Home + Diary | De schuur werd gebouwd en een week vakantie, maar niet mijn beste week…

Diary | De schuur werd gebouwd en een week vakantie, maar niet mijn beste week…

Afgelopen week was het meivakantie en deze had ik al een hele tijd gepland staan. Ondanks dat we niet weg zouden gaan, was ik wel echt aan die week toe. Ik was moe, heel erg moe. Wil verder niet klagen (heb ik de afgelopen weken al genoeg gedaan thuis🤭), maar ik was gewoon even klaar met alles. Ik keek uit naar een weekje helemaal niets en de bouw van de nieuwe schuur. Ook hoopte ik lekker vooruit te kunnen werken aan Mamablogger. Oh, wat zou ik graag weer eens een hele dag willen werken aan de blog. Maar goed, de schuur is gebouwd en van al het andere is niets terecht gekomen. Toch gebeurden er ook genoeg fijne dingen. Dit alles zie je hieronder in de nieuwe diary.

Maandag (Koningsdag)

Het is een rommelige week en ik maak vandaag welgeteld één foto (sorry!). Het is Koningsdag dus kijken wat tv, eten een oranjetompouce en rijden naar het magazijn van Ibizamode om een te gek luik op te halen voor aan de schutting. Verder rommelen we wat in huis en zijn we vooral druk met de voorbereidingen voor de schuur die morgen wordt gebouwd. Ook werk ik wat aan opdrachten voor Mamablogger.

In de avond lopen we nog een rondje en krijgen de jongens van onze overbuurvrouw (de oma van de straat) een ijsje. Ze boffen maar met zo’n buurvrouw!

Dinsdag

Yes, de schuur wordt vandaag gezet! Hier hebben heel lang naar uitgekeken.

Nadat de schuur weg was heeft Patrick er hekken neergezet zodat niemand de tuin in kon lopen en kijken. Hij haalt ’s morgens vroeg het zeil er al af en dan is alles klaar voor de bouw.

Na zo’n 1,5 uur werk staan de vier wanden al! Dat gaat lekker 🙌🏻

En na een paar uur staat ‘ie! Oké, de deur is niet goed geleverd en er zijn nog wat kleine dingetjes, maar wat zijn we er blij mee!

En de bakfiets past in de nieuwe schuur en dat betekent dat hij niet meer voor de deur hoeft te staan. Eindelijk die fiets weg voor de ramen. En ja, het volgende project is de gevel… We zijn al een tijdje op zoek naar een bedrijf in Gouda die aan gevelrestauratie doet voor een schappelijker prijs en onze oude gevel weer helemaal op kan knappen zonder dat de mooie details verloren gaan. Het is een vak apart…

De schuur wordt geïnspecteerd… Ik heb trouwens ook een blog geschreven over de bouw van de schuur en wat alles heeft gekost.

Woensdag

We beginnen de dag met dit… 😭 Gelukkig zou onze klusjesman vandaag komen om het stroom in de schuur aan te leggen. We vragen hem ook te kijken naar de lekkage. Gelukkig is hij van alle markten thuis.

Maar het is ook de dag van dit presentje door de brievenbus van mijn werk. Stiekem wist ik dit al, want ik heb dit samen met een collega geregeld, maar het is een supermooie en lieve blijk van waardering voor alle medewerkers en het is leuk om het pakketje in het echt te zien.

Ondertussen wordt er in de schuur hard gewerkt.

Mijn zus en nichtje komen nog even kijken naar de schuur en verder doe ik weinig meer behalve schoonmaken, mijn teen stoten aan een stalen pootje van de bank (hoe dan?!), een soepje koken en wat bloggen.

Donderdag

Woensdag verliep alles behalve soepel, maar de donderdag begint ook best lekker. Floris gooit met een balletje mijn mooie bord kapot. Niet expres, maar ik baal wel natuurlijk. Ik word niet boos, ik merk dat ik daar niet eens de energie voor heb. Ik maak een foto voor de diary (dan dan weer wel haha) en ruim alles op.

