Home + Dromen, doelen en plannen voor 2018

Dromen, doelen en plannen voor 2018

2018 staat voor de deur en ik zit vol plannen en heb volop doelen. Je hebt al alles kunnen lezen over mijn omzetdoelen, maar er is natuurlijk meer. Ik heb veel dromen en doelen op het gebied van werk, bloggen en zelfontwikkeling, maar ook privé. Ik zet ze graag voor je op een rijtje, want dat geeft mij weer een stok achter de deur. En die heb ik heel hard nodig!

Mamablogger

De omzetdoelen heb ik dus al met jullie gedeeld, maar er is nog meer. Ik wil flink omhoog met mijn bezoekersaantallen en hoop de 40.000 unieke bezoekers per maand aan te tikken. Al is het maar één keer 😉 Verder wil ik dagelijks blijven bloggen over de meest uiteenlopende onderwerpen voor moeders. Wij zijn immers heel wat meer dan alleen maar moeder. Ik maak geen gebruik van gastbloggers en dat blijft ook zo. Dit is mijn blog en het voelt niet goed deze te “delen” met iemand anders. Ik haak zelf ook vaak af als ik een gastblogger bij een ander zie, maar goed, dat is heel persoonlijk. Ik volg iemand om die persoon en schrijfstijl. Ik besef me wel dat dit een enorme druk bij mij legt, want dat betekent dat ik het helemaal alleen moet doen. Dat is pittig naast een drukke baan en een druk gezin, maar niet onhaalbaar. We gaan ervoor!

Mijn werk

Het is geen geheim dat ik meer zou willen werken. Ik ben best ambitieus en merk gewoon dat ik binnen mijn huidige 20 uur niet alles kan doen wat ik graag zou willen. Gelukkig is die ruimte er nu op mijn werk en we zijn druk bezig om dat allemaal vorm te geven. Niet alleen wat betreft werktijden en dagen, maar als ik meer ga werken betekent dat ook dat er een hoop verandert voor het thuisfront. Ook daar zijn we naar aan het kijken. Verder wil ik niet alleen maar bloggen (want is dat over een aantal jaar nog steeds net zo ‘booming’ als nu?), ook al is het mijn bedrijf. Ik wil geen gat in mijn cv en heb collega’s nodig. Zoals het er nu naar uit ziet ga ik dus meer werken en blijf ik dagelijks bloggen. Ik wil dus ook meer bloggen over de combi werken en bloggen met het moederschap/gezin. Ik denk dat veel moeders zich erin zullen herkennen. Pittige tijden dus!

Zelfontwikkeling

Heel belangrijk en door de zwangerschap is dat er afgelopen jaar een beetje bij in geschoten. Ik wil lezingen volgen, nieuwe boeken lezen over bijvoorbeeld ondernemen etc. en zou graag nog een cursus volgen. Ik weet alleen nog niet welke haha.

Privé

Allemaal leuk en aardig natuurlijk al die doelen, maar als het thuis niet lekker loopt, gaat dit ook niet lopen. Ik zeg altijd dat alles goed moet zijn als wij ’s avonds thuis komen en de voordeur achter ons dicht doen. Als wij het maar leuk hebben met elkaar en de kinderen happy zijn is het goed en dan bekijkt de rest van de wereld het maar. Daarom is quality time belangrijker dan ooit. Leuke dingen doen in de weekenden en de boel de boel laten. Nieuwe herinneringen maken met zijn viertjes! Ik zal mijn werkdagen dan ook heel strak in moeten plannen.

Verder blijft het een puntje om mij minder van anderen aan te trekken. Ik wil altijd aardig gevonden worden door iedereen dat gaat nu eenmaal niet. Ik weet dat wel, maar mijn gevoel zegt vaak wat anders. Ik ben enorm sociaal, maak met iedereen een praatje en hoop dan dat ik een goede indruk achter laat. Ook wanneer mensen mij al langer en beter kennen. Ik weet dat er mensen zijn die dichtbij mij staan en die ook nog van alles van me vinden. Zo zou ik bijvoorbeeld minder luxe moeten leven. Ik kijk dan om mij heen en vraag me echt ernstig af waar die luxe dan zit. En alsof we iedere week gaan lunchen ofzo. Ik haal dan maar mijn schouders op en lach er maar om. Sommige mensen zijn blijkbaar niet wijzer en hoe vaak je ze wat uitlegt, het maakt niet uit. Puntje op de lijst voor 2018 dus. Niet meer uitleggen, erom lachen en weer door ?

Kortom, 2018 zal bestaat uit keihard werken, hopelijk veel doelen bereiken en alle vrije tijd gaat naar mijn gezin en de mensen die het verdienen. Een soort work hard, play hard dus. Ik hoop dat we daar in 2019 dan weer de vruchten van kunnen plukken.

Wat hopen jullie dat 2018 jullie zal brengen? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

  1. Joke
    13 december 2017 / 09:36

    Zo herkenbaar Marisca, altijd mast proberen het andere Nasr de zin te maken en maar pleasen. Ik kan je vertellen dat mensen het gewoon van he vinden want zij doet dat wel even. Ik heb jaren gedaan wat andere van mij verlangden en liep op de toppen van mijn tenen. Ik MOEST toch doen wat ze van mij gewend waren ! Tot dat ik volkomen klem liep en mezelf onwijs tegen kwam, ik kon er niets meer bij hebben. Uiteindelijk met therapie ben ik er bovenop gekomen en toen ‘ begrepen ‘ ze mij zogenaamd niet want ik was veranderd. Alleen omdat ik niet meer volgzaam deed wat ze van mij wilden. Ik heb vaak genoeg aangegeven dat ik dat niet meer wilde maar de boodschap kwam niet binnen, nu ben ik zogenaamd zo veranderd. Nee ik kies nu voor mezelf en dat voelt toch ontzettend goed en is zoveel beter voor mij. Je verliest er mensen door maar je wint er zoveel voor terug. Ik wil nooit meer anders. Ik hoop dat jij er je voordeel mee kan doen.

  2. Ciska
    13 december 2017 / 15:02

    Nu je leven omgooien en niet twijfelen