Home + Een half jaar op de basisschool, hoe gaat het nu?

Een half jaar op de basisschool, hoe gaat het nu?

De laatste updates over de basisschool van M waren niet zo heel positief. Niet alleen M moest wennen, maar ik ook. Zo vond ik het erg moeilijk om hem los te laten, maar liep het in het begin ook gewoon wat stroef. Ik twijfelde oprecht aan de match school en M. Toen kregen we ook nog te maken met al het gedoe rondom het schoolfruit en de twijfels waren compleet.

Nu zijn we weer een paar maanden verder en hoe gaat het nu? Heeft M zijn plekje al een beetje gevonden?

Het was een pittig half jaar en M kwam ook in een drukke periode op school. Zo kwam Sinterklaas ook bijna aan in Gouda, meteen daarna de Kerst etc. en dan zijn de meeste kinderen wel druk en misschien ook wel wat van slag. Inmiddels is de rust even terug en kan ik opgelucht zeggen dat M zijn plekje op de basisschool wel heeft gevonden!

basisschool, verslag, hoe gaat het nu, mamablogger, groep1, Marisca, kenter

Hij is inmiddels al op een feestje uitgenodigd geweest en begint hij nu ook interesse te krijgen in het spelen bij andere kinderen. Dat is er nog niet van gekomen, maar ik hoop dat dat binnenkort wel gaat lukken.

Wat betreft het fruit gaat het ook een stuk beter en dat is vooral voor M een hele geruststelling. Dan zijn algemene ontwikkeling: die gaat namelijk razendsnel! Het alfabet kent hij bijna helemaal en hij heeft heel veel interesse in letters in het algemeen. Hij schrijft zijn eigen naam, maar ook veel andere woordjes. Hij wil echt weten hoe het werkt. Zo linkt hij ook de letters aan de namen van kinderen uit zijn klas.

Die namen staan op de stoeltjes en daar kijkt hij vaak naar. Hij kan al die namen lezen en als hij dan ergens een letter ziet of deze schrijft zegt hij dus ook ‘dit is de E van ……..’ of ‘dit is de C van …….’. Dat is echt heel grappig en hij is dan ineens zo wijs!

Dus ja, ik ben wel blij. Hij komt iedere dag vrolijk uit school en gaat er vrolijk naartoe en wat vindt hij het leuk als hij uit school komt met een tekening die iemand voor hem heeft gemaakt en wat vindt hij het stoer als hij bij Ballorig een klasgenootje tegenkomt om vervolgens mee te spelen!

Ik hoop dat dit zo blijft!

Marisca, Kenter, mamablogger

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. 25 maart 2015 / 10:07

  Fijn dat het wat in de rust is gekomen. Beginnen in december is denk ik inderdaad niet ideaal. Dat zijn toch al spannende tijden.

 2. 25 maart 2015 / 10:43

  Wat fijn om te horen dat het nu beter gaat met M op school. Leuk om te lezen dat hij het goed naar zijn zin heeft.

 3. ad van stijn
  25 maart 2015 / 11:14

  Ja wat een feest dat ik hem vandaag weer van school mag halen ! Gelijk die lach en zwaaien en op naar de visboer voor visfrietjes ! Wat gaat het allemaal snel die tijd !

 4. 29 maart 2015 / 00:35

  Wat fijn om te lezen zeg! Ik als juf vind het erg interessant om het van de andere kant te lezen. Wat fijn dat het wat beter gaat met hem op school, vooral dat hij zich prettig voelt en wat beter ik zijn vel zit op school. Vind jij het zelf nog moeilijk?

  • 29 maart 2015 / 13:15

   Hoi Milou,

   Ik ben ook heel blij. Hij moest echt even de kat uit de boom kijken, maar zo te merken heeft hij zijn plekje wel veroverd. Zelf vind ik het nog wel moeilijk, maar dat heeft ook meer te maken dat ik als moeder het lastig vindt hem los te laten.