Patrick is ’s middags op tijd thuis en hij begint met wat inrichting. Nog niet alles kan, want de klusjesman (blijft gek om hem zo te noemen, maar wil hem ook niet met naam op de blog noemen) komt morgen voor de afwerking van het stroom en we zagen dat de mannen tijdens de bouw van de schuur ook niet alles even netjes hebben afgewerkt. Ook dit neemt hij op zich. Zo komt er een extra latje in het hoekje tussen de schuur en de schutting omdat daar nu een kier zit.

Mijn kopje thee staat koud te worden, maar daar heeft Floris wel een oplossing voor haha.

Gekkigheid na het avondeten. Gek doen met een stempel met Milans naam erop. Uiteindelijk stempelt Milan mijn hele gezicht onder.

Vrijdag

Vandaag komt de klusjesman weer en Patrick is ook vrij. Hij gaat aan de slag met deze cirkel. Hier lag een houten vlonder in die na iedere regenbui spekglas werd. Niet handig en we hadden nog genoeg stenen over. Ondertussen wordt in de schuur nog hard gewerkt.

Ik word in de middag verrast met deze leuke spulletjes om onder de overkapping te hangen 😍

Nooit gedacht dat je zo blij kon zijn met hotelschakeling in de schuur haha.

En buiten hangen ook kidsproof stopcontacten. Als we hier van de zomer zitten kunnen we als het nodig is onze telefoons of de laptop opladen. Handig!

En de kier in de hoek is netjes weggewerkt! Bovenaan de achterste balk hebben we ook stopcontacten voor de verlichting.

De klussen zijn laat klaar waardoor we besluiten eten te bestellen.

Zaterdag

Patrick en Milan rijden al heel vroeg naar de stort om het hout van de cirkel in de tuin weg te brengen. Ondertussen worden thuis de boodschappen bezorgd. Deze zijn wel heel erg leuk!

De cirkel is klaar! Heeft die man van mij netjes gedaan toch?

Het inrichten is begonnen! Eindelijk kunnen alle spullen de schuur weer in, kunnen we de tuin weer netjes maken en de veranda gezellig. Er komen nog plantjes, kussens op de bank, er komen nog wat dingen voor aan de schutting, er komt nog een barbecue etc. Maar… het begin is er en ik ben er zo blij mee!

Als Floris ’s avonds op bed ligt spelen Pat en ik een old school potje Levenweg samen met Milan. Even quality time met zijn drietjes. We pakken er wat lekkers bij en hebben het supergezellig. Daarna kijken we nog een stuk Legomasters.

Zondag

We gaan vandaag op pad! Eerst even naar de Intratuin voor een slangetje die we moeten bevestigen aan de nieuwe regenton en daarna halen we een ijsje in Boskoop. Vervolgens rijden we terug naar Gouda en gaan we naar GoudAsfalt. Daar kopen we bij de lokale bierbrouwer wat bevrijdingsbiertjes.

En we shoppen wat leuke koopjes voor de jongens bij Wie van Zoet Hout. Heerlijk die retro spulletjes!

We hebben er ook een oude deur gezien. We wilden eigenlijk de linker deur, maar die was al gereserveerd. ’s Avonds stuur ik een berichtje over de rechterdeur. Ik kan er wel wat mee en wil deze graag tegen de schutting bevestigen naast het blauwe luik. Ik ga hier wat tofs van maken. We maken een afspraak en deze te gekke deur wordt morgen (maandag) bezorgd.

Milan maakt deze foto van mij voor een kleine samenwerking met Bristol. Hoe leuk zijn deze, echt lederen, schoentjes?

Voorlezen aan Floris.

Dit was onze week. Wat een week! Vandaag werk ik weer een dagje thuis en daarna ben ik weer twee dagen vrij. We zullen zien wat de week allemaal gaat brengen. Enne, vergeet de dodenherdenking niet vanavond ☺️

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *