Home + Geld & Budget | Dit hebben we gekocht van de overwaarde op ons appartement

Geld & Budget | Dit hebben we gekocht van de overwaarde op ons appartement

Eind 2019 verkochten we het appartement dat we bijna 11 jaar lang hebben verhuurd en op 2 januari was de overdracht. Wat een lange adem hebben we gehad zeg! Het is natuurlijk achteraf makkelijk praten, maar het was het waard. We hebben enorm veel geluk gehad met onze huurders en de mazzel gehad dat er niets groots kapot ging. Ik denk dat we het daarom ook zo lang vol hebben gehouden. Ondertussen betaalden we natuurlijk de hypotheek waarvan een gedeelte een spaarhypotheek was. Tel daar een hoger bod bij op en we hadden een leuke overwaarde op het appartement. Dat geld hebben we nuttig besteed en vandaag deel ik met jullie waaraan.

Van tevoren bepalen wat we ermee gaan doen

Toen het appartement te koop stond hebben we bij de bank geïnformeerd hoeveel er in de spaarhypotheek zat. Zo wisten we wat we konden verwachten en konden we al een beetje plannen maken. We wilde het geld in ons huis en “leven” investeren en wilden er vooral iets mee doen waar we lang plezier van zouden hebben. Echt iets nuttigs dus. We begonnen met plannen maken.

Een nieuwe auto

Een luxe misschien, maar we hadden de afgelopen jaren zoveel pech gehad met auto’s dat ik ook behoorlijk angstig was geworden. Daarnaast reden we de laatste jaren vooral oude auto’s (wat overigens prima is), maar daar durfde ik niet mee op vakantie. Met onze laatste auto wel, maar ik zou er ook niet mee naar het buitenland durven rijden. Althans, niet naar Denemarken bijvoorbeeld. Daarom besloten we een nieuwe auto te gaan kopen. Onze droomauto: een Mazda CX5. Een degelijke, luxe, maar heel fijne auto die nog heel wat jaartjes mee kan (hij is pas 4 jaar oud) en die weinig kilometers sop de teller had staan. Eentje waar ik mij weer veilig in zou voelen en waar we lange afstanden mee af durven leggen.

We wilden sowieso geen auto leasen (komt voor ons ook niet uit) en al helemaal niet lenen voor een auto. We wilden er eentje van onszelf en dat werd deze prachtige auto. We kunnen ons soms nog steeds niet voorstellen dat deze echt van ons is.

Een nieuwe CV ketel

Een stuk minder leuk, maar wel nodig: een nieuwe CV ketel. De oude was ruim 20 jaar oud en deed het in principe nog goed, maar voor hoe lang. We laten hem ieder jaar onderhouden (schoonmaken, nalopen etc.) en afgelopen jaar zei de monteur al dat ‘ie eind 2020 wel vervangen moest worden. We besloten de ketel nu al te vervangen voor een veel kleiner en energiezuiniger exemplaar. De leidingen werden vervangen en we hadden opeens veel meer ruimte in dat hok nu dat grote bakbeest weg was.

Een nieuwe iPhone voor Patrick

Je kunt er maar druk mee zijn haha, maar we willen van de dure telefoonabonnementen af en geen duur toestel meer die je zogenaamd gratis krijgt. Dat scheelt niet alleen in de maandelijkse kosten, we willen ook geen BKR registratie en al helemaal niet voor een telefoon.

Toen Patrick in januari zijn abonnement mocht verlengen besloten we zijn nieuwe iPhone 11 gewoon los te kopen. Ik mag eind deze maand mijn abonnement verlengen en dan doen we hetzelfde. Het is een uitgave, maar wel eentje die zich terug verdient en waar geen BKR registratie mee gemoeid is.

Een nieuwe schuur met overkapping

Last but not least: we kochten de nieuwe schuur met overkapping van dat geld. Let op: het gaat dan echt alleen om de schuur. De inrichting/aankleding, de uurloon van de klusjesman, het materiaal dat hij nodig had om bijvoorbeeld het stroom aan te sluiten etc. betalen we zelf, want na het kopen van de schuur was het geld op 😂

We zijn er nog niet, maar we zijn al lekker bezig met inrichten. Hoe tof is deze oude deur die gisteren werd gebracht door Wie van Zoet Hout (zie hun Instagram). 

Ik denk dat we het goed hebben besteed. We hebben nog steeds veel wensen en dingen die gedaan moeten worden, maar we zijn heel blij met wat we allemaal al hebben kunnen realiseren.

Wat zouden jullie ermee doen als je opeens een aardig geldbedrag te besteden zou hebben?

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties

 1. Caro
  5 mei 2020 / 17:29

  Ik zou het prettig vinden zo’n fijn bedrag. We zouden denk ik ons huidige appartement te koop zetten en kijken voor een huis met tuin. Als er nog geld over is kiezen voor een nieuwe inrichting en denk een mooie reis. Anders nog wat geld op de spaarrekening.

  • Efrain
   6 mei 2020 / 21:40

   Ik ben zelf me huis aan het verkopen en heb het nu 10 jaar en heb een overwaarde van 120k ik kan hierdoor niet in de zelfde stad een nieuw huis kopen omdat alles omhoog gaat. Gaan jullie dan naar een andere gemeente?