en gebruik de code: MARISYHBV Zowel jij als ik krijgen dan beiden €5,- dat is toch leuk meegenomen!

Kortom, het was misschien niet de beste spaarmaand, maar tot nu toe wel de mooiste maand sinds tijden, want we hadden het geweldig!

Oké, laten we weer eens wat cijfers op een rijtje zetten:

Overzicht augustus 2021

Totaal naar de spaarrekening in augustus 2021: €0,-
Totaal naar de beleggingsrekening:
€100,-
Saldo Peaks app: €361,04 (was vorige maand €184,62, dus dat is €176,42 erbij)
Saldo spaarzegelboekjes Albert Heijn: €194,70 (was vorige maand €142,30, dus dat is €52,40 erbij)

Totaal gespaard in augustus 2021: €328,82. Als ik dat zo lees ben ik best trots!

Hoe is het jullie vergaan afgelopen maand? Lukte het om te sparen ondanks de vakantie?

liefs

 

 

 

Films en seriesFilms en series

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Sandra Timmermans
    1 september 2021 / 09:20

    Ja hier ook drama maand met sparen. Had het stiekem ook ingepland dat de zomer weinig tot geen geld er heen zou gaan..

    1/9 de eindsprint inzetten tot 31/12