Home + Een kindvriendelijke tuin, waar moet je op letten?

Een kindvriendelijke tuin, waar moet je op letten?

De “r” is weer uit de maand, dus dat betekent dat de zomer op het punt van beginnen staat. Heerlijk genieten van het weer in de tuin, terwijl de kinderen lekker aan het spelen zijn. Hoe zorg je dat de tuin een leuke, maar veilige omgeving is voor je kinderen? Lees in dit artikel waar je op moet letten.

Zorg voor een goede afbakening van de tuin

Kinderen vinden het interessant om alles te ontdekken en in hun enthousiasme vergeten ze nog wel eens wat wel en wat niet mag. Daarom wil je ze ook in de achtertuin niet uit het oog verliezen. Door een duidelijke afbakening rond de tuin te plaatsen, zorg je dat de kinderen niet zomaar weglopen. Hierin heb je verschillende keuzemogelijkheden. Ga jij het liefst voor een goedkoop gaashekwerk dat je laat begroeien met klimop? Of plaats je liever een sierhekwerk dat in de stijl van je tuin past? Voor iedere soort tuin is er een geschikt hekwerk te krijgen.

Een zachte ondergrond om op te vallen

Het komt nogal eens voor dat kinderen vallen tijdens het buitenspelen. Je wilt dan dat dit zo min mogelijk pijn doet. Daarom is een kindvriendelijke ondergrond van groot belang. Het verrast je vast niet dat het een stuk minder erg is om op gras of rubberen tegels te vallen dan op een harde tuintegel. Of erger nog: een grindpad. Dit betekent echt niet dat je heel de tuin hoeft te bezaaien met gras, maar zorg er in ieder geval voor dat er op de speelplekjes van de kinderen een veilige ondergrond ligt waar ze hun energie kwijt kunnen.

Je kunt heel eenvoudig zelf een mooie grasmat zaaien met graszaad. Graszaad kopen is niet duur en je hebt er ontzettend veel plezier van.

Wil je alleen de lusten en niet de lasten van gras? Overweeg eens om voor kunstgras te gaan. Andere kindvriendelijke ondergronden voor een tuin zijn bijvoorbeeld houtsnippers of zand.

Speelruimte

Kinderen hebben niet veel nodig om lekker te spelen, maar alleen een kaal grasveld gaat na een tijdje ook vervelen. Overweeg daarom eens om een leuk speeltoestel neer te zetten, of richt een hoekje in speciaal voor de kinderen met bijvoorbeeld een moestuin. Heb jij geen idee hoe je de tuin het beste inricht? Schakel dan eens hulp in. Mensen die niet vaak naar een tuinman hebben gezocht, weten vaak niet dat er ook tuinmannen zijn die gespecialiseerd zijn in kindvriendelijke tuinen. Zij ontwerpen een kindvriendelijke tuin die voldoet aan al jouw wensen.

Wij zijn nu druk bezig met onze tuin en ik hoop dat je wat aan deze tips hebt. Heb je zelf nog een aanvulling? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *