Home + Interieur | Kinderproof raamdecoratie

Interieur | Kinderproof raamdecoratie

Als je kleine kinderen in huis hebt rondrennen, is het belangrijk dat alles kinderproof is. Kleine kinderen willen nu eenmaal van alles ontdekken en een ongeluk zit in een klein hoekje. Iets waar je als ouder niet altijd bij stilstaat, is dat niet alle raamdecoratie kinderproof is. Ik vertel je hier vandaag meer over!

Raamdecoratie met koordjes

Raamdecoratie met koordjes zijn bijvoorbeeld rolgordijnen, jaloezieën en vouwgordijnen. Het koordje heb je nodig om de raamdecoratie te bedienen, maar je kindje kan ook in de knel raken met het koord. Het is daarom het beste om de koorden buiten het bereik van jonge kinderen te houden. Een hulpstuk wat jou hierbij kan helpen, is een koordkikker. 

Om een koordkikker kun je lange koorden heen wikkelen, waardoor het koord een stuk korter wordt. Zorg dat je het koord minimaal 150 cm boven de grond laat hangen. Zo kunnen de kinderen er niet bij. Er zijn tegenwoordig ook kettingen met een verbreekbare verbinder. Deze verbinder breekt binnen 5 seconden wanneer er meer dan 6 kg aan hangt. Als je kindje dan onverhoopt in de knoop zit met de ketting, dan breekt het koord en kan er bij je kindje niks afknellen.

Gordijnen

Ook gordijnen zijn niet altijd kinderproof. Zo kan je kindje bijvoorbeeld in de knel raken met de embrasse. Het is daarom beter om geen losse embrasse te gebruiken als je kleine kinderen hebt. Kleine kinderen willen ook weleens in de gordijnen gaan hangen. Zeker als je lichte gordijnen hebt, kan dit voor problemen zorgen. Kinderen kunnen dan gemakkelijk trekken aan de gordijnen, waardoor deze loskomen of zelfs scheuren. Als je merkt dat jouw kindje dit soort kattenkwaad wil uithalen, kun je het beste de gordijnen wat hoger van de grond hangen. Laat je gordijnen bijvoorbeeld vermaken, zodat ze alleen voor het raam komen te hangen en niet helemaal tot de grond komen. Of stik ze tijdelijk wat hoger vast. Als je kindje dan wat ouder is, haal je het stiksel er gemakkelijk uit en heb je weer prachtige, lange gordijnen. Als je lange ramen hebt, is dit natuurlijk geen gezicht. Je kunt de gordijnen overdag dan wel even in een knoop leggen als je er niet steeds op wil letten of ze tijdelijk weghalen als dit niet storend is.

Jaloezieën en shutters

Jaloezieën en shutters bestaan uit horizontale lamellen. Dit soort raamdecoratie is tegenwoordig helemaal in, maar er zijn wel wat dingen waar je op moet letten als je kleine kinderen hebt. Als je de lamellen niet helemaal dichtdraait, ontstaat er een gleufje waar kinderen gemakkelijk hun vingers in doen. Nu hoeft dat niet erg te zijn, maar het kan de lamellen wel beschadigen. Zeker als ze van hout zijn gemaakt. Let er daarnaast op dat je kinderen niet met hun handen in de buurt zijn van de jaloezieën of shutters als je ze dicht wil draaien. Zo voorkom je dat hun vingers tussen de lamellen komen.

liefs

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *