Home + Verzamel de mooiste herinneringen met je kind(eren)

Verzamel de mooiste herinneringen met je kind(eren)

Eén van de belangrijkste dingen die jeugdherinneringen zo speciaal maken, is het feit dat ze maar één keer voorkomen. Naarmate we ouder worden, worden onze schema’s drukker en is het moeilijker om quality time door te brengen met onze dierbaren. Daarom kan een foto album maken een geweldige manier zijn om je mooiste herinneringen met je kinderen te verzamelen en te koesteren. In dit artikel vind je een aantal tips voor het maken van een onvergetelijk fotoboek.

Kies je foto’s zorgvuldig uit

Begin met het kiezen van een thema voor je boek. Dit kan zoiets eenvoudigs zijn als ‘Mees’ eerste jaar’ of ‘Eline d’r eerste vakantie naar het buitenland’. Verzamel vervolgens al je foto’s uit de gekozen periode of het thema. De meeste foto’s maken we tegenwoordig met onze telefoon, waardoor het nog wel eens onoverzichtelijk kan worden en je lang moet zoeken naar de juiste foto’s. Verwijder daarom alvast de foto’s op je telefoon die je niet meer gaat gebruiken en sla het op in een map onder de juiste naam. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de foto’s chronologisch of op onderwerp te sorteren. Als je geen voorkeur hebt voor een volgorde, kun je ook de gehele map uploaden en een automatische indeling maken. Zo maak je snel en eenvoudig een onvergetelijk foto album.

The finishing touch

Zorg ervoor dat je een lay-out kiest die je foto’s prachtig laat uitkomen. De indeling kan je foto album persoonlijk en uniek maken, waardoor het zeker de moeite waard is om hier tijd aan te besteden. Hierbij is het leuk als je een afwisseling maakt van spontane en geposeerde foto’s. Vergeet ook niet om bijschriften toe te voegen die bij je foto’s passen. Dit voegt extra context en persoonlijkheid toe aan je boek. Als je klaar bent met het samenstellen van je boek, bestel je een exemplaar. Hierbij kun je natuurlijk ook een extra exemplaar bestellen en cadeau geven aan bijvoorbeeld de opa’s en oma’s. Op deze manier kun je genieten van het herbeleven van die mooie jeugdherinneringen.

Kortom, het belangrijkste is het maken van de selectie, de foto’s uploaden en digitaal verwerken tot een mooi foto album. Als je dat eenmaal achter de rug hebt, is het een kwestie van afrekenen en wachten op de bezorging. Door de tijd te nemen om een prachtig fotoboek te maken met de herinneringen van je kinderen, heb je gegarandeerd iets dat jarenlang gekoesterd en geliefd is!

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *