Home + Aftellen naar Sinterklaas 2022 | De nieuwe Sinterklaas tafelklem!

Aftellen naar Sinterklaas 2022 | De nieuwe Sinterklaas tafelklem!

Het Sinterklaasjournaal is begonnen en aanstaande zaterdag zet Sinterklaas weer voet aan Nederlandse wal. Ik zeg het vaker, maar wat mij betreft is dit de leukste tijd van het jaar. Buiten is het weer donker en binnen maken we het gezellig. Tenminste, ik heb weer een poging gedaan om het thuis gezellig te maken en natuurlijk kwam de tafelklem weer van stal. Ik wilde een andere variant maken dan die van vorig jaar. Toen gebruikte ik veel eucalyptustakken, maar dit jaar koos ik voor iets anders. Hoe de Sinterklaas tafelklem er dit keer uit ziet, laat ik je hieronder zien!

Nieuwe Sinterklaas tafelklem 2022

Dit keer koos ik voor een guirlande. Niet een typische kerstguirlande, maar eentje die vooral een winterse uitstraling had. Dat klinkt misschien suf, maar de naalden (zeg ik dat goed?☺️) van een kerstguirlande zijn vaak wat dikker. Deze guirlande combineerden we met winterse takken en wat rode takken uit een boeket droogbloemen. Zo werd het steeds meer Sinterklaas!

Vorig jaar kreeg ik een mijter en de bovenkant van een staf voor een samenwerking en die konden ook dit jaar niet ontbreken aan de uiteinden van de tafelklem. Met deze accessoires, de guirlande en de takken, heb je al een heel mooie basis. Dan hoef je hem eigenlijk alleen nog maar te versieren.

Sinterklaashangers

Een paar jaar geleden kocht ik onze eerste Sinterklaashanger bij ‘Juffrouw Saartje’ in Gouda (aanrader trouwens!). Eerst de Sinterklaas en daarna de wortel. Verder was er op dat gebied niet veel te koop. Dat veranderde de afgelopen jaren, want dat ik eerst online al wat Sinterklaashangers spotte, was Xenos vorig jaar de place to be voor deze hangers. Onwijs leuk én betaalbaar. Daar houden we van! Ik kocht er toen al een paar, maar dit jaar waren ze er weer en was het aanbod uitgebreid met een superleuk Pietje. Ook die ging mee, want een Pietje hadden we nog niet eerder gevonden.

In Rotterdam vond ik bij ‘Alles in Wonderland’ (ook een aanrader als je van Kersthangers houdt) een hanger van een chocoladeletter. Dit is een hanger van Vondels dus wellicht ook online te koop. Ze hadden er ook nog een mooie Sinterklaashanger en hoewel we die al hadden, was deze weer anders en echt heel mooi. Ook die ging mee naar huis en nu hebben we echt wel genoeg haha.

Als laatste maakten we het af met de snoepslinger van Kurt S. Adler (vorig jaar te koop bij Intratuin) en als je goed kijkt zie je de ring van Sinterklaas, een kleine jute zak en Ozosnel. Het is heel gemakkelijk en zo snel maak je dus een gezellige nieuwe Sinterklaas tafelklem!

Overige versiering

De rest van de woonkamer is ook versierd. Zo hangt het doek met de haard weer en kijkt Sinterklaas uit het raam. Vanaf zaterdag komt daar nog een superleuk verkeersbord bij. Op tafel staat de vaas die ik vorig jaar heb gemaakt.

Laat die donkere avondjes maar komen! Wat vind je ervan? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger, onder andere op Instagram.

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *