Home + Nieuwbouwhuis | De tekeningen van de kinderkamers

Nieuwbouwhuis | De tekeningen van de kinderkamers

In de vorige acht delen van ons nieuwbouwdagboek hield ik jullie vooral op de hoogte van het aankoopproces. Het inschrijven, loten, uitgeloot worden, vervolgens toch een woning toegewezen krijgen en de hypotheekaanvraag. We hebben inmiddels al heel veel stappen doorlopen. We zijn nu op het punt dat we bijna naar de notaris gaan en we kosten gaan maken. Daarnaast lopen er nog andere zaken wat betreft het maken van keuzes voor het sanitair en meerwerk. De grote ruwbouwopties hebben we al besloten en dat betekent dat de definitieve tekeningen binnen zijn. Tijd om jullie daarvan wat te laten zien. Dit zijn de tekeningen en plannen voor de kinderkamers…

Nieuwbouw: tekeningen kinderkamers

Dit is de tekening van de eerste verdieping. Zoals je aan de rode lijnen kunt zien, hebben we daar wat aanpassingen in laten doen. We willen de badkamer namelijk wat laten vergroten zodat deze iets praktischer in te delen is. Dat betekent echter wel dat we wat ruimte van de kamers van de jongens af snoepen. Zij hadden namelijk ieder een soort nisje in de oude situatie. Nu laten we die muren rechttrekken. Praktischer vinden wij, maar dat bekent wel iets voor de kinderkamers.

Wie krijgt welke slaapkamer?

Slaapkamer 1 merkt het minst van de vergrootte badkamer. Zoals we het nu in gedachten hebben, wordt dat de kamer van Milan. Floris krijgt dan slaapkamer 2. Wij gaan naar zolder waar we dan een slaapkamer, werkkamer en technische ruimte krijgen. Wel zo praktisch denken we, al zullen we het echt moeten ervaren en voelen als het huis klaar is.

Milan krijgt de kamer aan de achterkant en we zullen echt wel moeten puzzelen met de indeling. Hij heeft momenteel namelijk een hele zolder tot zijn beschikking en heeft ruimte nodig voor zijn gaming set-up en kasten met bijzondere LEGO en modelauto’s. Dat wordt nog wel een uitdaging, maar misschien kunnen we nog wat beeldschermen ophangen aan de muur. Het komt uiteindelijk wel goed en we gaan er uiteraard iets moois van maken! Misschien moeten we tegen die tijd ook op pad voor nieuwe meubels.

Voor Floris hebben we onlangs al nieuwe meubels gekocht. Verder hebben we de muren – op één na – wit gelaten omdat we weten dat we toch gaan verhuizen. De nieuwe meubels gaan mee, de vloer is al gekozen, maar we willen nu niet allemaal wit laten. We dachten aan een leuk thema, zo hebben we al gezocht naar ‘jungle behang kinderkamer‘. Dit zou heel goed passen bij de stijl die we mooi vinden én bij zijn nieuwe meubels en vloer. Ook past het thema bij zijn leeftijd en dat zal de komende periode ook nog het geval zijn. Bij Johnny Wallpaper vind je mooie voorbeelden en kun je kiezen. Het één past meer bij jonge(re) kinderen het ander weer bij kinderen van Floris’ leeftijd en ouder.

Visualiseren

Het blijft gek: je huis proberen te visualiseren vanaf tekeningen. Het ziet er praktisch uit, maar we hebben er verder totaal geen gevoel bij, omdat er nog helemaal niets staat. Ons huis is vooralsnog gewoon een heel dure zandbak, haha.

Hebben jullie nog tips als je kijkt naar de tekeningen? Ik hoor ze dan graag! Laat het me dan vooral weten in de comments hieronder.

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Sandra Timmermans
  9 januari 2024 / 13:33

  Weet niet of jullie de muren wil laten stuccen. Maar hou er rekening mee dat betonmuren nog een paar jaar werken en dan kan je scheuren in je stucwerk krijgen.

  En verders ja was hier ook puzzelen na verhuizing. Uiteindelijk is gewoon wat standaard is.. de oudste heeft de zolder en de jongste de kleiner kamer.. maar nog twee x zo groot als ie had????

 2. M.D.
  9 januari 2024 / 20:16

  Hoi!

  Wij hebben ons jarenlang geïrriteerd aan onze openslaande badkamerdeur. De één wil de badkamer in, de ander wil er uit.. en de deur zat altijd in de weg. Er was simpelweg geen ruimte om nog om de deur heen te lopen.

  Op bovenstaande tekening zie ik de deur volgens mij ook in de buurt van een andere deuropening en de trap..

  Wellicht nog een tip: Wij hebben bij onze recente badkamerverbouwing gekozen voor een houten, ingebouwde schuifdeur. Mooi en super praktisch! En kan ook gewoon op slot ;).