Home + 20x coronaproof en low budget uitjes voor de meivakantie!

20x coronaproof en low budget uitjes voor de meivakantie!

De terrassen mogen open op 28 april, maar dat geldt niet voor de musea, pretparken en andere leuke uitjes. En we zijn zo ontzettend toe naar een lekker dagje weg, helemaal nu het meivakantie is. Daarom besloot ik voor jullie, en voor onszelf natuurlijk ook, om op zoek te gaan naar de leukste coronaproof uitjes voor de meivakantie die ook nog eens low budget zijn. Ik kan mij namelijk heel goed voorstellen dat je kind niet meer zit te wachten op de zoveelste wandeling of fietstocht, maar dat jullie er wel even lekker tussenuit willen. En oké, er zitten wat wandeltips bij, maar ik beloof je dat deze speciaal zijn.

1. Belevenisboerderij Schieveen

Deze boerderij blijf ik tippen en omdat ik las dat ‘ie weer open is, deel ik hem nog een keer. Deze boerderij ligt vlakbij Rotterdam Airport en is te gek, zeker bij mooi weer! Er is een natuurspeeltuin van OERRR, er zijn dieren en je kunt er voldoende afstand houden van andere bezoekers. Deze boerderij is echt een bezoekje waard!

Klik hier voor meer informatie over Belevenisboerderij Schieveen.

2. Klompengolfen bij Boer-inn in Kamerik

Aan deze boerderij heb ik leuke herinneringen. Ik ben er een jaar of 16 geleden geweest met collega’s van mijn toenmalige stageplek. We gingen hier ‘poldersporten’ in het kader van teambuilding en ik vond het oprecht heel erg leuk. Ik weet nog dat we op een gegeven moment een kano in moesten stappen en toen ik de kano instapte sloeg hij om… We hebben toen zo ontzettend gelachen! De boerderij bestaat nog steeds én is open voor een potje oud-Hollands klompengolf! Ook kun je er op Koningsdag kanovaren! Voor beide activiteiten moet je natuurlijk wel reserveren, maar dan heb je wel een topmiddag!

Klik hier voor alle informatie over boerderij De Boer-inn.

3. Aardbeien drive-in in Hazerswoude

Het aardbeienseizoen is nog niet begonnen, maar ik lees al heel veel leuke tips met betrekking tot aardbeien. Een van die tips is de aardbeien drive-in in Hazerswoude. Hier kun je gewone aardbeien kopen, maar ook aardbeien specials als de aardbeien Oreo spies 🤤. Het assortiment wordt regelmatig vernieuwd, dus mocht je er al een keer geweest zijn, is de kans groot dat je weer wat nieuws op het menu ziet staan. En is de rest van het gezin niet zo gek op aardbeien? Ook dat is geen probleem, want er zijn ook wafels en donuts en is nog veel meer!

Voor de aardbeien drive-in hoef je niet te reserveren en je kunt zowel met pin als contact betalen. Klik hier voor de website van de drive-in.

4. Alpacaboerderijen (landelijk)

Met stip op nummer 1 op mijn ‘uitjes wishlist’: een alpacaboerderij. Ik zou er zo graag naar eentje willen en er zijn er genoeg, maar de boerderijen die ik benader zitten al vol tot de zomervakantie. Ik ken echter niet alle alpacaboerderijen van het land (er zo eens een overzicht van moeten komen haha), dus misschien zit er één bij jou in de buurt waar nog wel ruimte is. Mocht je die vinden, boek dan meteen, want dit is een ontzettend populair uitje!

5. Autopuzzeltocht (landelijk)

Aankomende Koningsdag zouden we de ‘Paleizenroute’ van de Autopuzzeltocht doen, maar helaas zijn wij allemaal thuis omdat we positief getest zijn op het coronavirus. Ontzettend balen, want dit leek ons zo’n ontzettend leuk uitje! Hij was heel snel uitverkocht, maar gelukkig zijn er nog genoeg routes te doen tijdens de meivakantie en in de weekenden. Wat dacht je bijvoorbeeld van de ‘Moederdag ride & bite’ en de ‘Autopuzzel Familiedag’ die je met de hele familie kunt doen! Dat is toch onwijs gaaf! Klik hier voor een overzicht van alle routes, prijzen en informatie!

6. Nachtje weg naar De Cantharel en daar een Landrovertocht doen (Apeldoorn)

Het fijnste en langste uitje uit deze lijst is een nachtje weg in Hotel De Cantharel in Apeldoorn. Een heerlijk hotel, lekker eten en een prachtige omgeving. We komen er graag, maar de laatste keer was wel heel speciaal, want De Cantharel biedt Landrovertochten aan! Op Eerste Paasdag stapten we in een te gekke Landrover voor een drie uur durende rit en wat was het gaaf! Het hotel wordt steeds bekender dankzij onder andere Bas Smit, Nicolette van Dam en Monique Westenberg die er laatst logeerden.

Voor de kinderen kun je een elektrische mini Landrover huren. Jullie krijgen dan een route mee van ongeveer 4 á 5 kilometer welke de kinderen kunnen rijden terwijl jullie lekker wandelen. Wij hebben de kinderen niet horen klagen! Klik hier voor de website van De Cantharel.

7. Tuinen rondom Jachtslot het Oude Loo in Apeldoorn

Goed nieuws! Op het Instagramaccount van De Cantharel zag ik dat de tuinen rondom Jachtslot het Oude Loo in Apeldoorn weer open zijn! let op: deze zijn open tot en met 31 mei 2021. De omgeving is prachtig en spreekt een beetje tot de verbeelding. Wedden dat kinderen een wandeling hier wel zien zitten? Klik hier voor de website.

8. Renzy tour Lisse en omstreken

Vorig jaar werden we uitgenodigd voor een Renzy tour en wat was dat gaaf! Patrick en ik kregen ieder een elektrische Renault Twizy en we hadden ieder één van de jongens achterin. Samen reden we een prachtige route door de duinen en langs het strand en onderweg is er genoeg tijd om even te stoppen. Het was echt te gek en dit uitje kan ik iedereen van harte aanbevelen. Je bent een groot deel van de dag onderweg, je komt in een totaal andere omgeving en de kinderen zijn actief bezig met een speurtocht.

Lees hier ons verslag van de Renzy tour en klik vervolgens door naar de website van Renzy.

9. Boerderij Akkerlust in Stompwijk!

Boerderij Akkerlust in Stompwijk is eigenlijk een hotelboerderij. Je kunt er logeren, maar ik heb mij ook laten vertellen dat ze er heerlijk, ambachtelijk ijs verkopen. Het ritje er naartoe is dan al een uitje toch? Ook ligt de boerderij vlakbij het strand, dus je rijdt zo even door naar Scheveningen bijvoorbeeld!  Klik hier voor de website.

10. Harderbos, spot de Schotse hooglanders!

Het Harderbos kende ik niet, maar als je een plek zoekt waar je Schotse hooglanders kunt spotten, zit je daar goed. En dat niet alleen, je vindt er sporen van Bevers en voor kinderen is het bos extra leuk gemaakt met wiebelbruggetjes, een uitkijktoren en een trekpontje. Hier vind je meer informatie over het Harderbos.

11. Kabouterbos Alphen aan den Rijn

Kabouters zijn terug van weggeweest, in ieder geval in Alphen aan den Rijn, want daar hebben de kabouters onlangs hun intrek genomen in het kabouterbos. Sterker nog, het bos is vorige week zaterdag geopend! Wat leuk is aan dit bos is dat de kabouters hun eigen, unieke huisjes hebben. Zo is er zelfs een huisje waarbij de kabouter met een touwladder naar zijn voordeur moet 😉. Je vindt het kabouterbos in het Prinses IreneBos van Park Zegersloot.

12. Kabouterpad Schoorlse Duinen, Kabouterpad Zwanemeerbos bij Gieten

We blijven nog even bij de kabouters, want ook kabouterpaden zijn enorm in trek. Deze twee kwam ik vaak tegen, maar als je even Googelt op kabouterpad, dan vind je er nog veel meer door het hele land.

13. Tuben bij Outdoor Valley in Bergschenhoek

Heb je wat oudere kinderen (tot 17 jaar) die hun energie even kwijt willen? Dan kunnen ze tuben bij Outdoor Valley in Bergschenhoek. Met tuben roetsj je met een opblaasbare band over een baan naar beneden. Er zijn verschillende banen en kinderen kunnen al tuben vanaf 5 jaar. Meer informatie over tuben vind je hier.

14. Panbos in Katwijk

Toen ik jullie vroeg om tips voor dit artikel werd het Panbos in Katwijk ook veel genoemd. Panbos is een wandel- en speelbos voor jong en oud. Het bos heeft eendenvijvers, speeltoestellen voor (kleine) kinderen en een hertenkamp. Je kunt hier al korte routes lopen van 1,6 kilometer. Prima te doen met kleine kinderen. Tip: voor kinderen is er een speciale folder met toffe wandelroutes!

15. Tulpen pluktuin PlukGeluk in Grijpskerk

Tulpen plukken is het ultieme voorjaarsuitje! In Grijpskerk vind je een mega pluktuin met 35.000 tulpen in 50 verschillende soorten. De bloemenmandjes en scharen liggen voor jullie klaar. Niet alleen een heel leuk uitje, het eindresultaat neem je mee naar huis om van te genieten en/of je vrolijkt er iemand mee op. Oh ja, vergeet geen foto’s te maken, want dit zijn de mooiste achtergronden voor foto’s.

Klik hier voor de Facebookpagina van PlukGeluk.

16. Landgoed Nieuw Leeuwenhorst in Noordwijkerhout

Het speelbos op de statige landgoed is ontworpen voor en door kinderen. Als je kinderen dit speelbos dan niet leuk vinden, dan weet ik het ook niet meer. Het ideale uitje waarbij de kinderen lekker hun energie kwijt kunnen. Dat is ideaal in deze tijd!

17. Ga op Koe Safari in Ommen

Dit kwam ik tegen op Instagram en op de website wordt gesproken over de mei- en zomervakantie, dus ik hoop dat het deze weken nog te boeken is. Ga mee op ontdekkingstocht en leer tijdens een Koe Safari alles over de bijzondere bewoners van het Overijsselse Vechtdal: het Brandrode Vechtdal rund.

Simone neemt haar gasten mee in haar vintage Hanomag tractor van 1956 met huifwagen op safari door het natuurgebied van Staatsbosbeheer. Hier leven en grazen haar koeien. Leuk!

18. Boer Bart Speelboerderij in Rotstergaast

In Friesland, in het plaatsje Rotstergaast, vind je de speelboerderij van Boer Bart. De speelboerderij is momenteel nog gesloten, maar Boer Bart heeft wel een andere leuke activiteit bedacht: ‘Het Boerenpaad’. Een wandeltocht over de landerijen en de boerderij, langs de koeien, kalfjes en kippen. Over de kikkerpoel, langs de waterval en weidevolgels spotten.

Het boerenpaad is het pad die de koeien lopen om te gaan grazen in de weilanden. Het is het pad die de boer aflegt om te kijken hoe het met de dieren gaat. Dichterbij de boer kom je dus niet!

Bekijk hier de website van Boer Bart.

19. Forten en Waterlinies

Forten en bunkers hebben een rijke geschiedenis en deze vind je door het hele land. De komende periode worden er heel leuke activiteiten georganiseerd en daar kun je je voor aanmelden! Denk hierbij aan een bunkerbezoek en excursies in IJmuiden, een wandeling rond Fort Pannerden (heel leuk en leerzaam!) en nog veel meer. Het zien van een fort is vaak al een belevenis op zich.

Bekijk de activiteitenkalender op de website.

20. Plankenpad in het Dwingelderveld

Dit uitje is niet geschikt voor kinderwagens en buggy’s, maar met wat oudere kinderen waanzinnig: Het Plankenpad van Dwingelderveld. Het is één van de mooiste nationale parken van het land en hier kun je ook wilde dieren spotten. De route is 5,5 kilometer lang en eenvoudig te volgen als je de witte bordjes volgt.

Dit waren mijn tips voor coronaproof uitjes voor de meivakantie en de komende weekenden. Mocht je zelf een leuke tip hebben, reageer dan in de comments hieronder. Samen kunnen we heel veel andere ouders inspireren. En wil je dit artikel delen? Heel erg graag, bedankt alvast!

liefs

 

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Christine
  25 april 2021 / 08:37

  Beterschap voor jullie allemaal!!
  Je hebt weer een mooie lijst gemaakt, zeg!
  In januari 2021 stond er in het tijdschrift Toeractief een mooie wandeling op voormalig vliegbasis Soesterberg beschreven. Die heb ik toen apart gelegd voor de meivakantie. Je parkeert bij het NMM, Verlengde Paltzerweg 1, Soest. En dan kun je over de voormalige vliegbasis dwalen, prachtig natuurgebied!! Het museum zelf ontwijk ik nog even, maar als je daar in de toekomst weer zo (zonder testen bedoel ik) naar binnen mag, is dat nog een hele leuke, zeker ook voor de (oudere) kids!

 2. 4 mei 2021 / 21:32

  De Tulperij in Voorhout! Een soort Keukenhof in het klein. Je kunt daarna allerlei soorten tulpen, narcissen en hyancinten bewonderen, een wandeltocht doen en ook een kinderroute met kindervragen over het telen van bloembollen. Je krijgt een leuk presentje als je de vragenlijst inlevert. Er is ook een pluktuin en koffie/limo en stroopwafels en een klein winkeltje met toeristische snuisterijen. Open tot 15 mei. https://detulperij.nl/