Home + Wonen | Nieuwe meubels voor Floris

Wonen | Nieuwe meubels voor Floris

In de herfstvakantie kreeg Floris na lang wikken en wegen nieuwe meubels. We liepen er steeds vaker tegenaan dat we opbergruimte misten en dat hij niet echt een plekje had om lekker te kunnen spelen of te tekenen. We hebben heel wat winkels bezocht en hebben uiteindelijk voor meubels gekozen die heel lang meegaan, neutraal zijn én die passen in zijn nieuwe slaapkamer. Dit is het eindresultaat.

Nieuwe kinderkamer: meer opbergruimte

Floris wil steeds vaker boven spelen en lekker rommelen met zijn LEGO. Er was echter geen ruimte meer om te kunnen spelen en te bouwen. Laat staan dat er ruimte was voor alle spullen en speelgoed. Tenminste, dat was er wel, maar zijn kast zat vol, het kastje met boeken zat vol en zijn kledingkast zat vol met kleding, beddengoed en sport- en zwemkleding. We zijn echte opruimers, maar nu kon er echt niets meer bij. Extra ruimte was een must, maar hoe? We wilden wel iets kopen wat stevig en duurzaam is én past op zijn kamer in het nieuwe huis.

We zijn in heel wat winkels geweest en uiteindelijk besloten we even langs Babypark te rijden (geen spon overigens). Vlakbij ons huis én ze verkopen er ook kinderkamers. Dit was één van de eerste kamers die we tegenkwamen. We vonden hem zo mooi en praktisch. Lekker veel kastruimte en passend bij zijn leeftijd nu én de komende jaren. Ook is de kleur van het hout vrij neutraal. Dat maakt het makkelijker als we gaan verhuizen en er een nieuwe vloer wordt gelegd.

Toch hebben we de kamer niet meteen gekocht. We hebben het een week of twee laten bezinken, nog wat andere opties bekeken, maar deze kamer won het iedere keer weer. Uiteindelijk zijn we teruggegaan en hebben we deze kamer toch besteld.

Het eindresultaat!

Niet alleen Floris is helemaal blij met zijn nieuwe kamer, maar wij vinden hem ook erg mooi geworden. Het is zo’n warm en gezellig kamertje. Helemaal als het een beetje donker is en de zoutlamp op zijn bureau aan staat. Super sfeervol! Floris is vooral blij met zijn bureau. Er staat al aardig wat LEGO op en in de bovenste lade zitten losse onderdelen, stenen en poppetjes. Verder heeft hij nog genoeg ruimte om lekker te tekenen (hij is vooral ook heel erg in zijn nopjes met zijn pennenbakjes, haha) en te spelen met de LEGO.

Kijkje in de kastjes. 

Wij zijn vooral heel blij met de rust in het kamertje. In plaats van allerlei losse meubeltjes, een mand voor knuffels etc. hebben we nu veel opbergruimte in deze drie meubels. Het zit nog lang niet vol en dat hoeft ook niet, maar er is ruimte waardoor we nog heel lang plezier zullen hebben van deze meubels.

Hoe vinden jullie de kamer van Floris geworden?

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Oz
  3 november 2023 / 07:43

  Wat een leuke, gezellige kamer is het geworden.

 2. Anja
  3 november 2023 / 08:59

  Heel mooi geworden! Wij hebben exact dezelfde kledingkast op de kamer van onze zoon.
  Ik was na zijn babykamer meubels eigenlijk op zoek naar een heel andere kast, maar kon maar niet vinden wat ik in mijn hoofd had.
  Toen stuitten we op deze kast en nog steeds zo blij met keuze. Veel ruimte en het staat inderdaad ook erg mooi en warm.

  • Marisca
   Auteur
   5 november 2023 / 16:48

   Wat toevallig! Het is echt een heel fijne en vooral ook praktische kast. Inderdaad mooi en warm. Wel prijzig, maar hier hebben we vast heel veel jaren plezier van.