Home + Nu al nadenken over Kerst, wat gaan we doen?

Nu al nadenken over Kerst, wat gaan we doen?

Eigenlijk hebben we nooit kerststress omdat we met Kerst altijd weggaan naar een heel fijn hotel, waar we ieder jaar weer naar uit kijken. Als je de ultieme kerstsfeer zoekt, ben je daar aan het juiste adres. Dit jaar is echter alles anders en hoewel het hotel nog open is, zijn we toch gaan twijfelen. Doen we er wel goed aan en kunnen we niet beter gewoon thuis blijven?

We kijken er altijd zo naar uit

In november begint het al te kriebelen en kijken we al uit naar die heerlijke dagen in het hotel. Een prachtige omgeving, lekker eten en je waant je bijna in een kerstfilm. Goedkoop is het helaas niet, maar we gaan voor de rust en de gezelligheid. We sparen ervoor en hebben het ervoor over. Tenminste, normaal gesproken, want nu twijfelen we. Bepaalde activiteiten kunnen niet doorgaan terwijl we wel hetzelfde bedrag betalen. Dat is toch eigenlijk heel erg zonde? Kun je nog wel eten in het restaurant? En tot slot: willen we het risico wel nemen? Vooral dat laatste. We kijken er zo naar uit, maar het is het toch ook allemaal niet waard?

En dus zijn we nu aan het nadenken over Kerst en vragen we ons af hoe we de feestdagen coronaproof in gaan vullen. We hebben het hotel gemaild en gevraagd hoe zij de Kerst dit jaar voor zich zien, maar mijn ouders hebben al besloten niet te gaan dit keer. Begrijpelijk, want zij zijn al op leeftijd. Dat maakt het voor ons ook minder gezellig en ik moet er eerlijk gezegd ook niet aan denken om Kerst zonder hen te vieren. Het klinkt misschien dramatisch, maar je weet nooit of er nog een volgende Kerst komt.

Wij staan dus nog in dubio, maar zoals het er nu naar uit ziet gaan wij het hotel annuleren en slaan we dit jaar dus over. Jammer, maar niet onoverkomelijk en we kunnen het thuis ook gezellig maken.

Hoe vieren we dit jaar Kerst?

De Kerst wordt dit jaar voor iedereen anders. Hebben jullie al enig idee wat jullie gaan doen met Kerst? Vieren jullie het bijvoorbeeld alleen met het gezin of bijvoorbeeld met ouders of twee andere familieleden? Als wij toch thuis blijven, vieren we het waarschijnlijk met zijn viertjes en sowieso een dag met mijn ouders. Misschien zetten we de Pizzarette wel aan. We zetten dan zeker wel een kerstboom en leggen cadeautjes onder de boom. Warme chocolademelk en kerstfilms, eigenlijk hebben we ook niet meer nodig.

Het lijkt nog zo ver weg, maar tegelijkertijd duurt Kerst niet lang meer. Wat zijn jullie plannen? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Nancy
  7 november 2020 / 09:00

  Heeeerlijk, de komende tijd! Eerst de Sint met mijn schoonouders en Kerst 1 dag met mijn zus en de kids en de andere dag met mn schoonouders. We gaan het heel gezellig maken en genieten!

  Vandaag dus ook naar het door jou genoemde hotel. Vanavond daar ook heerlijk dineren en morgen ontbijten. Maar eerst vandaag naar Nationaal Park De Hoge Veluwe. Heerlijk er even uit en opladen voor een nieuwe thuiswerk werk. Fijn weekend.

 2. Christine
  9 november 2020 / 06:19

  Begrijpelijk dat je geen risico wilt nemen en een kerst thuis overweegt. Misschien juist wel een (niet helemaal vrijwillige, maar wel verstandige) keuze om aan nieuwe tradities te beginnen?!

  • Marisca
   Auteur
   10 november 2020 / 08:01

   We hebben inderdaad besloten dat we dit jaar niet naar het hotel gaan, maar willen wel reserveren voor volgend jaar. Het is dit jaar niet anders, maar we vinden het wel heel erg jammer.