Home + Geld & Budget | Dit geven wij nu uit aan de boodschappen met een gezin van 4

Geld & Budget | Dit geven wij nu uit aan de boodschappen met een gezin van 4

In 2018 deelde ik voor het laatst ons boodschappenbudget. We konden onze weekboodschappen toen nog doen voor ongeveer €75,- per week en deden deze bij de Jumbo en Lidl. Inmiddels is het uitgavenpatroon wel veranderd en geven we meer uit aan de boodschappen, zo’n €100,- per week. Althans, dat is het budget, maar daar gaan we nog regelmatig overheen. Wat we eraan uitgeven, laat ik jullie vandaag zien aan de hand van screenshots. De andere grote verandering is dat we de boodschappen nu thuis laten bezorgen. Kijken jullie mee in ons “huishoudboekje”?

De boodschappen thuis laten bezorgen

In 2018 was Patrick degene die de boodschappen deed. Hij had toen twee dagen per week ouderschapsverlof en vond het leuk om tijdens zijn vrije dagen de boodschappen te doen. Inmiddels is niet alleen zijn ouderschapsverlof voorbij, maar ook die van mij. Omdat we veel weg zijn, besloten we de boodschappen thuis te laten bezorgen via de Albert Heijn. We hebben daarvoor een bezorgbundel afgelopen voor €120,- per jaar. Met deze bundel kun je een jaar lang de boodschappen thuis laten bezorgen zonder nog extra bezorgkosten te hoeven betalen. Nu lijkt €120,- misschien veel en dat is het ook, maar het scheelt echt enorm op jaarbasis. Vooral wanneer je iedere week de boodschappen laat bezorgen.

De ‘Appie’ komt dus iedere week thuis en we bestellen de boodschappen vaak een week of drie van tevoren. Dan staat het bezorgmoment vast en kun je tot een dag voor het bezorgmoment je bestelling aanpassen. Ideaal!

Dit geven wij uit aan de boodschappen

In de intro vertelde ik al dat we een budget hebben van €100,- per week. Hier vallen de luiers en make-up niet onder. Ook ons wekelijkse bezoek aan de markt voor lekkere broodjes, kaas en beleg is hierin niet meegenomen. Shampoo, douchegel, deo etc. zit wel bij dat budget inbegrepen. Oké, dan ga ik nu met de billen bloot…

Dit zijn screenshots van de afgelopen maanden. De grote bedragen vanaf ongeveer €70,- zijn de wekelijkse boodschappen die we thuis laten bezorgen. Je ziet dat we in augustus twee keer achter elkaar boodschappen hadden gedaan. Gek eigenlijk, ik weet helemaal niet meer hoe dat kwam ? Vanaf eind augustus gaan de bedragen omhoog en komen we iedere keer ruim boven het budget uit. daarna doen we het weer een aantal keren keurig binnen het budget en halverwege oktober gaan we er wederom overheen. Dat had overigens ook te maken met het feit dat we even geen kratjes inleverden omdat we die nodig hadden voor de verhuizing. Hier betaal je statiegeld over die je terug krijgt als je ze weer inlevert. Inmiddels zijn ze bijna allemaal weer ingeleverd.

De kleine bedragen in de laatste weken van oktober hebben we uitgegeven bij de Albert Heijn in onze nieuwe wijk. Dit zijn uitgaven voor extra boodschappen of boodschappen die we waren vergeten te bestellen.

Koopzegels

De bedragen die je hierboven zag zijn totaal bedragen. Dit betalen we niet alleen voor de boodschappen zelf. Ik noemde net de statiegeld kratjes, maar we kopen ook koopzegels. Deze zitten hier uiteraard ook bij.

Al met al denk ik dat we het best oké doen. Het kan misschien beter, maar we geven ook niet lukraak geld uit. Hoeveel geld geven jullie gemiddeld per week uit aan de boodschappen? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Liesbeth
  6 november 2020 / 14:48

  Leuk om te lezen! Ik probeer ook onder de 100 in de week te blijven. Gezin met papa, mama en 2 kids. De ene keer lukt dit wel, de andere keer niet

 2. Wendy
  8 november 2020 / 09:25

  Ha Marisca!

  Wat grappig bij jullie veel herkenning te vinden. Valt me wel vaker op. Ook wij laten de boodschappen bezorgen en sparen digitaal zegels. Nu zijn we aan het sparen voor een PlayStation. Nooit gekocht, vond ik niet nodig. Maar nu de kinderen 10, 13 en 16 zijn vonden we het een mooi cadeau voor in de decembermaand. Ze geloven niet meer, dus de echt pakjesavond heeft plaatsgemaakt voor een surprise-avond met onze hele familie (16 personen).

  Wij zijn echter flink wat meer kwijt aan de boodschappen… het lijkt ook wel duurder geworden! Dus dat sparen gaat wel lekker snel zo. Maar merk jij dat ook? Dat je voor dezelfde boodschappen meer kwijt bent?

  Groet Wendy