Home + Geld & Budget | De PorteRenee Money Planner

Geld & Budget | De PorteRenee Money Planner

Maak kennis met mijn nieuwe Bijbel: de Money Planner van PorteRenee. En nee, dit artikel is op geen enkele manier gesponsord. We zijn echt fan. Ik vooral, want deze planner en ik zijn inmiddels onafscheidelijk. Zo begonnen we vorige week met het opnieuw in kaart brengen van al onze vaste lasten. Als je dat dan naast elkaar ziet op twee pagina’s, dan realiseer je je dat je echt veel kosten hebt en maakt. En hoewel we een goed inkomen hebben, merken ook wij dat alles flink duurder wordt. We willen kijken waar we kunnen besparen zodat we meer kunnen sparen. Bewuster met ons geld omgaan eigenlijk. Hoe wij deze Money Planner gebruiken en wat onze eerste indruk is, lees je hieronder.

Doel: besparen om meer te kunnen sparen

We hebben verschillende spaardoelen: niet alleen voor een nieuw huis, maar ook het aanvullen van de buffer en korte termijn doelen als de vakantie, ons 12,5 jarig huwelijk, onderhoud van de auto’s etc. Een luxe en dat realiseer ik mij maar al te goed. Ook wij hebben andere tijden gekend en ik weet hoe zeer die zorgen op je kunnen drukken. Die houden je ieder moment van de dag bezig. Als ik daaraan terugdenk, dan denk ik vooral “dat nooit meer”.

We hebben toen ook veel pech gehad en destijds heb ik regelmatig gedacht “waarom wij?”. Inmiddels weet ik dat die gedachten helemaal niet relevant zijn. De vraagt moest zijn “hoe pakken we dit aan?”. En… Staar je vooral niet blind op anderen. Inmiddels weet ik dat het gras bij veel mensen echt niet groener was terwijl we dachten van wel. Focus op jezelf en ga aan de slag, want een ander gaat het niet voor je doen.

Nou, tot zover mijn preek haha. Het is denk ik wel helder: we willen proberen meer te sparen door minder geld uit te geven aan dingen die helemaal niet nodig zijn. Het is gewoon zo zonde.

Samen ‘in control’

Wie mij regelmatig volgt weet misschien wel dat Pat en ik aan de slag zijn gegaan met de cursus ‘In control’, ook van PorteRenee. Hierdoor zijn we onze uitgaven bij gaan houden en zo zijn we onze uitgaven dagelijks bij gaan houden. Eerst in een schriftje en nu de Money Planner uit is, houden we het daarin bij. Daar blijft het niet bij: we houden nu maandelijks al onze vaste lasten bij en hebben voor deze eerste maand nieuwe financiële doelen gesteld.

En naast die financiële doelen hebben we nu ook budgetten ingesteld. We hebben er drie:

  • Boodschappen €700,-
  • Benzine Patrick: €200,-
  • En om onze uitgaven binnen de perken te houden hebben we “leefgeld” gebudgetteerd. We hebben nu €175,- per week ingesteld. Hier moeten we ook van tanken voor onze eigen auto, we betalen de kapper hiervan, onze huishoudelijke hulp etc.  Nogmaals, ik weet dat dat een luxe is, maar dit is wel onze situatie.

Dan onze financiële doelen komende maand:

  • Overhouden van het leefgeld zodat dat lekker naar een spaarpotje kan;
  • Het één en ander verkopen op Marktplaats zodat we ook dat daarin kunnen stoppen;
  • Binnen boodschappen budget blijven;

Wat vinden we van de Money Planner?

Dat bleek wel uit mijn eerste zin, ik ben fan! Het is niet alleen een invulboek, het persoonlijke verhaal van Renee staat erin net als heel veel tips, motivatie, ruimte om terug te blikken en nog veel meer. Afgelopen week was het het best verkochte boek van Nederland. Daaruit blijkt wel dat veel mensen de controle over hun geld (terug) willen. Ik vind het in ieder geval een heel goed cadeau voor de volwassen familieleden tijdens deze feestdagen.

In de spaarblog van november zal ik meer vertellen over de doelen en of deze zijn gehaald.

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *