Home + Diary | Sinterkerst, een verrassing van Patrick en een nieuw interieur!

Diary | Sinterkerst, een verrassing van Patrick en een nieuw interieur!

Afgelopen week was het Pakjesavond, bouwden we onverwachts de woonkamer om en deden we nog veel meer. Het was weer een bomvolle, maar gezellige week. Kijk je mee?

Maandag

Ik maak vroeg een ontbijt en deel vervolgens de diary van vorige week op mijn verschillende social media kanalen en verschillende Facebookgroepen. Dit doe ik terwijl ik zelf ontbijt en Floris zijn pap geef. Het lukt mij zelfs nog om een nieuw artikel te schrijven!

Het is een drukke dag op het werk met veel overleg en een training. Tussendoor nog even snel lunchen en weer door!

Na het werk fiets ik richting mijn ouders om de bakfiets neer te zetten. Pat heeft de jongens al gehaald en is al thuis. Ik loop daarna naar huis, het is maar een paar minuutjes lopen.

Als ik thuis kom leg ik dit certificaat in de kast. Die heb ik vanmiddag gekregen na de training.

Pat heeft een verrassing, want hij heeft via zijn werk een bus geregeld om de kast op te halen bij Heb ik Via die ik zo graag wilde hebben! Er was echter een klein probleempje; Heb ik Via was helemaal niet open! Ze hebben geregeld dat er iemand kwam om de deur open te doen zodat Pat en Milan de kast mee konden nemen. Superlief! Als hij thuis komt is het nog wel even een dingetje om hem van de bus af te krijgen, maar gelukkig komt mijn zwager even helpen. In no time staat hij binnen en begin ik met inrichten. Eindelijk van al het speelgoed af!

Dinsdag

6.00 uur ’s morgens en ik ben met meubels aan het slepen… Ik wil het toch al een beetje goed zetten en kijken wat we er zo van vinden. De lijsten moeten nog anders worden gehangen en de poef gaat weg…

Terwijl ik nog in huis bezig ben en bezig ben voor Mamablogger is Milan degene die mijn dag nu al perfect maakt. Hij besluit mij te helpen en poetst Floris’ tandjes, maakt zijn gezichtje schoon, smeert zijn gezichtje in met crème en doet zijn haar! Floris zit bij zijn grote broer wel stil en ik glimlach met tranen in mijn ogen. Wat een bijzonder jongetje is Milan toch!

Als we ’s avonds allemaal thuiskomen heeft Milan een cadeautje voor mij meegenomen. Volgens hem van Sinterklaas, maar hij heeft de grootste lol als hij het geeft. Tja, de hint is duidelijk 😉

Mijn cadeau was een grapje, maar gelukkig is Sinterklaas echt geweest en heeft hij een pakket voor de jongens afgeleverd. Ze zijn er heel erg blij mee!

’s Avonds kijken we naar de laatste aflevering van dit jaar van het Sinterklaasjournaal. Ik realiseer mij dat dit de laatste keer is dat we hebben gekeken zonder dat Milan ‘het geheim van Sinterklaas’ kent. Ik vind dat toch wel een dingetje en vind het stiekem best moeilijk. Ik ben een watje, ik weet het, maar we sluiten weer een nieuw hoofdstuk af. Kleine jongetjes worden veel te snel groot.

’s Avonds kijk ik op Netflix de laatste afleveringen van Suits en ik werk de website bij om alvast een beetje in de kerststemming te komen.

Woensdag

De woensdag is al heel druk en een soort ‘ren je rot dag’,  maar als Sinterklaas op de woensdag valt is het helemaal raak! Sinterklaas kwam natuurlijk ook aan op de school van Milan en hier staan we te wachten. De Pieten waren wel op tijd, maar de Sint had wat moeite met zijn Solex dus die kwam wat later 😉 Niet veel later na het maken van deze foto stond het hier bomvol kinderen.

We vierden Pakjesavond bij mijn ouders en ik moest alle cadeautjes daar nog heen brengen. Alles in de zak en vervolgens wilde ik alles in één keer meenemen met de bakfiets. Floris, de buggy en twee zakken vol met cadeautjes! Alles paste erin!

Thuis had ik alle Sint spullen al opgeruimd. Op naar de Kerst!

’s Middags ga ik nog even naar de stad met mijn moeder en ik pas deze jas en een trui. Ik nam wel de trui, maar niet de jas. Ik heb al twee jassen, maar wat was hij gaaf!

Als mijn zus en haar gezin er ook zijn eten we met zijn allen lekker en daarna is het tijd om te zingen. Sinterklaas is de kinderen niet vergeten! Niet normaal meer toch?! Het was een heel gezellige avond!

Donderdag

Sorry, maar vandaag is het zo druk dat ik schandalig weinig foto’s heb gemaakt…

Ik maak deze foto’s na het eten. Bobby heeft ook trek in een prak! Floris vond het vooral heel erg grappig.

Als de jongens op bed liggen installeer ik mijn nieuwe Apple Watch die ik van mijn neefje heb gekregen. Er is een nieuw roségouden bandje onderweg, maar ik ben er nu al heel erg blij mee! De rest van de avond doen we niet veel meer. We kijken Riverdale en ik schrijf wat voor Mamablogger.

Vrijdag

Hierperdepiep hoera! Vandaag is mijn moeder jarig! Ik mag alleen niet vertellen hoe oud ze is geworden haha.

Kijk even naar de klok, het is belachelijk vroeg, maar ik kan niet meer slapen. Ik besluit maar naar beneden te gaan en wat nuttigs te gaan doen zoals… kerstkaarten bestellen haha! Ik geniet even van de rust, maak nog een factuur, blog nog even snel een stukje en besluit dat we de muur gaan verven. Ik vind deze kleur groen echt heel erg gaaf.

Als de mannen beneden zijn maakt Pat een vakje open van de decemberkalender. Ik heb daar echt geen geduld voor en zeg ‘joh, maak ze gewoon allemaal open’. Gelukkig lijken Pat en ik daarin heel erg op elkaar en ja hoor we kunnen stoppen met werken, want we hebben een tientje gewonnen 😉

Vrijdag is de gezelligste dag van de week op het werk. Tussen de middag gaan we weer snacken en aan het einde van de middag hebben we de vrijmibo. We zetten dit even zo neer om een fotootje te sturen naar het thuisfront.

Thuis eten we snel en daarna lopen we naar mijn ouders, want hoewel mijn moeder het niet echt viert, gaan we haar natuurlijk wel feliciteren. We lopen, tussen de buien door, naar hun toe.

Als we thuis komen krijgt Floris nog een flesje. Dat vindt hij gewoon nog fijn. Met zijn handje op de mijne valt hij in slaap… Zo lief!

Zaterdag

Als wij iets in ons hoofd hebben moet het ook meteen gebeuren. ’s Morgens gingen we naar het tuincentrum om toch een klein kerstboompje te halen. Verder wilde ik iets aan de deur en voor het raam. Na het tuincentrum reden we door naar een interieurwinkel. We wilden al een tijdje een nieuwe bank en besloten er eens voor te gaan kijken. Ongeveer een half uur later hebben we er eentje besteld… Het is de bank op de foto geworden, maar dan komt de hoek rechts en we krijgen er zwarte, stalen pootjes onder. We hebben hem in een soort okergeel/cognac achtige kleur besteld. Staat echt prachtig bij groen en hout. We moeten er ongeveer een week of 10 op wachten, maar ach, daar krijgen we wel een prachtige bank voor terug!

Daarna reden we door naar de Gamma. Eenmaal thuis gingen we aan de slag met het versieren voor Kerst en …

Oh nee, eerst nog even kroelen en voorlezen op het grote bed voor de jongens naar bed gingen!

Toen de jongens eenmaal lagen konden wij aan de slag met de groene muur en het bureausetje van Floris. Deze wilde ik zwart beitsen. Wat een werk!

Zondag

Zondag is regenachtig en we zijn nog steeds lekker aan het klussen, want de muur moet uiteraard nog een keer geverfd worden. Ondertussen moet er ook gewerkt worden. Ik maak dit moodboard met plaatjes van Pinterest. Waarom? Wie weet vertel ik jullie dit binnenkort!

De rest van de dag staat in het teken van verven, klussen en foto’s maken voor Mamablogger. Tussendoor nog even de stad in voor wat boodschappen en een outfit voor Milans kerstdiner. Een kleine sneak preview van het eindresultaat. De rest volgt van de week.

Zo, dit was echt een bomvolle diary! Hoop dat jullie hem leuk vonden. Fijne week!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *