Home + Gastblog Sabrina | Ervaring vasectomie man + cadeautip!

Gastblog Sabrina | Ervaring vasectomie man + cadeautip!

Wanneer is je kinderwens vervuld? Bij de een is dit door een gevoel, de ander redeneert vanuit praktische overwegingen. En hoe pak je je anticonceptie aan als je er écht klaar mee bent. Zijn wij als vrouwen dan weer aan de beurt of maakt je partner een definitieve keuze?

Mijn naam is Sabrina en mijn man is Jeroen. Wij wonen in Gouda met onze kinderen. Marisca ken ik via ons werk. Zodra zij hoorde welke keuze wij hebben gemaakt bij voltooiing van onze kinderwens, riep ze meteen dat er een gastblog mocht komen, haha.

Bij ons was de kinderwens bij beiden vervuld na twee kinderen. De oudste is inmiddels twee jaar en de jongste is in juli dit jaar geboren. Twee gezonde kinderen, meer willen wij niet. Wij grappen wel eens dat we maar twee armen hebben waar we twee kinderen kwijt kunnen, dat er op iedere knie een kind kan zitten en dat er maar twee kinderen achterin de auto kunnen (we weten best dat drie ook past, haha). Maar het gevoel was bij ons het belangrijkst. Hoe zien wij ons gezin? Dan zeggen wij beiden: met twee kinderen. 

Keuze maken

Om er geen derde bij te laten komen, moeten we dan ook snel actie ondernemen. Wordt het de pil, een spiraaltje of een vasectomie voor Jeroen? Dat waren onze keuzes. De pil had ik al snel afgeschreven, want ik voelde mij sinds dat ik gestopt ben, stukken beter. Het spiraaltje vond ik toch wel erg spannend, maar wel een goede optie. Niet meer ongesteld worden (hoop ik), speelde hier ook wel mee. Deze optie is het voor mij geworden. De derde optie is een vasectomie. Jeroen heeft hier jaren geleden al over nagedacht. Als zijn kinderwens voltooid was, wilde hij een vasectomie. Je kunt je nu afvragen waarom hij een vasectomie wil als ik een spiraaltje neem. De reden hiervoor is dat hij het echt voor zichzelf doet. Zijn kinderwens is voltooid, ook als er iets met mij gebeurd of onze relatie over gaat.

De volgende stap is uitzoeken waar en hoe je een vasectomie kunt laten doen. Een poliklinische sterilisatie in het Groene Hart Ziekenhuis was voor hem de beste optie. Deze sterilisatie kost 350 euro en moet uit eigen (bal)zak betaald worden. Na een belletje naar het ziekenhuis was de afspraak al snel gemaakt. Tijdens dit telefoongesprek vragen ze wel of je al kinderen hebt en waarom het voor jou als voltooid voelt. 

Overtuigend voor de vasectomie

Een paar weken later was het zover. Op een vrijdagochtend breng ik hem weg naar het ziekenhuis. Tussendoor ga ik naar huis om onze jongste de fles te geven. De fles is nog niet op of hij belt al. Ik kan hem al ophalen. Wat er tijdens de afspraak is gebeurd? Hij vertelt: “Voor de ingreep worden er vragen gesteld over je gezin en wordt er nog duidelijk een aantal keer gevraagd of je dit echt wilt. Ik was waarschijnlijk erg overtuigend dus het gesprek was redelijk snel klaar. Daarna kreeg ik een plaatselijke verdoving en startte de ingreep.” Bij de ingreep maakt de specialist links en rechts in de balzak een sneetje van een halve centimeter. Vervolgens zoekt hij een zaadleider op en haalt er een stukje tussenuit. Dan worden de beide uiteinden dichtgeschroeid of dichtgebonden. Er worden oplosbare hechtingen gebruikt. De ingreep duurt ongeveer tien tot twintig minuten. Na de sterilisatie kun je weer naar huis.

Cadeautip na vasectomie: snip snip hooray!

En thuis stond hem een fantastisch pakket te wachten. Een mand met allemaal lekkernijen die hem lekker doen denken aan de ingreep. Hij moest er hard om lachen! Daarnaast voelde hij zich gesteund, ondanks alle flauwe grappen die in de mand te vinden waren:

Nazorg

De eerste dagen heeft hij echt nog wel last gehad van de ingreep, maar hij kon eigenlijk meteen weer werken. Zonder veel te tillen. Zorg er wel voor dat je genoeg rust in bouwt. Door veel lopen kunnen de wondjes wat irriteren. Na anderhalve week was zo goed als alle pijn weg. Zodra de hechtingen waren opgelost, had hij geen last meer. En dames, na een bevalling hebben wij wel eens langer last gehad. Toch? 😉

Liefs, Sabrina

Wat is een vasectomie?

Sterilisatie is een zeer veilige methode van anticonceptie. De sterilisatie heeft als doel om de toevoer van zaadcellen tot het sperma af te sluiten. Hierdoor kunt u geen kinderen meer verwekken. De sterilisatie heeft echter geen invloed op uw potentie, erectie en zaadlozing. Ook uw zin in seks vermindert niet. (Bron: website GHZ)

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Joyce
    5 december 2023 / 08:08

    Hoi! Ik wil even reageren op de kosten van de vasectomie. Bij mijn man zat dit in de aanvullende verzekering en werd dus vergoed door de verzekering.
    Hij had het uitgerekend en met een jaar aanvullend was het goedkoper dan het hele bedrag betalen zonder vergoeding. Dus wellicht iets om mee te nemen ;).