Home + Even bijkletsen | Coronatest, verhuizing, huis verkopen en onzekerheid

Even bijkletsen | Coronatest, verhuizing, huis verkopen en onzekerheid

Zo, dat is lang geleden, een ouderwetse post om bij te kletsen. Er gebeurt de laatste weken een hoop bij ons en ik krijg regelmatig de vraag of we ons huis al hebben verkocht, dus ik dacht ‘laat ik eens een update schrijven over hoe het nu gaat’. Ik praat jullie bij over de verkoop van ons huis, het klussen in ons nieuwe huis, de verhuizing zelf, de onzekerheid waar we mee te maken hebben en afgelopen donderdag moest ik mij ook nog laten testen op corona. Wat een gedoe! Maar ach, het biedt in ieder geval genoeg om over te schrijven 😉

De coronatest

Ook ik moest er afgelopen week aan geloven: een coronatest. Ik ben ontzettend voorzichtig, draag een mondkapje, raak buiten en in winkels niets aan zonder mijn handen te hebben gewassen en/of het schoongemaakt te hebben, houd afstand, vermijd drukke plekken etc. Toch begon ik woensdag op donderdagnacht flink te hoesten en begon mijn keel zeer te doen. Op mijn werk hebben we de mogelijkheid om getest te worden en nadat ik was aangemeld kreeg ik al snel een telefoontje dat ik diezelfde ochtend nog mocht komen voor de test. Fijn! Ik zag onwijs op tegen die test, maar hij is mij echt 100% meegevallen. Daarna was het wachten op de uitslag. Deze is bij ons binnen 24 uur bekend en gelukkig kreeg ik vrijdagochtend het verlossende telefoontje: de test was negatief! Ik moet eerlijk bekennen dat ik het best spannend vond. Wat nu als je het toch hebt? Het ziekteverloop kan grillig zijn en dat maakte mij toch onrustig. De bevestiging dat het dan niet zo is, voelt echt als te horen krijgen dat je je rijbewijs hebt gehaald haha.

Verhuizen

Als de test positief had geweest, had de timing voor ons niet slechter gekund, want we zitten midden in een verhuizing. Dit weekend zijn we al heel veel spullen aan het verhuizen. Morgen geef ik weer een update en laat ik zien hoe het huis er tot nu toe uit ziet. Ons huidige huis is helemaal niet zo groot, maar jeetje, wat een spullen (en speelgoed!) hebben we toch verzameld! Het is een flinke klus, maar dat geldt voor iedere verhuizing. Komend weekend willen we helemaal over en in de weken erna verhuizen we de niet noodzakelijke spullen. We hebben immers nog tijd en het hoeft niet allemaal in één keer.

We kijken er wel enorm naar uit. Vooral naar de ruimte. We hebben de afgelopen jaren een hoop geklust in ons huidige huis en hoewel we enorm blij zijn met dit huis, missen we de ruimte en vinden we het ook wel lekker om voorlopig geen grote klusprojecten te hoeven doen. Na de verhuizing is het voorlopig even klaar en ook daar kijken we stiekem best naar uit. Rust is denk ik hetgeen waar we even naar verlangen.

Ons huis verkopen

Dan de verkoop van ons huidige huis. Er zijn positieve ontwikkelingen en er zijn al heel wat stappen gezet. Toch is het allemaal nog niet 100% definitief en dat maakt dat ik er nog niet veel over durf te delen. Ik wil het wel, maar ben bang dat het uiteindelijk toch spaak loopt en we weer opnieuw kunnen beginnen.

Dagboek

Toen we besloten te gaan verhuizen, hield ik een dagboek bij over dat proces en de zoektocht naar een nieuw huis. Dat dagboek hebben jullie al kunnen lezen. Daarna begon ik met een dagboek over het verkoopproces van ons huis en inmiddels ben ik al bezig aan deel 3 ?. Zodra alles rond is zal ik dat enorme dagboek met jullie delen, want er is héél veel gebeurd de afgelopen twee maanden. Van een koper die de financiën niet rond kreeg tot een artikel in de krant en van nieuwe kopers tot iemand die voor de deur stond en heel graag ons huis wilde kopen zonder voorbehoud van financiering. We gingen van het ene uiterste naar het andere en ik heb het al die tijd bijgehouden. Dit hebben jullie dus nog van mij tegoed na de verhuizing en nadat we zeker weten dat alles rond is. Beloofd!

Onzekerheid

En omdat er zoveel gebeurd is de afgelopen periode, was het ook een onzekere periode. Over het huis, de vraag of alles wel goed gaat komen, de coronacrisis, de enorme drukte op mijn werk (voor degenen die het niet weten, ik werk voor een zorgorganisatie dus corona is ook bij ons aan de orde van de dag), het werk voor Mamablogger dat ook gewoon doorgaat, het gezinsleven etc. De vraag waar we aan zijn begonnen in deze onzekere tijd spookte constant door mijn hoofd. Aan de andere kant hebben we ook zoveel voor elkaar gekregen in een paar maanden tijd, dat dat ook wel moed geeft. Zo hoorde ik vorige week dat er maar liefst meer 2000 inschrijvingen waren op onze huizen. In dit blok staan maar 71 woningen. Toch kregen we het voor elkaar en kijk wat een gaaf huis we nu hebben! Het huis waar we in alle rust (althans, dat hopen we dan) na gaan denken over de toekomst en over welke kant we nu opgaan.

Die rust brengen we ook over op de jongens dus we kunnen dan toch geen verkeerde beslissing hebben genomen?

Een ding is zeker: twee huizen verkopen in één jaar en een verhuizing (en dat alles in deze gekke tijd), gaat je niet in de koude kleren zitten. Ik houd jullie op de hoogte van alles!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Christine
  2 november 2020 / 06:21

  Wilde juist weer eens vragen hoe het gaat met de verkoop van jullie huis ?
  Leuk te lezen dat je er weer een dagboek over bijhoudt, er is ook al zoveel gebeurd inderdaad!!
  Hopelijk hoeft dat dagboek nu niet veel langer meer te worden ?

  Hier afgelopen week helaas ook een test moeten laten doen, was er stellig van overtuigd dat de uitslag negatief zou zijn, maar na afname van de test werd ik daar ineens onzeker over!! En de termijn staat op 48u dus ik baalde dat ik zolang moest wachten op zekerheid, maar gelukkig kwam er op woensdag, 23u en 40min later een telefoontje dat ik negatief was… zo’n opluchting, mooie vergelijking met de spanning van je rijbewijs halen.. ik was donderdag ook zo blij en dankbaar dat ik weer kon werken, alsof je geslaagd bent voor een speciale toelating ofzo.. terwijl: het is natuurlijk geen eigen verdienste of je het wel of niet krijgt, helaas hebben teveel voorzichtige mensen een andere uitslag gekregen..

  Succes weer met verhuizing en verdere afhandeling van de verkoop..!!

 2. Sam
  3 november 2020 / 00:19

  Fijn dat je negatief getest bent Maris. Helaas weet ik inmiddels uit ervaring hoe het is om covid19 te hebben. Het is verschrikkelijk. Stay safe!
  Drukke tijden voor jullie. Ook bij een verhuizing kan ik inmiddels uit ervaring vertellen dat je er straks, na deze drukke periode, zoveel rust voor terug krijgt! Probeer er van te genieten. Maar het verkopen van je huis is echt zo spannend! Succes nog even.